חרדת בחינות

almaly

New member
חרדת בחינות

נעדרתי לאחרונה בשל חופשה קצרה. הדברים אצלנו הלכו כשורה, עד ששוב, יש בחינה. החרדה עולה לשמים, והימים שלפני הבחינה, הם בלתי נסבלים , בעיקר מבחינת בתי. כמובן שזה משפיע על הבית, ואני חסרת אונים. מה לא עשינו עד היום... לקחתי אותה לפני כשנתיים לפסיכולוגית המטפלת בחרדת בחינות, אך זה לא עזר. היא היום בטיפול, ועדין אין הקלה בענין זה, ובינתיים החיים רצים, יש בחינות וכל פעם -קשה ביותר. איך לעזור לה שלא ליפול למקומות כל כך קשים? אני מנסה לדבר, אבל היא אומרת שאינני מבינה. ואולי היא צודקת. אני אף פעם לא הייתי במקום שלה, אז איך אני יכולה להבין...? מאידך, אני רוצה לעזור, ולא יודעת איך....

יונה שו

New member
יש דרכים

שונות - יש קודם לברר מדוע מופיעה החרדה הזו - האם בשל כשלונות בעבר ? האם בשל לחץ חברתי ? אולי בגלל חשש שלא תצליח להוציא את כל החומר שיודעת ? ויש וודאי עוד אפשרויות. החרדה - יש לה גם סימנים פיזיים, שעליהם ניתן "לעבוד" ולשפר. כמו כן יש אפשרויות לטיפול בדרך קוגנטיבית - אם אפשר לדעת... מה גורם לה לחרדה. מה אומרת, ומה נראה בשטח.

יונה שו

New member
למשל

על ידי הרגעת הגוף באופן פיזי - ניתן להרגיע את הבפנים. על ידי טיפול בחומר הלימוד - טיפול בשאלות של המבחן - בהבנתם ולא במתן התשובה שלהן - ניתן לפנות את הערוצים הנכונים לפתיחת האינפורמציה ולהורדת החרדה. צריך לדעת איזה סימפטומים מופיעים - פיזיים וגם תכל'ס מבחינת כתיבת תשובות, כדי לתת יותר עצות ממוקדות.

דליה.ד

New member
חרדת בחינות

עניתי לך בפורום השכן (adhd לקויות וזכויות בנידון) אבל חשוב לי להעלות את הנושא גם כאן. יש כל מיני דרכי טיפול התנהגותיים, קוגנטיביים ופסיכולוגיים. אני מצרפת קישורים רלוונטיים בנושא.

מה האבחון הפסיכולוגי / נוירולוגי של

המנגנון המעורר את חרדת הבחינות אצלה? האם הפסיכולוגית הסבירה את הסיבה? האם ההסבר סביר? האם כדי לתת לפסיכולוג אחר לנסות? האם להערכתך הפחד יפחת אם הבחינות יהפכו לשיגרה? האם יש לה גם חרדות שאינם קשורים ללימודים כמו פחד גבהים, פחד מחושך, פחד צלילה וכו'? אם כן, האם את רוצה המלצה על ספר (באנגלית) העוסק בפחדים בעלי סיבה נוירולוגית על רקע של ליקויי למידה וריכוז? ולסיום, האם את מעוניינת לנסות את הדחקת הפחד בעזרת היפנוזה? אני הדחקתי כך פחד מצלילי ירי (עד שהוא נפתר בעזרת שנים תרופות יקרות לליקויי למידה וריכוז). ההדחקה הצליחה כל כך עד שלא שמתי לב שאני יורה בלי אטמי אוזניים. אני יודע שההצעה האחרונה תוגדר על ידי רבים כשימוש בתותח כבד מדי. בכל מקרה, גם אם את דוחה את האפשרות, דעי לפחות שהיא קיימת.

למעלה