חרדת בחינות

חרדת בחינות

שלום לכולם שנתיים היה לי שקט מהסיוט אזה טוב פחות או יותר זאת אומרת זה היה שם אבל לא בצורה כזאת לא עד כדיי כך דפיקות לב רעד חולשה זיעה קרה בבוקר מיתרגלים אלייהם בשלב מסויים וזה מפסיק להיות סיוט (חוץ מברגעים שזה ממש השיא) ואופך להיות חלק מהשיגרת חיים לא נעים אבל גם לא מתים מזה אבל עכשיו עכשיו אני זוכרת למה עזבתי את האוניברסיטה בפעם הקודמת ולא מבינה למה אכנסתי את עצמי לזה שוב המיבחנים הסיוט הגדול ביותר שלי שבועים רצופים מלאים בכאב יאוש תיסכול וחרדה אני יודעת שאני יודעת את החומר ושאני בשקט יכולה לקבל 80 והאמת ש80 גם יהיה ממש מצויין בישבילי זה לא שאני מצפה ליותר מזה אפילו 70 יהיה טוב מאוד כי יש לי את העבודות שאגשתי במהלך הסימסטר והן משמשות אחלה ציון מגן אבל בכל זאת האיסטריה החוסר שינה הכאב בטן הבכיא הישיבה שעות על גביי שעות מול הספרים בארגשה שאני לא יודעת כלום ושאני סתם מפגרת שמבזבזת את הזמן שלה ועושה הרבה פוזות כאילו היא לומדת אבל בעצם היא סתם דפוקה המבחן ביום שני ואחריי זה יש לי שבוע ואז עוד מבחן איך אני עוברת את זה??? פיסית אני לא חושבת שהגוף שלי מסוגל לסרוד בטורים כאלה גבוהים אני נילחמת עם עצמי עכשיו לא לכחת שוב כדורי ארגעה למרות שהפיתוי הוא נורא גדול אני יודעת שהם יעזרו וירגיעו אבל אז אני יהיה שעננה לגביי המבחן ואני לא יכולה לארשות לעצמי את זה אני חייבת ללמוד אבל אני כבר לא מסוגלת

שפיות קבועה בהחלט ../images/Emo140.gif

קודם כל- בהצלחה בבחינה המתקרבת. להכנס להסטריה, לא יעזור. כדורים שירגיעו ויהפכו אותך לשאננה מדי- את מעדיפה שלא לקחת. אז נשאר לך לדבר אל עצמך. או יותר נכון- קודם כל לברר מה הוא השיח הפנימי שמתחולל בתוכך ושגורם לך להרגיש כל כך לא טוב. קצת סיפרת לנו "אני סתם מפגרת שמבזבזת את הזמן שלה ועושה הרבה פוזות כאילו היא לומדת אבל בעצם היא סתם דפוקה". יופי של שיח פנימי, יופי של שיחת מוטיבציה! תעמידי את השיח הזה במבחן המצאות- איזה הוכחות יש לך שאת סתם מפגרת? האם זה נכון שאת לא באמת לומדת אלא רק עושה פוזה? האם החשיבה הזו הוגנת? משרתת אותך? אחר כך התנצלי כלפי עצמך על היחס הגרוע שלך לעצמך. ועכשיו- שבי ללמוד. את לא סתם מפגרת ואת לא כאילו לומדת- את לומדת למבחן וכולם יהיו בשקט ולא יפריעו לך. ואת תנקי את שולחן הכתיבה למעט החומר שעלייך ללמוד ותקבעי לעצמך מכסה לכל יום, שתוכלי לעמוד בה, וכתבי את המכסה על דף שיהיה על הקיר. חלקי את המיכסה לחלקים קטנים יותר - כמו אלמד עד עמוד כך וכך ואעשה הפסקה. עשי הפסקות קצרות לצ'ופרים, כמו קפה, תוכנית אהובה בטלויזיה, שיחת טלפון אחת וחזרי ללמוד עד לסיום המכסה היומית. את לא סתם מבזבזת את הזמן שלך. אם תלמדי- תדעי את החומר יותר טוב ותעברי יותר טוב את המבחן. זה פשוט עד כדי כך! תרגילי הרפיה ולדמיין את עצמך בודקת את הציון אחרי המבחן ומבסוטית מהתוצאה, אמרנו? בהצלחה!!!
איתך

למעלה