חרדת זרים

ferdinand

New member
חרדת זרים

השבת ניתקלתי בזה, בפעם הראשונה אצלה. הוזמנו אחה"צ למשפחה שלי. כשנכנסו, כולם "התנפלו" עליה. עד כה, היתה מחייכת חפשי לכולם, בלי הבחנה. הפעם הזו, פרצה בכזה בכי! גם לא הסכימה לאכול, אם ראתה מולה פרצופים לא מוכרים. גם סבתא שלה מדווחת, שאם נכנס פתאום מישהו לא מוכר, פורצת בצווחות. מוכרח להודות, שיש לזה צד, יש בזה קטע, של לא מעט גאווה/אגו/נחת !!
סופסוף כל הלילות, ושעות האיכות של המשחקים, "משתלמות"!
זה פשוט תענוג - שאותי היא מזהה וצוחקת, ושמחה לקראתי, ושזה לא לכל אחד!

schlomitsmile

Member
מנהל
אכן נחת... אבל בכ"ז, חראם על הילדה... איך אתם מתייחסים לזה? איך עוזרים לה? באסוציאציה חופשית, זנ מזכיר לי, שאבא שלי שנים לא סלח ולא שכח סצנה שעשיתי לו כשהייתי בערך בגילה. הוא היה איזה חודש במילואים. כשחזר, לא זיהיתי אותו (חודש זה המון זמן לאפרוחית, מה עוד שהלך אבא, חזר איש לא מגולח במדים) ופרצתי בצרחות אימים כשניסה להתקרב אליי...

akavishon

New member
מספרים, שכשאחי הגדול היה

בן שנה, ההורים שלי נסעו לשארם לסוף שבוע והשאירו אותו אצל סבא וסבתא. כשהם חזרו, הוא לא דיבר עם אמא שלי שלושה ימים...

ferdinand

New member
מה עושים עם זה? . . .

אנ'לא רואה הרבה מה אפשר לעשות עם זה
בסה"כ זה תהליך ותגובה טבעית ונורמלית. הזכרת פעם את וויניקוט
בעיניי זו אינדיקציה להתפתחות בריאה ונורמלית. תהליך ההבחנה בין "אני" לבין מה שלא "אני", ומה שבינהם. באופן כללי, היא עטופה בהמון חום, אהבה ותשומת לב, כיאה ל-"בת זקונים" (ועם זה באה ההכרה - שאנחנו זקנים!
) בכל בוקר, כשמוריד את הקטן (האמצעי) בגן, היא זוכה להתנפלות של עדת מעריצים ומעריצות - ועושה רושם שמה-"התנפלות" הזו, היא דווקא מאוד נהנית! והיא קיבלה כבר שתי הצעות נישואין!!!

schlomitsmile

Member
מנהל
ודאי שאתה ווינקוט צודקים../images/Emo13.gif זה שלב נפוץ (גם אם לא הכרחי) בהתפתחות תקינה. זו סתם האמא הפולניה שבי, שלבה נכמר למשמע בכי של תינוקת מבוהלת../images/Emo9.gif

hag70

New member
ממש נאחזים בכל מקרה כדי לטפוח לעצמכם על השכם

הא?
. גם אם זו דרך הטבע. הילד שלנו במשך שנתיים לא הסכימה שאחותי הגדולה תתקרב אליה. ממש פחד והיסטריה. והיא ממש אחלה עם ילדים. עד שיום אחד זה עבר לה ומאז היא ממש אוהבת אותה. אז תהנו כל עוד אתם היחידים שהיא מוכנה להתקב אליהם
.

ferdinand

New member
ברור! - מה?! לא ככה?! ../images/Emo8.gif

מי עוד יטפח לנו ככה על שכם?!

גם אנחנו עברנו את השלב הזה, ועד היום

(כשהוא בן 3 וחצי כמעט), נותרה בילדון רתיעה מעודף אנשים ה"מתנפלים" עליו. כשחושבים על זה, גם כשאני מגיע למקום בו רבים מן האנשים זרים לי - אני קצת נלחץ... ארנון

למעלה