חרדת כתיבה. מכירים את זה? כבר כתבתי בעבר וגם פרסמתי אבל רוב

TotalCommnader

New member
חרדת כתיבה. מכירים את זה? כבר כתבתי בעבר וגם פרסמתי אבל רוב

חרדת כתיבה. מכירים את זה? כבר כתבתי בעבר וגם פרסמתי אבל רוב מן המחשבה של לכתוב גורמת לי ללחץ ואי נעימות עד כדי חרדה למרות שאני רוצה לכתוב. מישהו נתקל בזה? יודע מה הגורמים? מה לעשות?

Zoomf

New member
חרדת כתיבה

מישהו נתקל בזה?
כן.

יודע מה הגורמים?
הרבה דברים.

מה לעשות?
תלוי.

בעיקרון בכל חרדה אפשר לטפל בעזרת משהו שנקרא "חשיפה הדרגתית". השאלה היא אם אתה מרגיש בנוח להסביר יותר לעומק מה עובר לך בראש כשאתה ניגש לכתוב?

TotalCommnader

New member
שילוב הזוי של פרפקציניזם רק בכתיבה ותחושה שאני כותב את הדבר

הדבילי ביותר בעולם

Zoomf

New member
אז תכתוב

...את הדבר הדבילי ביותר בעולם.
אף אחד לא אמר שזה חטא.

אתה יודע כמה חרא אנשים כותבים בחיים שלהם?
על כל ספר טוב שכל סופר כתב אי פעם הוא כתב לפחות עוד כמה בינוניים עד גרועים - זה לא הפריע להם להיחשב למוצלחים.
לצורך העניין - מכיר את טרי פראצ'ט? הסופר המהולל שיש סביבו מועדונים וכתות? תקרא ספר ממוצע שלו ותראה ששליש מהבדיחות שלו פשוט לא מצחיקות. הן אולי מעוררות עניין, אבל הן סתמיות להחריד. זה אומר ששני השליש האחרים לא שווים לכלום? ממש לא!

אתה צריך להבין שהאפשרות שמה שתכתוב יהיה כל כך גרוע עד שהאלים יתרגזו וימטירו עליך גשם של אש - היא לא מציאותית. לעומת זאת האפשרות שתכתוב סיפור שיהיה ממוצע ולא מעניין במיוחד הוא אפשרות מציאותית ואפילו לגיטימית. אף אחד לא יצלוב אותך אם תפרסם פה העתק שחוק של הארי פוטר, או סיפור שנראה כאילו כתב אותו ילד בכיתה ג'. כולם פה בדיוק בשביל זה - בשביל לתת לך הערות ולשפר אותך ואת יכולת הכתיבה שלך, אבל איך אפשר לעשות את זה אם אתה לא כותב כלום?
אני, כשהייתי בתחילת דרכי ככותב (בפורום אחר), הייתי עורך כל סיפור שלי 100 פעם, ואני לא מגזים. היו יוצאים לי הסיפורים יפים יחסית, אבל הביקורות לא שיפרו אותי - כי כל כך נזהרתי שלא לעשות טעויות שאחרי כל כך הרבה עריכות לא היה לאף אחד מה להעיר. זה אולי נחמד, אבל מהר מאוד גיליתי שכשאני מפרסם יצירות פחות ערוכות אני בעצם חושף לאחרים את הפגמים שלי בכתיבה, ואז יש לאנשים הערות הרבה יותר בונות ומעניינות לתת לי.
אני חושב שאצלך זה אותו הסיפור, רק טיפה יותר קיצוני. הדרך להתמודד עם זה כבר אמרתי - חשיפה הדרגתית. תפסיק לנסות לכתוב סיפור שיהפוך לספר, אפילו תפסיק לנסות לכתוב סיפור שאנשים אמורים להנות ממנו, כי זה מלחיץ אותך. אז תתחיל מלכתוב סיפור, שהמטרה שלו להיות גרוע. תכתוב בהתחלה בשביל עצמך ובשביל המגירה. אחרי כן אתה יכול לתת לחבר קרוב, או מישהו שאתה מעריך את הדעה שלו. ואולי, אם אתה מרגיש אמיץ במיוחד, אתה יכול גם לפרסם איזה משהו פה בפורום.
ואז, אחרי איזה כמה עשרות של סיפורים, או חלקי פרקים שתפרסם פה - אתה תרגיש מספיק בטוח בעצמך וביכולת שלך ותוכל לחזור לכתוב משהו גרנדיוזי.
אבל אתה חייב להתחיל ממשהו - כי לעולם לא תוכל להשתפר אחרת.

~fin~

MeSofer

New member

ויימס

New member
חשיפה הדרגתית!

קודם כל אתה יושב בחדר ליד מחשב עם קובץ וורד פתוח. אחר כך אתה מתקרב אליו לאט לאט. אתה מתיישב מולו ובוהה בו באימה. אחרי כמה זמן, אתה מבין שהיי, זה בסך הכל ג'וק! אני מתכוונת, מחשב! הוא לא יכול לפגוע בי! אני אדם עצמאי וחזק, עם רגשות ומחשבות, ומיליוני שנות אבולוציה שהכינו אותי בדיוק לרגע הזה, ואני יכולה, כן, לכתוב מילה אחת, נניח, כמו 'מה', כי זו מילה ממש קלה, סך הכל שתי אותיות שיושבות ממש קרוב אחת לשניה במקלדת. הרבה יותר קל מאשר, 'תשלומים', שדורשת ממך לעשות ניתורים אקרובטיים ברחבי המקלדת וללחוץ על CAPSLOCK בטעות. אתה מתמלא בתחושה שקרית של תקווה, אבל אז יש הפסקת חשמל והצפצוף של האל-פסק מפחיד אותך. אתה מזנק אל פינת החדר, שם אתה מתכרבל לכדור וממרר בבכי, בעוד הפסיכולוג שלך מסביר לך שהוא נורא מצטער, אבל הוא לא יכול לעזור לך.

so there.

אוקיי, רגע, מההתחלה.
חרדת כתיבה נובעת משתי סיבות:
1.אתה חושש מכך שמה שתכתוב לא יהיה מספיק טוב.
2. אתה מרגיש שלא תהנה לכתוב.
כמו כל דבר אחר שמפחדים לעשות- לקפוץ מהמקפצה, להתקשר ליצור האנושי שגורם למוח שלך לייצר כמות מוגברת של דופמין נכון לרגע זה, או ללחוץ על הכפתור של שלח/י אחרי ששוב כתבת תגובה שחושפת הרבה יותר מדי- ככל שתחשוב על זה יותר, ככה זה יהיה יותר מפחיד. אתה צריך לתת לגוף שלך לתפוס שליטה ולעקוף את המוח שלך, וכדברי חברת הנעליים שמנצלת ילדים במדינות עולם שלישי, just do it.

TotalCommnader

New member
תודה. אני כבר לא מפחד מג'וקים. רגע! גם קודם לא. בכלל לא עזרת

! אלא אם כן זאת היותה מטפורה. ממש אכזריות לזרוק מטפורות על חרד כתיבה. אני אנסח תגובה חריפה. אני רק צריך להפסיק לפחד מדפים ריקים. אהה! אם הכל ילך כשורה צפי למילים קשות בעוד 5 4 3 2 1 חודשים. מקווה לעדכן בקרוב

tomasth

New member
ומה אם כן בא סיפור או מתאר רופף שלו אבל הרגע שהוא בא הוא

כבר משעמם , כי כבר יודעים על מה הוא או לפחות חלקים בו. היתרון בקריאת סיפור שלא מכירים הוא , שלא מכירים אותו וכל מילה חדשה יכולה להיות חלק מכל סיפור אחר שלא מכירים , הכל לא צפוי ואין שליטה על הנקרא.
&nbsp
איך מתגברים על כך ש כל סיפור שנכתוב ברגע החידוש נכיר אותו ואז כבר לא יהיה חדש ?

TotalCommnader

New member
למה חשוב שהוא יהיה חדש? זה רף בלתי אפשרי. ברגע שאתה חושב עלי

ו באוטובוס כבר בחשיבה הבאה הוא לא יהיה חדש. איך זה פוגם בו?

שיקספיר והאחים גרים הביאו הרבה סיפורים שהם בכלל לא שלהם. היופי הוא הדרך שבה הם ידעו לספר את הסיפור.

tomasth

New member
אז החידוש היחיד או אפילו רק היופי בכתיבת סיפור

הוא איך שמספרים אותו ?
&nbsp
אז חרדת כתיבה ומחסום כתיבה נוגעים אך ורק בנגישות ומוכנות הכותב לספר חומר קיים ולהגיע לאסטטיקה הרצויה ?
זה מראה שרעיונות לסיפורים וחלקי סיפורים הם לא חשובים לסופר כמו הידע והנסיון בכתיבת סיפורים בכלל.
&nbsp
&nbsp

TotalCommnader

New member
קפצת מקיצוניות לקיצוניות. חדשות: ברוב הספרים חלק מהרעיונות ל

א מקוריים או דומים. שלא לדבר על סדרות של ספרים או סרטים. השפעה, השראה או השאלה... קרא לזה איך שאתה רוצה. אני יכול לחשוב על סיפורים וספרים ברמת הגאונות שאינם מחדשים.

יש יופי וחידוש ברעיון חדש. חרדת כתיבה ומחסומים יכולים להיות מהרבה גורמים. כל היופי הוא שכתיבה היא לא בינארית אלא תחום אפור.

יש חשיבות לרעיון. יש חשיבות (רבה הרבה ביותר לדעתי) לאומנות הסיפור. דרך המלך זאת החוכמה.

למעלה