חרדת מעלית...

חרדת מעלית...

שלום, הבן שלי בן שנתיים וקצת. לפני בערך שבועיים היינו במסדרון של הבית, חיכינו למעלית והיתה הפסקת חשמל (חושך מוחלט) לכמה שניות, כשהמעלית הגיעה ונפתחה פתאום "קלטתי" שהוא הכניס את היד אל איזור הדלת שנפתחת, ומשכתי לו את היד החוצה. הכל קרה נורא מהר, ובמזל לא קרה כלום, אבל הוא נבהל. מאז הוא לא שוכח את המקרה, וכל פעם כשמגיעים למעלית הוא אומר שהוא מפחד ("חד"...) ומהסס להיכנס למעלית, אם כי לא מתנגד ונכנס יחד איתי. אני אומרת לו שאני שומרת עליו ונכון שצריך להיזהר ולא להכניס את היד למעלית וכו', אבל הפחד שלו נמשך. מה עוד אפשר לעשות כדי לעזור לו? תודה

הבן שלך חווה ארוע לא נעים ומפחיד

וכאשר הוא מגיע ל"זירת הארוע" החוויה המכאיבה חוזרת אליו. נראה שבסה"כ הוא בסדר וטוב שאת עוזרת לו להכנס איתך מרגיעה אותו ולא נימנעת. מה שיוכל לשפר את המצב הוא חוויה חיובית שקשורה בנסיעה במעלית. תעשי איתו משחק. תעלו ותרדו מספר פעמים וכל פעם שתפתח הדלת שמשהו (אבא אח או משהו מוכר ואהוב) יחכה לו ויעשה לו "קוקו" וכאשר את נכנסת למעלית איתו תעשי את זה באופן משעשע , "בו נראה מי יודע לעשות פרצוף מצחיק/מפחיד/ כמו נמר... במראה. להכנס בצעדים ענקיים, לתופף יחד על דלת המעלית ולקרוא לה "מעלית, בואי כבר..." וכו... כיד הדמיון.

למעלה