חרדת מקומות סגורים-קלסטרופוביה

חרדת מקומות סגורים-קלסטרופוביה

אני לא לומדת מעל שנתיים בגלל זה מה הזכויות שלי ? העיפו אותי מהבה"ס מה יהיה איתי? יש לי זכויות?איפה אפשר לדבר על זה מישהו כאן מבין אמרו לי שאני אפתור קודם ת"בעיה" ואז אני אלמד אבל אני לא יכולה עברתי יותר מדיי בשביל לשכוח דבר כזה

קלסטרופוביה

היי, נשמע שאת עוברת תקופה קשה, ושאת דואגת מאוד. את לא לומדת שנתיים. זה בגלל שקשה לך ללכת לבית-הספר? לפעמים יש חרדות נורא גדולות שיכולות להפריע לנו לעשות כל מיני דברים. למשל, פחד ממקומות סגורים יכול לעשות את זה בלתי נסבל לשבת בכיתה. כי כשיושבים בכיתה, מתחילות לרוץ כל מיני מחשבות בראש, ועוברות כל מיני תחושות בגוף, ואז מרגישים שחייבים לצאת החוצה. כתבת שאמרו לך שקודם תפתרי את הבעיה, ואח"כ תלמדי. מי אמר את זה, ביה"ס? לאיזה בעיה התכוונו? זה קשור לקלסטרופוביה? ועוד משהו, כתבת שעברת יותר מידי בשביל לשכוח דבר כזה. נשמע שעברת דברים קשים מאוד שמכבידים עליך מאוד. את יכולה לספר קצת מה עבר עליך?

וודאי

סוף סוף מישהי שמבינה אותי עברו עליי דברים שאני לא יכולה לספר בפורום הבעיה שבגללה לא נותנים לי ללמוד היא הקלסטרופוביה וצדקת עוברות לי המון מחשבות במקום סגור וזה קשה לי ללמוד

פחד ממקומות סגורים

היי, כשיש לנו חרדה ממשהו היא באמת יכולה להקשות עלינו מאוד לתפקד בכל מיני מצבים. את מספרת שבגלל הפחד שלך ממקומות סגורים, עוברות לך המון מחשבות בראש כשאת במקום סגור, וזה מאוד מקשה עליך ללמוד. זה באמת נורא קשה להתרכז וללמוד כשהראש שלנו עסוק במחשבות חרדתיות שממלאות אותו. אני מתארת לעצמי שזה גם קשה להצליח להשאר בתוך הכיתה הסגורה כשהמחשבות מתחילות לרוץ. יש טיפול פסיכולוגי שיכול לעזור להתגבר על הקלסטרופוביה. בטיפול מלמדים אותך כל מיני שיטות איך להתגבר על בחרדה. אני חושבת שזה יכול לעזור לך מאוד ושכדאי לפנות לטיפול. אין סיבה שתמשיכי לסבול כל-כך מהקלסוטרופוביה, בטיפול יוכלו לעזור לך להתגבר על זה
מה דעתך?

היי

הטיפול הפסיכולגי עזר לי בשנים קודמות התגברתי וזה חזר שוב בגלל שהטיפול לא היה מלא וזה חזר והביאו לי עוד 3 שיחות לפני כמה שבועות ואז היא אמרה(הפסיכולגית) שהיא יוצאת לחופש עד נובמבר
עכשיו אני כנראה אעבור לטיפול בחדרה אבל עד שאני אתגבר על הכל שוב מה יהיה עם הלימודים?אני לא אוכל ללמוד? זה הוגן?

טיפול בחרדה

היי, את מספרת שהיית בעבר בטיפול וזה עזר, אבל בגלל שהטיפול לא היה מלא זה חזר. אני חושבת שזה נורא חשוב שראית שטיפול יכול לעזור לך. התגברת על זה פעם, ואת תוכלי להתגבר על זה שוב
זה באמת מתסכל שהפסיכולוגית יוצאת עכשיו לחופש. אבל מה שהכי חשוב, זה שאת תלכי לטיפול. כתבת שאץ כנראה תעברי לטיפול בחרדה. את כבר יודעת איפה? יש טיפולים פסיכולוגיים לחרדה שעובדים בשיטה קוגניטיבית-התנהגותית, ומלמדים אותך כל מיני טכניקות להתגבר על בחרדה. אלו טיפולים מאוד יעילים. יש בבי"ח שניידר מרפאת חרדה שמתמחה בטיפול בהפרעות חרדה בילדים ונוער. את יכולה להתקשר להתייעץ איתם, אם את רוצה. הטלפון שלהם: 03-9244955. לגבי הלימודים, זה באמת לא הוגן. ניסית לדבר עם היועצת של ביה"ס או עם המנהלת ולהסביר להם מה עובר עליך ולמה כל-כך קשה לך? אם לא, אולי שווה לנסות... בכל מקרה, כשתתחילי טפול, תתייעצי עם המטפל על זה. אולי זה יוכל לעזור...

תודה רבה ../images/Emo140.gif

אבל דיברתי עם היועצת...והיא אומרת..שחלק מלימודים בבית הספר בעיר שלי הם ללמוד בכיתות ואת זה אי אפשר לשנות נתקלת בעבר עם ילדים שעברו משהו דומה? אני לא יודעת עם אני אתגבר על זה בסוף כן...אבל לא עכשיו..זה קשה לי מדיי כל הפחד הזה גדול ממני מאוד

כשהפחד גדול מאיתנו ../images/Emo108.gif

יש הרבה אנשים שסובלים מסוג הפחדים שאת מדברת עליהם. אני הכרתי כמה בני נוער עם פחד דומה, שעברו דברים דומים לאלו שאת מספרת עליהם. הפחד לשבת בכיתה, זה שלא יכולים להמשיך ללכת לביה"ס...אלו תחושות נורא קשות ולא נעימות, אבל אפשר לצאת מזה... את כותבת שאת לא יודעת מתי תתגברי על זה, ושהפחד גדול ממך. אני חושבת שההרגשה הזאת שהפחד כאילו משתק אותנו, היא נורא מפחידה, וגורמת לנו לא להאמין שאפשר לנצח את החרדה. אבל זו רק תחושה, זה לא באמת ככה. אפשר להתגבר על הפחד הזה, ולגרום לכך שהדברים יפסיקו להראות כל-כך מפחידים. יש טיפול קוגניטיבי-התנהגותי שמלמד אותך איך ךהתגבר על הפחדים, ואפשר גם לשלב טיפול תרופתי נגד חרדה, שהופך את הדברים לפחות מפחידים. אני חושבת שנורא כדאי שתלכי לטיפול כזה. זה יכול כל-כך לעזור לך. אין סיבה שתסבלי כל-כך, כשאפשר לטפל בזה ולצאת מזה. יש הרבה מטפלים שעובדים בטכניקה הזאת של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, וזה נורא יעיל. כתבתי לך על המרפאה בשניידר, ואני יכולה לתת לך עוד מקומות. אני ממש חושבת שכדאי שתפני לטיפול כזה. מה דעתך? ולגבי היועצת,זה נראה לי נורא מתסכל. נכון שחלק מלימודים זה ללמוד בכיתות, אבל ביה"ס כן יכול לבוא לקראתך ולנסות להקל עליך. למשל דלת פתוחה, או לתת לך אישור מיוחד לצאת מהכיתה ברגע שאת מרגישה שאת לא יכולה להשאר שם יותר. אולי תנסי לדבר איתה שוב, להסביר לה כמה קשה לך, ולבקש ממנה לנסות לעזור לך למצוא פתרונות. אולי כדאי גם שההורים שלך ידברו איתה? בכל מקרה, אם תפני לטיפול, ילמדו אותך כל מיני טכניקות שיהפכו את זה לפחות מפחיד לשבת בכיתה. ילמדו אותך איך להתמודד עם הפחד ולנצח אותו. איך בצורה הדרגתית לצאת נגדו, עד שהדברים הופכים פחות ופחות מפחידים. אני חושבת שגם מבחינת ביה"ס, אם את מסבירה להם שאת בטיפול, ושבטיפול את עובדת על כל זה, וזה אמור להשתנות, אולי הם יסכימו להתגמש קצת, ולתת לך לחזור...

הלוואי שזה יקרה

אני רוצה לפנות לטיפול כזה אבל אין את זה בעיר שלי...ובאוטובוסים אני לא נוסעת... החיים שלי סיבוף ענק...אבל מתומדדים..אלוהים מפצה אותי למרות הכל

טיפול

אני מקווה שתקראי את ההודעה, כי אני רואה שזה קפץ לעמוד השני... באיזה עיר את גרה? אם את רוצה, אני אנסה לעזור לך למצוא מטפל באזור. ולגבי האוטובוסים, את לא נוסעת כי את פוחדת? יש מישהו שיוכל להביא אותך באוטו לטיפול?

שאלה קטנה

האם בבית הספר לא חשבו פשוט שדלת כיתתך תהיה פתוחה כדי שתוכלי ללמוד? אצלי בכיתה הדלת פתוחה כמעט תמיד וגם שסוגרים פותחים חלון , נגד קלסטרופטוביה ופעם מורה בקשה לנעול דלת שעשתה רעש נוראי ובגלל הקלאסטרופוביה של שתי בנות היא לא נעלה את הדלת. אני מציעה לך לקראת שנת הלימודים לשבת עם יועצת השכבה שלך ולהייעץ איתה לגביי מה אפשר לעשות כדי שתוכלי ללמוד על שיסתיים הטיפול בהפרעות החרדה.

slee4

New member
כנסי...

אני לא יודעת אם הדעה שלי רלוונטית כרגע... אבל גם אני סובלת מקלסטרופוביה ברמה ממש ממש לא סבירה לדעתי... אני גם נפגעת בתחום החברתי בגלל זה ... לדוגמא שהיו לימודים , בשיעורי ספורט לא הייתי נכנסת לאולם ספורט, הייתי משתתפת בשיעורי ספורט בתנאי שהם בחצר. אני לא יוצאת לקניונים ...למרות שזה מקום גדול אני לא מסוגלת שיש הרבה אנשים. קשה לי לשבת באוטו, ואם כבר אני יושבת אז אני חייבת חלון פתוח. גם אפשר להגיד שאין לי גם כל כך פרטיות כי קשה לי שהדלת סגורה. אני מתמודדת עם זה בדרך הקשה כי אני יודעת שאם אני אוותר לעצמי אני לא אצא מזה בחיים. תנסי להתמודד עם זה כמה שיותר זמן. מקווה שעזרתי, בהצלחה...

זה אפשרי

אבל תמיד יש לי תחשש שמישהו יסגור תדלת וזה יראה מוזר לצאת בכל פעם שזה יקרה יש אצלנו המון ילדים...(נדמה לי שזה רק אצלנו) שמסתוובבים והמורה שוכחת ואומרת לסכור תדלת זה קשה מאוד אי אפשר ללמוד ככה אני ממין פחד שזה יקרה והכיתה עם סורגים זה מה שעודה את ההבדל כזה קשה

למעלה