חרדת נהיגה

GgGgGg11

New member
חרדת נהיגה

שלום, מזה זמן רב אני סובל מחרדת נהיגה נקודתית הבאה לידי ביטוי בעיקר בנסיעה מסוימת אותה אני נדרש לעשות פעם בשבוע לפחות, ורק בחלק של כמה דקות מתוך אותה הנסיעה בכביש מהיר. החרדה מתבטאת בדפיקות לב מואצות וחששות כבדים. אם פעם זה היה קורה רק בהגיעי לנקודה המסוימת הזאת או לקראתה, היום החשש הלך וגבר ואני עם חרדה מהעניין עוד לפני הנסיעה עצמה. כמו כן פעם זה היה רק בלילה אך עכשיו גם ביום אם יוצא לי לנסוע שם אני חושש. ניסיתי בעבר רסקיו ורגיעון למיניהם שלא עזרו, אני חושש לקחת משהו "כבד" יותר שיכול לטשטש אותי בעת הנהיגה. אני איש משפחה עם ילדים והנ"ל מקשה ומכביד עליי מאוד. אציין שהחרדה כמעט ואינה קיימת בנסיעות אחרות, לעיתים רחוקות גם שם אך התפועה נמוכה בהרבה. אודה לעזרתכם, מעדיף בלי טיפולים פסיכולוגיים או משהו בסגנון גם בגלל הבושה מאשתי וגם בגלל עלויות כלכליות, אלא אם אין ברירה אחרת. תודה

מריו30

New member
אהלן

אולי תיצמד לימין, ושם תסע בקצב שלך על 70 או 80, ותתייחס רק בחלק שלך, וככה תרגיש יותר בטוח..

GgGgGg11

New member
תודה אבל..

אני אכן עושה את זה לפעמים, הבעיה היא שבשלב מסוים אני נדרש לחתוך שמאלה כדי לא לרדת במחלף מסוים ואז נאלץ להשאר באחד מהנתיבים השמאליים לעוד ק"מ או שניים.

חרדה מנהיגה

שלום
GgGgGg11,
<font>ברוך הבא לפורום,</font>
חרדה בנהיגה היא דבר ידוע, ונראה לי שאין מקום לבושה,
ובמיוחד לא מאשתך. מה יקרה אם תשתף אותה במה שקורה לך?

אתה מתאר חרדת הנהיגה שקורית במקום ספציפי בכביש מהיר,
מתבקשת המחשבה שמשהו אירע במקום הזה.
ולכן השאלה שלי היא
מה יש במקום המסויים הזה שמעורר את החרדה?
מה קרה שם? מה הוא מזכיר לך?

GgGgGg11

New member
שאלה טובה

האמת שאני מנסה להיזכר ולא עולה לי בראש איזושהי טראומה מהמקום הספציפי הזה,למרות שבעבר הייתי נוסע בו בלי חשש. הכל התחיל לדעתי מכך שהיה לי שם פעם מעין התקף חרדה שהוביל לכך שכל פעם שאני נוסע שם אני חושש שזה יחזור שוב, לעיתים זה גם חוזר. לא יודע לומר למה...

LiaTuSh18

New member
הצבעת בדיוק על הסיבה..

המוח שלנו חכם. יותר מדי חכם. ברגע שחווית התקף חרדה במקום מסויים הוא מכניס את אותו מקום לקטגוריית "מסוכן!" ושולח לך אזהרות בצורת חרדה. תזכור שזה תעלול שהמוח שלך מבצע עליך ושאין שם סכנה אמיתית. אני יודעת שקל לדבר וקשה לעשות, אבל לפחות תבין שזה מגיע ממקום שהוא לאו דווקא רציונלי...

EZCA

New member
זה כמובן בגלל הפחד שלך אם יהיה שוב התקף בזמן הנסיעה.

זה קורה לך כל זמן שאתה עדיין בחרדה.
ככה זה גם לי קרה כשהייתי בחרדה.
כיום אני נוסע חופשי בלי פחד ובכל מהירות בכבישים המהירים,כי אין לי כעת שום התקפים ושום חרדה.

EZCA

New member
הכי מפחיד בכביש מהיר לאדם חרדתי זה לנסוע בנתיב אמצעי. לכן

אני ממליץ לנסוע באחד מהנתיבים הצדדיים שקרוב לשביל הצדדי בכדי שאם תורגש התקפת חרדה אז אפשר לברוח לשביל ולעצור את האוטו עד למצב רגיעה.התוצאה תהיה שאולי לא יהיה צורך לברוח לשביל והחרדה לא תתגבר בשביל הצדדים.ככה אני עשיתי כאשר גם סבלתי מחרדה בכבישים המהירים.החרדה מתגברת כאשר רואים שמכוניות עוקפות אותי מצד ימין ומיצד שמאל ומאחור מצפצפות לי מכוניות להאיץ במהירות הנסיעה ולי אין אפשרות לברוח לא לצד ימין ולא לצד שמאל.

GgGgGg11

New member
בצד ימין אני לא יכול לנסוע כי יש ירידה למחלף בשלב מסוים

ובצד שמאל אין שוליים שניתן לעצור בהם, יכול להיות שזה גם מה שמפריע לי שם.

EZCA

New member
לפעמים יש גם שוליים בצד שמאל,אבל הכי טוב שתיסע בצד ימין

בכביש מהיר הפניה שמאלה היא לרוב ימינה ושוב ימינה מתחת לכביש במנהרה. ובאמת היה מלחיץ אותי מאד כאשר לא נסעתי בנתיב הימני כאשר אני צריך להמשיך ישר ויש פניה ימינה שהיא לא בשבילי, אז אני עובר לנתיב השני מימין ושוב חוזר לנתיב הימני שמרגיע אותי. בנתיב הימני אני לא חייב לנסוע מהר ולא אכפת לי אם מישהו מצפצף לי מאחור להאיץ את המהירות.

למעלה