חרדת נטישה היא גם חרדה?

חרדת נטישה היא גם חרדה?

איך נפטרים ממנה? איך מעלים את הביטחון העצמי אחרי שפגעו בי שוב ושוב? איך יוצאים מהדיכאון שתוקף אותי בימים האחרונים? המחשבות השליליות? הבכי?

ניאו30

New member
היי רומי

כמובן שחרדת נטישה היא גם סוג של חרדה. אני לא "מומחה" בפסיכולוגיה אבל עשיתי "דוקטורט" בכל הקשור לפחדים וחרדות...בקרוב "פרופסורה"... איך נפטרים ממנה?איך מעלים בטחון עצמי? איך יוצאים מהדכאון?מהמחשבות השליליות? מהבכי? שאלות כל כך קשות(שגם אני שואל אותם לעיתים קרובות,קרובות מדיי...), אבל כאלו הם החיים שלנו הא? אין פה תשובות קלות של נוסחאות קסמים,ומי שאומר לך ככה טועה ומטעה,בייחוד שמדובר בפגיעות חוזרות ונושנות ולא באיזה אירוע בודד טראומטי. השאלה מי זה שפגע בך? משפחה? חברים?החברה כולה? זה לא נאמר מנסיון אישי,אבל אולי מישהו מאלה יכולים לעזור, יכולים להקשיב,להזדהות איתך,שתרגישי שאת לא לבד בעולם הזה, שמישהו מבין אותך,מה את עוברת,כי מאוד קשה להתמודד עם זה לבד, וזה כבר כן נאמר מנסיון... אם את רוצה את יכולה לשתף אותנו אולי במה שעבר עלייך,במי שפגע ואיך. אני יודע שזה קשה,כי אני בעצמי עוד קשה לי לדבר על כל הפגיעות שעברתי בחיים,קשה להיפתח.הסתובבתי בפורום זה ואחר(תמיכה נפשית למבוגרים) כבר בערך שנה בתור משתתף פסיבי-שומע מה יש לאחרים להגיד,את כל הכאב והגעגוע לימים אחרים טובים יותר.רק לפני שבוע הצלחתי איכשהו להתגבר על זה והתחלתי לכתוב,אבל עדיין לא ממש בפתיחות.אז את מוזמנת לשתף. שיהיה לך יום טוב ושקט,ואל תתיאשי.לעולם לא ניתן לדעת מה יוליד יום... נ.ב. ממש אהבתי את ה"ציטוט הנבחר" שבחרת לשים.לו היו עוד כמוך,העולם היה נראה יותר טוב.

subtitles

New member
שלום לך.. ../images/Emo142.gif

הנני מסכימה עם כל מה שנאמר מעלי, אך חשוב לי לכתוב לך בעצמי ולהציע את תמיכתי!
גם לי יש חרדת נטישה.. ואני יודעת כמה שזה מסובך. לי, אישית, יש תחושת חוסר אונים.. שכן אני לא יודעת איך להיפטר ממנה. אז תראי.. אני הולכת לטיפול. המקרה שלי הוא מסובך יחסית, ולכן לפתור אותו לבד - אני לא יכולה. התיעצת עם פסיכולוג בנושא? יש האומרים שזמן יוביל לקבלה.. וקבלה תוביל לפתרון.. אבל לעיתים זה לא מספיק ויש להיעזר במומחה. תמיכה מהמשפחה והחברים, כפי שנאמר כאן, עוזרת רבות! הן לחרדות והן לבטחון העצמי.. גם הבטחון העצמי שלי נמוך ביותר.. ולצערי עדיין לא הבנתי איך להעלות אותו. אך מה שאני מנסה לעשות זה להלחם במחשבות השליליות שיש לי על עצמי כל הזמן.. ולנסות לגרום לי להרגיש טוב יותר, אפילו סתם על ידי לבוש טיפה מגונדר יותר, או איפור. יציאה החוצה עם חברים.. גם זה עוזר לי. אנחנו נשמח לעזור לך!

חרדת נטישה

היא אחד מהמאפיינים של אנשים העלולים ללקות בחרדות ביום מן הימים היא כשלעצמה לא נחשבת לחרדה

LoveBeing

New member
לרומי היקרה.....

זה בסדר גמור מה שאת עוברת.... גם אני מכיר את זה מאוד מאוד. גם אני עברתי לאחרונה דברים מאוד קשים... וסוף סוף יצאתי מזה- אני חושב שהכתיבה בבלוג שלי עזרה לי מאוד..... ועוד לא הגעתי לקטע הכואב באמת. העניין הוא שזה שאנחנו עוברים הלאה ומדברים על זה עוזר. גם אני נפגעתי המון מאהבה וחשבתי שלא אמצא את האחת שלי אף פעם..... לא שמצאתי עדיין אבל בנתיים היא איתי בלב... אני אשמח להתכתב איתך אם תרצי..... באהבה, גיל :0)

חרדת נטישה

חרדת נטישה היא גם חרדה ואת מוזמנת לשבת בינינו. לפי תאוריות דנמיות, חרדת נטישה בבגרות נובעת מחרדת נטישה שחווים כילדים, אפילו בשלבים מוקדמים מאד, כשאין עדיין מודעות מלאה למה שקורה וכשהתנוק לא יודע לתרגם לעצמו עדיין את רגשותיו ואת מה שעובר עליו למילים. ואז, כשאין מלים לארגן בהם את הזכרון, לא זוכרים "אמא נתנה לי לבכות 10 דקות לפני שהיא ניגשה אלי כשהייתי בן 4 חודשים וזה קרה שוב ושוב". זוכרים בלי מלים, זוכרים דרך הרגש (החרדה, הדכאון), דרך הגוף (הפה היבש, תחושת הנפילה בבטן) וחשים, כמו תנוק, שלבד הוא מאד מסוכן ומאיים, חוסרי אונים מושלם ותחושה שכל הרגשות הקשים האלה, לא הולכים להעלם אי פעם. אם התנוק לא הצליח לקבל תחושה שהוא מוחזק ומוגן, או בגלל טפול לא מספיק טוב, או בגלל פגיעות של התנוק לנטישה ולחרדה, או קומבינציה של שניהם, הרי שנוצרת חרדת נטישה שנשארת גם בשנים שאחר כך, לתוך הבגרות. ספרי לנו יותר על ה"פגעו בי שוב ושוב". למה את מדוכאת בימים האחרונים? אולי נוכל לנסות לעזור.

תודה לכולם!! וגילה..

לפני הכל אני רוצה להודות על כל התגובות
טוב לדעת שאני לא לבד.. גילה יקרה - תודה על תגובתך! אני מתקשה מאוד להאמין שזה קשור לתקופה בה הייתי תינוקת.. אני לא יכולה לפסול את התיאוריה הזו לגמרי אך אשאל אותך אם ייתכן שחרדת הנטישה היא פשוט תוצאה של התבגרות בסביבה לא ידידותית במיוחד? הכוונה היא שגדלתי בסביבה בה לא היו לי כל כך חברים תמיד צחקו עלי והציקו לי כי הייתי ילדה שמנה תמיד נאלצתי לתת מעצמי כדי לא להיות לבד <מתנות לילדים, העתקת שיעורים וכו'...> והיום - בתור בוגרת לצערי אני מגלה את הדפוסים האלה גם באוניברסיטה למרות שזה אחרת לגמרי כאן לא מציקים לי.. להיפך.. אני חושבת שאני זוכה לסוג של הערכה.. אולם, אני חווה חרדות נטישה בעיקר בעניין של בן זוג.. כאילו מפחדת שברגע שאני לא אתן מעצמי - יעזבו אותי הכל כמובן בא והולך לפי תקופות.. אך יש תקופות שבהן תוקף אותי חוסר ביטחון עצום ואיתו מגיעות החרדות הנוראיות.. הבכי.. נדודי השינה.. והכל מלווה כמובן ברגשות של כישלון.. כי אני לא מצליחה לעשות משהו בשביל עצמי.. שוב תודה! אשמח לתגובה..

חרדת נטישה ואשור שניתן מבחוץ

את מתארת דפוס מהילדות שמלווה אותך הלאה ומיטיבה לנתח את מצבך ולתאר את החשש שאינך מספיק טובה כדי שיקבלו אותך מבלי שתעשי משהו לשם כך. לחשוש לאבד בן זוג אהוב, זה טבעי. להרגיש דכאון מלווה בתחושת חוסר ערך, כשלון והאשמה עצמית, קשור להזדהות עם זה שעוזב אותך ואמונה עמוק בלב, שבאמת אינך ראויה לאהבה. כשעזיבה של בן זוג מהווה גושפנקא לרגשות אלה, אין פלא שאת חוששת מעזיבה כזו שהיא כמו כחותמת המאשרת עבורך את רגשי הנחיתות שאת חשה ואת כל אותם דברים נוראיים שאת חושבת על עצמך. אם הוא עוזב אותך, את תהיי עצובה, תצטערי, תתגעגעי אליו, בוודאי, אבל אין זה מעיד על הערך שלך כאדם.זה רק אומר שהוא, אדם אחד, רצה להמשיך הלאה כי לא התאים לו מהסיבות שלו. זה חבל וזה כואב, אבל זה לא מוריד מערכך כאדם. מקווה שעזרתי לך. לילה טוב...

לדעתי!! הלא נחשבת!!

לשכנע אדם שדפוס ההתנהגות שלו מגיע ממקום רחוק בימי הילדות ולא מחוסר ידע להתמודד עם החיים, גורם לו\ה להתעמק עמוק בתוך הילדות שלה ולדלות משם תחושת כשלון ויאוש. טבעי ונורמלי הוא להרגיש כאב כשבן זוג אהוב עוזב!!!!

דעתך נחשבת בהחלט

אני משתפת אתכם בנקודת המבט שלי. זו לא אמת חצובה בסלע ובוודאי שמותר לך לא להסכים עם מה שאני כותבת.

תודה לכם..

ברור לי שיש לי המון עבודה עצמית לעשות אם היה לי כסף לא הייתי חושבת פעמיים על פסיכולוג.. ערב טוב ותודה!

למעלה