חרדת נטישה???

SaTLaN32

New member
חרדת נטישה???

היי הבונבון אוטוטו בן שנה ובשבוע האחרון הוא התחיל עם קטע חדש. כשאננו משכיבים אותו לישון ברגע שאננו יוצאים הוא מתחיל לבכות, וכשאננו נכנסים חזרה הוא נרגע וצוחק. ושוב יוצאים - בכי טירוף וכן הלאה. אני מניח שזה משהו טבעי, השאלה היא איך עוזרים לו להרגע לפני השינה? (כמובן שישנם הרבה לילות שהוא פשוט נשפך ונרדם בצ'יק) ד"א חוץ מזה, יום שישי הוא החליט שבא לו לעמוד, אז הוא נעמד.. ככה סתם פתאום... מהר מהר הורדנו את המיטה לגובה הכי נמוך שאפשר... ותמונה לסיום. :)

akavishon

New member
הוא משחק איתכם... אל תיכנעו לו.

יכול להיות שביום - יומיים הראשונים הוא יבכה, כשהוא בוכה, פשוט כנסו, תרגיעו אותו ותצאו. אל תתנו לו להשתלט לכם על החיים. אני יודע שזה מאוד קשה לשמוע אותם בוכים, אבל אין מה לעשות. כשאתה משכיב אותו לישון, תעשה איזה טקס - בין עם זה סיפור, כמה ליטפופים במיטה, אבל צריך להיות לו ברור, שבסוף התהליך, אתה יוצא מהחדר והוא נשאר.

schlomitsmile

Member
מנהל
קשה לי לומר יתכן שיש לו חרדת נטישה, וכן, זה טבעי, ויתכן גם שהוא גילה את כחו עליכם. הנסיון שלי אומר שני דברים: א)להקשיב לתחושות הבטן שלכם. ב)בכל מקרה של ספק, עדיף לא להסתכן בהעצמת חרדות ורעב (במובן הרגשי של המילה). המחיר עלול להיות בריבית דריבית. זה כמובן לא אומר להתרפס מול כל יבבה. זה אומר, להשתדל לתת מענה לצרכים הרגשיים של הילד, ולא למהר לומר בנחרצות "הוא מתפנק", ויחד עם זה, לשים לו גבולות. למשל במצב כמו שתיארת, הייתי עומדת לידו, משכיבה אותו, אם נעמד ובוכה- לוקחת על הידיים ומרגיעה (בלי משחקים וריקודים, בשקט), משכיבה שוב, וחוזר חלילה, עד שהוא נרדם. כך הוא מקבל את המסר "אני כאן. אני אוהבת אותך", ויחד איתו את המסר "עכשיו אתה הולך לישון". זה עלול להיות מתיש למשך כמה לילות, אבל לדעתי משתלם לטווח ארוך.

schlomitsmile

Member
מנהל
אוי, ואיך שכחתי?? איזה בונבון!../images/Emo13.gif איזה לחיים מתוקות ../images/Emo214.gif מזלו שאני לא דודה שלו, בטח הייתי מנשנשת את הלחיים האלה...

SaTLaN32

New member
אוכלים... אוכלים...

ברגע שקניבליזם יהיה חוקי... אני ואשתי רבים על איזה חלק כל אחד יקח לאכול

Master Stav

New member
../images/Emo13.gif מתוק אמיתי

תום בן שנה 4 שלושה חןודשים ושבועיים ( אני פולני ) עשה לנו את הקטע הזה ....הינו נישארים איתו חבדר עד שנרדם ... ולאט לאט התחלנו מכניסים צעצועים רכים שהוא אוהב ...כאלו רק לפני השינה והנושא ...ניגמר .... בערך בגיל שנה הגמד נעמד על 2 בסלון לא תמיכה וצרח במלוא קולו ( ויש לו קול אינעל אבא שלו ) אבאאאאאאאאאאבאאאאא וחוזר חלילה ... הקטע האחרון ...
אני מגיע מהעבודה הוא מדדה ספק רץ ספק זוחל אלי מטפס על הידיםי ומתחילה סידרה של חיבוקים ונשיקות שהוא ממלמל אבאבא אבאבא ...אבאבא

ronnm

New member
גם אצלנו התחיל הפחד פרידה

מה שמקשה לפעמים על ההשכבה לישון עדיין לא מצאנו את פתרון הפלא בינתיים משתדלים להיות נוכחים לידו כשהוא בוכה - בלי משחקים ובלי צחוקים

למעלה