חרדת נטישה

טותי

New member
חרדת נטישה

בתי בת 9 חודשים אני חושבת שיש לה חרדת נטישה. כל פעם שאנחנו יוצאים מהבית והולכים לבקר את סבא וסבתא ודודים יש לבתי התנהגות מאוד מוזרה, ברגע שלוקחים אותה מהידיים שלי היא מתחילה לבכות, אם מתקרבים אליה היא בוכה, אם אני מורידה אותה על הרצפה היא בוכה, רק מסתכלים עליה היא בוכה והיא גם כל הזמן בודקת אם אני או אבא שלה נמצאים לידה או באיזור. אמרו לי שזה מפינוק מה זה אומר. ההתנהגות הזאת רק כשהולכים למשפחה או כשאנחנו נמצאים במשפחה ויש עוד כל מיני אנשים שהיא לא מכירה, כי כשאנחנו עם חברים או בנופש עם חברים או מהעבודה אז כשמרימים אותה או משחקים איתה אז היא לא בוכה.

הגעתם לגיל...

החל מגיל שמונה חודשים ישנם סימפטומים של חרדת נטישה וזה בא לידי ביטוי בהתנהגות שתארת.הבת שלך רוצה לוודא שלא תעלמי לה..ואם כן לבדוק אם את גם חוזרת...לא להילחץ כי כולנו עברנו את זה,ולא לכעוס עליה כי היא חוששת עם מפגש זרים,לתת לה את הזמן שלה,יש ילדים פתוחים יותר ופתוחים פחות.לאט לאט ויהיה בסדר.יום טוב

גרא.

New member
עדיין לא חרדת נטישה,אלא...

טותי,קצת מוקדם לגילה,אבל יתכן שילדתך נכנסה לשלב האבחנה בפנים.דהיינו, אם קודם לכן חייכה לכל אדם שהיה בקירבתה,כעת יתכן שלמדה להכיר את תווי פנייך,ופני בעלך בלבד,מבחינה בהם ומרגישה בטוחה,אבל פנים אחרות,אפילו אלה של סבתא וסבא,ודודים,עדיין אינן נהירות לה די צרכה,היא לא מבחינה בינם לבין פנים אחרות של זרים,והיא מפחדת מהם.כמובן,אפשר להסביר את הבכי גם ביותר מדי ``על הידיים``...היא בוכה כי רוצה על הידיים,אצל דמויות מוכרות. היא בוכה גם משום שלמדה שתמיד כשהיא בוכה,את/בעלך,לוקחים אותה על הידיים. חומר למחשבה...

למעלה