חרדת קהל

PhEoNiX FiRe

New member
חרדת קהל

מה הדרכים לטפל (ללא טרופות) האםטיפול התנהגותי קוגנטיבי יכול לעזור?

טיפול קוגניטבי

למה אתה מתכוון חרדת קהל? פחד לעמוד מול קהל ולהרצות למשל? ניתן בהחלט לטפל בכך בטיפול קוגניטיבי והתנהגותי, דרך סימולציות ותירגולים של המצב המפחיד, הן בפועל והן באמצעות הדמיון בשילוב טכניקות של הרפיה שיקלו על החרדה ויחזקו את התחושה שאתה בשליטה ויכול להצליח. האם תוכל לשתף אותנו באתגר ספציפי העומד בפניך? חברי הפורום ואני, נוכל להשיא לך עצות קונקרטיות ולתמוך בך לקראת המעמד המפחיד ולשמוע אחר כך איך התמודדת וכיצד זה עבר.
בהצלחה!!

PhEoNiX FiRe

New member
קודם כל תודה לתגובה המהירה

שנית אני בת. אז ככה אני נכנסת להתקפי פאניקה( מתחילה לגמגם ולהסמיק) שאני צריכה להרצות או לדבר בקבוצה(לא משנה גודל הקבוצה). אני חושבת להצתרף למין קבוצה\טיפולית\ תקשורתית שבנוייה מ-+ 15 משתתפים . אני חוששת שאני לא אוכל להיות פעילה בגלל מופנמות , ביישנות והחרדת קהל. מה שקורה לי שאני צריכה לתפקד מול קהל זה שאני מתחילה לגמגם, הפנים שלי נהיים אדומות ואני מאבדת את היכולת ריכוז. עוד שאלה האם חרדת קהל זה כמו חרדה חברתית?

נועםבת11

New member
מה שאת מתארת יותר מזכיר

איזשהו מתח לחץ. את משתמשת במילה התקפי פאניקה ולא בטוח שזה התקף פאניקה התקף פאניקה יותר מאופיין בכך שאתה לא יכול להשאר במקום באותו רגע ספציפי ואתה חווה הרגשות קשות מאוד לא כפי שאת מתארת.כך נראה לי לפחות אז ראשית התעודדי להסמיק לגמגמם כשנמצאים באיזשהו מתח או חרדה לפעמים הוא מצב סביר, יתכן ובאמת את ביישנית קצת, או מופנמת וקשה לך לעמוד מול קהל ולדבר והרבה אנשים שעומדים בסיטואציות דומות מרגישים מתח וזה מתח סביר.

PhEoNiX FiRe

New member
זה מעבר לזה

שאני צריכה לתפקד מול קהל או קבוצה של אנשים אני מתחילה לגמגם, להזיע ולרעוד בידיים. הבעיה היא שבמסגרת לימודים אני לפעמים צריכה להרצות מול הכיתה וזה סיוט. מה גם שאני כנראה הולכת להשתתף הקבוצה מיני טיפולית\ תקשורתית וזה קצת מפחיד אותי אני גם נמנעת ללכת למקומות הומי אדם כמו קניונים .

נועםבת11

New member
כן אני מבינה שזה מעבר לזה

עכשיו הוספת קצת יותר פרטים, והתמונה יותר ברורה. מה את מרגישה כשאת נכנסת לקניונים לדוגמא? מחנק, אי שקט, פחד את יכולה להגדיר לעצמך מה ההרגשה או שגם שם את מרגישה הזעות, רעד, כמו עמידה לפני קהל. יתכן ובתחילה כשאת צריכה להרצות או להעלות נושא אולי תעמדי ותקראי זה יעזור לך יותר (או שזה בלתי אפשרי) ניסית להסביר לעצמך ממה את פוחדת אולי מאיך תראי בעיניהם של חברייך או האנשים שמולם את עומדת, (אני פשוט מנסה כאן להעלות שאלות שאולי יכולות קצת לעזור לך להתבונן יותר ולבדוק ממה למה?

נועםבת11

New member
הרפיה

כמה נשימות מלאות יכולות קצת להרפות את המתח בכלל במשך היום כדאי מפעם לפעם לנשום דרך האף ולהוציא מהפה. זה מאוד מרגיע.

PhEoNiX FiRe

New member
שאני נכנסת לקניונים הומי אדם

אני נעשת עצבנית וחסרת מנוחה ולחוצה. בגלל זה אני הולכת לקניונים במשך השבוע ולא בימי שישי או מוצאי שבת.אני גם נמנעת להכנס לחנויות בגדים אם יש שם הרבה אנשים. בנוגע להרצאות מול קהל\קבוצה של אנשים זה לא בהכרך אנשים זרים .ז'א זה לא משנה אם אני מול חברים או זרים ההרגשה אותה הרגשה. ממה אני חוששת? לא יודעת הרי הם לא אנשים זרים לי הם עמיתי לספסל הלימודים

נועםבת11

New member
אני מבינה שאין קשר בין זרים למוכרים

ההרגשה פשוט משתלטת עלייך החוסר שקט, האי נוחות, וההסמקה. בטח גם לפני עמידה מול קהל לילה קודם את לא ישנה, לא נראה לי שאת דווקא חוששת ממשהו אולי תעזרי במשהו להרגעה בשלב הראשון ותראי איך זה משפיע עלייך אפשר גם משהו טיבעי כמו ריסקיו, או כדורי פסיפלורה. את בהחלט מתארת מצב של חרדה.

למעלה