חרדת קסאמים

גן חיות

New member
חרדת קסאמים

שלום לכולם. כזכור, בתי היום בת 15, עברה התעללות מינית בידי קרובי משפחה במשך תקופה ממושכת בהיותה בת 4-6. למרות טיפול נפשי מוצלח, וחזרות בהמשכים כאשר היה צורך, יש תופעות שהיא פתחה אז שנשארו עד היום(כנראה הפכו לתכונות אופי). אחד מהם זה פאניקה והיסטריה וראייית שחורות ברגע שיש בעיה קטנה. אנחנו גרים באשקלון. שומעים כבר חודשים בומים. הנפילות שהיו בזמן האחרון בתוך העיר(כולל ליל אמש) ממש מרחק של 10 דקות הליכה מהבית. "בשכונה". בנוסף, בגלל הקרבה שלנו לבית החולים, שומעים אמבולנסים וכן מסוקים(יש מנחת שם). היא בפאניקה. היום הייתי אמורה להיות בהשתלמות מחוץ לעיר והיא באה איתי. היא לא רצתה להישאר לבד, לא רצתה ללכת לחברה באשקלון, לא רצתה ללכת לחברה באותה עיר בה שהיתי היום, לא רצתה ללכת לקרובי משפחה שם, כלום. נדבקה אלי כל היום. אתמול בלילה העירה אותי באמצע הלילה כי היו מטוסים והפסקת חשמל(המטוסים העירו אותה). אין לה תיאבון. רוצה שרק לראות טלנובלות בקולי קולות "כדי לא לשמוע בומים". הצעתי לה טיפול להרגעה, או תרופה או מהשהו טבעי. ענתה לי" גם את לחוצה ואני לא משוגעת". הצעתי ביקור או שתיים אצל התרפיסטית שטיפלה בה ושהיא אהבה, כדי לעזור לה להתמודד עם מצב לחץ חריג והיא אמרה לי" אמרתי לך שאני לא משוגעת". זקוקה להצעות. המצב גם כך לא נעים. בגללה לא רואה חדשות בטלויזיה ולא שומעת חדשות ברדיו. יש למישהו עצות ????

לב אם

New member
חרדת קסאמים

שמעתי מישהו ברדיו שדיבר על נפגעי הלם קרב ואמר משהו כמו: מי שנפלו על ידו טילים ולא נכנס לחרדה או להלם, הוא פשוט לא נורמלי. לכן המצב של אנשים חרדים ו/או בהלם הוא מצב טבעי. את צריכה לתת לבת שלך להרגיש שהפעם היא עם כולם - כולם חרדים, ובצדק - ואין לה מה להרגיש שונה או "משוגעת". אצלנו בקיבוץ מתארחים ילדים מקיבוץ צפוני, וקרובי מהצפון גם הם באו להתארח אצלנו לכמה ימים - זה מה שכולם עושים היום. גם בגלל הטילים וגם בגלל החופש הגדול. ממליצה מאד לחשוב על כיוון של חופשה משפחתית הרחק מהקסאמים - תל אביב, אילת, ירושלים - איפה שיש משפחה או חברים. אם זה אפשרי לצאת עם החברות שלה לפעילות יכול להיות עוד יותר טוב. וגם: אם את יכולה להרשות לעצמך טיפול הוליסטי כמו רפלקסולוגיה או שיאצו - יכול מאד להרגיע ובלי התוית של טיפול נפשי. תרגישו טוב

למעלה