חרד מלהיות זמן רב מחוץ לבית

yonihantis

New member
חרד מלהיות זמן רב מחוץ לבית

שלום, אני בן 19 וחצי והתגייסתי לפני חמישה חודשים ליחידה קרבית. מאז ומתמיד הייתה לי בעיה להיות זמן רב מחוץ לבית. לא הייתי ישן אצל חברים, וגם אצל חברתי בשלוש שנים האחרונות ישנתי פעמים ספורות. הצלחתי בזמן שאני מגוייס להסתגל מעט ואני מסוגל לישון מחוץ לבית. הבעיה היא שהיציאות העתידיות שלי הן לצאת פעם בשלושה שבועות לחמישה ימים בבית. כבר חמישה חודשים אני סובל, אבל מנסה להסתגל. נוסף לכך, אני נמצא במסלול הכנה לקורס פיקודי (מסלול שרק החבר'ה היותר איכותיים מגיעים אליו) ככה שבעוד כמה חודשים כבר אהיה מפקד. אני במצב רוח ירוד כל השבוע בצבא, ולאחרונה זה התגבר מאוד. איבדתי תיאבון ואין לי חשק לבלות עם שאר החברים במחלקה. שקלתי לפנות לקב"ן אך אני מפחד שבסופו של דבר העניין יוציא אותי מהקורס מפקדים אבל לא ייתן פיתרון לבעיה שלי, ואני אשאר עם היציאות האלה (בתור לוחם פשוט) אך אפסיד את תפקיד המפקד. הגעתי למצב שאני לא יודע מה לעשות..אני ממש חרד לאור היציאות העתידיות (כרגע אני יוצא בערך פעם בשבוע ובכל זאת קשה לי עם הזמן הרבה מחוץ לבית) אני לא רגיל להתקל בקשיים שאני לא מצליח לפתור, אני בן אדם שמח, תמיד עם חברים ואוהב לבלות ולצחוק אבל עם המרחק מהבית בצבא אני לא מצליח להתמודד ואני מרגיש קצת אבוד. דיברתי עם המפקדים על כך אבל אין אפשרות לעבור תפקיד. מה דעתך? על קב"ן? על המצב שלי? אשמח לשמוע את דעתך.. נ.ב המוטיבציה שלי להתקדם ולהגיע לתפקיד משמעותי ומעניין מאוד גבוהה. אני רוצה לתרום כמה שאפשר ואני לא רוצה למצוא את עצמי בסופו של דבר יוצא יומיות, חמשושים, שבוע שבוע או כל יציאה נוחה אחרת, אבל עושה תפקיד סתמי ומשעמם. אני בטוח ביכולות שלי ונתונים שלי.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
../images/Emo4.gif

יקר, אנחנו חשים בדאגה, ובתחושת התיסכול אולי אפילו מהאכזבה שלך מעצמך ...מאמינים שלפעמים אפשר קצת להניח לעצמך לנשום ולפרק את ההתמודדות לפרקים קצרים... כול פעם קצת.. אולי כך יהיה יותר פשוט לך עם הקשיים האלה.. גם אנחנו מאמינים ביכולת ובנתונים שלך , יודעים גם שהצבא לא דומה לשום דבר שעשית בעבר... .אולי עכשיו הזמן שבו אתה יכול להיות טוב לעצמך, לנצל את היכולות שלך ולהתבונן מסביב... נדמה לנו שישנם מסביב עוד חיילים שמתקשים בכיוון זה או אחר.. אין אף אחד מושלם וביחד אפשר להתחזק! אולי קבוצת חברים תאפשר לך לשבור את תחושות הלבד שאתה מפרט... בנתיים אנחנו כאן , מקשיבים לך , נמצאים לידך ורוצים ללוות אותך בכול דרך שתבחר... אולי, המערכת הצבאית שגם מעוניינת שתתקדם בפרט אם תשתף אותה גם בשאיפות החיוביות שלך, נמצאת לסייע באותם מקרים שבעתיד יקשה לך מדי ...

למעלה