חרוזים זרחניים

חרוזים זרחניים

קניתי בחנות דיג חרוזים מפסלטיק זרחני (למה? כי הם נראים מגניבים כאלה). מה לעאזאזל עושים איתם? אני חייב עיצה דחוף לפני שהאישה תגלה שלא רק שאני מבזבז כסף על כיף, אלא אפילו על דברים שאני לא יודע מה לעשות איתם. ובשביל מה הצבע הזרחני?

paluta

New member
חרוזים זרחניים תגובה

תראה אם אשתך באמת תגלה מה לעשות עם החרוזים אז היא מאוד תשמח אבל אלו שנמכרים בחניות דייג מיועדים בדרך כלל כתוספת לקרסים עם פתיונות דמה (פלסטיק נוצה) למשיכת הדגים, שמים אותם לפני הפתיון. עם אתה משתמש בזרזרה קטנה וצבעונית המיועדת לדייג במיים מתוקים גם שם תוכל להבחין בחרוז או שניים זוהרים ונוצצים קרוב לקרס המשולשת. ישנן בחנויות גם שקיות עם מוביל ומספר קרסים ופתיון דמה נוצץ ולפני כל פתיון יש חרוז כזה זרחני - הללו מיובאים בעיקר מהמזרח הרחוק החרוזים אינם משמשים כמשקולת בגלל משקלן הקטנטן אולם יש להם אפקט בזל הזרחנות שבם

שאלת הבהרה

השאלה המרכזית - האם יש לי מה לעשות עם החרוזים האלה בדיג בים התיכון? כתבת על הוספה שלהם לפני פתיון דמה (מה זה "פלסטיק נוצה"?). יש לי שלושה סוגים של פתיונות דמה - דלתות, "דגים" (רפלות) ולוחית מתכת עם משולשת בזנב ומעין מברשת בזנב. לאיזה מהפתיונות האלה מתאים לשים חרוז? החרוזים אינם נוצצים אלא זרחניים. ביום יש להם צבע ירוק חיוור. בלילה אפשר להטעין אותם באור. אבל לפי מה שנאמר לי, אין מה לנסות לז´רז´ר בלילה. אז אני עדין קצת אבוד.

paluta

New member
תשובת הבהרה

פלסטיק נוצה שככתי לשים פסיק בינהם הכוונה פתיונות דמה "רכים" - החרוזים הזרחניים אמורים לפתות את הדג ובעת המשיכה במיים הם גם יוצרים מעיין ויברציה שאמורה למשוך את הדג הם מיועדים לדייג במיים שקטים מתוקים וגם בנהרות ושפכי אגמים ולא ברור לי מה יש לעשות איתם בים מוכרים בחנויות כל מה שהיבואנים מביאים הרי הם רוצים להרוויח נראה לי שמלבד לעשות מהם מחרוזת אין לך ממש שימוש עבורם בים אבל אני יכול גם לא לדייק מקווה שאחרים בפורום יוכלו להאיר את עיננו יותר בנושא

paluta

New member
תרגעי ! לא חבל עליו - הנה חומר נוסף

הסברים ומראות באתר הבא

אוריא

New member
חרוזים - דעה אחרת.

יסלחו אושיות הפורום שאני הולך לסתור אותם. החרוזים הזרחניים, כמו שאתה קורא להם, מיועדים להימצא בין המשקולת לסביבל שמחזיק אותה. החרוזים האלה נמצאים שם על מנת שלא יווצר מגע בין מתכת למתכת דבר שגורם לרעש מתחת למים ובכך להרחקת הדגים. בשיטה זו משחילים את המשקולת (שרצה חופשי) לאחר מכן משחילים חרוז, ולאחר מכן קושרים סיביבל שמשמש כסטופר לכל העסק. אל הסביבל אפשר לחבר פתיון או ז´רז´רה. תבלה עם החרוזים שלך.

eitan b y

New member
בקשר לחרוזים

אז לפי מיטב ידיעתי ומה שראיתי- בד"כ שמים אותם בין פתיון הנוצה לבין החוט המוביל. לפחות בשבדיה ראיתי שהשיטה של "ענף"- חוט מוביל עם 5 פתיונות נוצה ובקצה משקולת או זורזרה עובד בצורה יפה. אני אישית תפסתי איזה כמה מקרלים יפים ככה ולפעמים אפילו שלושה במכה... כנראה שהחרוז עוזר לפתיון לנועה בצורה יותר אטרקטיבית. בנוגע לרעש- מאוד תלוי איזה רעש ולאיזה סוג דגים. למשל בצלילה לפעמים כשאני עושה רעש או דג שיריתי בו והוא עושה רעש- זה הרבה פעמים מסקרן את הדגים והם באים להסתכל...אבל זה נכון שיש רעשים מסוימים שסוגים מסוימים של דגים בורחים מהם. בכלל לפעמים כשהייתי דג מסירה בלילה ולא היו נגיעות אז היתי מרים ומוריד את המשקולת כמה פעמים ואז היתה אכילה-אין נוסחה קבועה ויש הרבה משתנים בנוסחאות. דרך אגב קראתי על מישהוא ששאל על זרזור בלילה- אני אישית תפסתי לא מעט ברקודות עומק וגם רגילות. בנוסף אני מאמין שיש סיכוי לתפוס טורפים לילים בזרזור- ליד פנסים זה בטח יעבוד יותר טוב. חבר שלי תפס גונבר של 2 קילו בלילה מהחוף אז אני מאמין שבזירזור איטי יש סיכוי. בהצלחה לכולכם ודיג נעים- איתן

למעלה