חרוזים

tamarhp

New member
חרוזים

לפני שנתיים קנו לי ספר על מחרוזות מחרוזים + 3 קופסאות פלסטיק עגולות עם חרוזי ונציה (1 של קטנים ו2 של גדולים [נדמה לי.. לא יודעת מה הגודל של הבינוניים]). היום הלכתי לחנות באיזור כדי לקנות חרוזי ונציה, אבל לא היו קופסאות פלסטיק כאלו אלא רק שקיות (של "קיט" או משהו כזה..) - והחרוזים היו נראים קצת דפוקים, כמו שיכולים לתת לילדים בגן... למשל החרוזים הלבנים הגדולים היו נראים קצת מעוכים ולא משהו... האם זה מה שהולך היום והחרוזים סתם היו נראים לי דפוקים כי אני לא מבינה בחרוזים? או שבאמת אני צריכה עכשיו לחפש במקום אחר?

ונציות- תשובה

חרוזי ונציה באים כמו כל דבר בכמה איכויות. יש את חרוזי הונציה העשויים בסין שבדרך כלל הם לא בגודל אחיד ולפעמים באמת נראים קצת "דפוקים" וצריך לבחור מתוכם את ה"טובים". יש גם חרוזי ונציה העשויים במקומות אחרים שהם באיכות קצת יותר טובה . הוונציות הכי טובות זה מה שנקרא החרוזים היפנים והמיוחד בהם זה הגודל האחיד ויש להם חור יחסית גדול כדי שאפשר לעבור עם חוט כמה פעמים בתוכם. אבל הם יקרים יותר. אפילו הגודל הכי הכי קטן מה שנקרא רוקיילים ROCAILLLE יש להם חור יחסית גדול וזה מעולה לפיוטה או טבעות. בהצלחה.

אכן צודקת

פעם קניתי את הסוג הזה שהייתי גרה בחו"ל והם עולים הרבה יותר יקר, אבל אין מה להשוות אין בהם "בררות" ושבורים ועקומים, כולם בגודל אחיד.

tamarhp

New member
אממ

אני לא מחפשת את הכי יקר כרגע (אגב, מה זה נחשב יקר). מה אני יכולה לחפש כאן בארץ, במחיר סביר ולקבל איכות סבירה? מה צריך לומר למוכרת? אני אמצא אותם רק בחנויות יצירה? כי בחנות שהייתי המוכרת לא ידעה שמות של חרוזים...

תמר, את רק צריכה להסתכל על החרוזים

לפני שאת קונה, כדי לראות את האיכות שלהם. אם אין בחנות לידיך תחפשי בחנות יצירה אחרת או בחנות חרוזים אחרת. בהצלחה.

tamarhp

New member
אוקיי..

בכל זאת, המלצות על חברות? מה מחיר נורמלי?

מחיר נורמלי

זה תלוי איפה קונים, אם תסעי למשולש בת"א ותקני כמות ענקית יעלה לך בזוך, אם תקני בחנות שקרובה לבית וכמות קטנה יעה לך יותר הכל זה פונקציה של כמות בעיקר. ואין חברות זה בא ארוז בד"כ בשקיות.

ורדה 1

New member
אכן, זה בא ארוז בשקיות בלי שם אני משלמת 6 ש"ח ל-100 גרם (זה כמות שנכנסת בערך בשתי קופסאות של פילים), וזה נחשב זול. האיכות שלהם היא לא מדהימה אבל גם לא איומה. אבל יש חנויות שמחזיקות חרוזי ונציה באיכות אחרת לגמרי והם אחידים לחלוטין בגודל. עליהם כן יש את שם החברה, אבל שכחתי את שמות החברות. יש חברה אחת בלגית ואחת גרמנית - אם את רואה שיש שם של חברה כזו, סביר להניח שזו אחת החברות שאליה התכוונתי. אני מוכנה לברר לך את שמות החברות, אבל ברור שהם הרבה יותר יקרים.

למעלה