חרטי העץ של כרתים

חרטי העץ של כרתים../images/Emo41.gif

בחודש שעבר טיילנו באי כרתים. זה בקורנו השני שם, ובהחלט לא האחרון. האי משופע בעיקר בעצי זית שהוא הגידול העיקרי , ומענפיו וגזעיו מייצרים שפע דברי נוי .או משתמשים להסקה. בחלק מהכפרים ההרריים בעיקר, בהם החורף הקר והארוך גורם להסתגר בבתים , התפתחה עם השנים תעשיית גילוף בעץ כדוגמת מנולי מהכפר זינה שברמת דקטארי . קשיש כבן 103 המגלף כפות עץ באמצעים ידניים . מנולי הלבוש בתלבושת כרתית מסורתית יושב בפתח ביתו וממתין לתיירים העוברים באיזור הציורי, והם עוצרים לידו מאחר ושמו ותמונתו מופיעים בפרסומי משרד התיירות של כרתים.

"עולם הולך ונעלם"....../images/Emo161.gif

כך אמר לנו אמן העץ ניקוס סיראגס מרתמנו על מנולי וחבריו הקשישים. צעיריה של כרתים ממש לא מתענינים במלאכות היד של פעם.......אריגה, כדרות, רקמה וגילוף הם לא משאת נפשם . ואין פלא עם מליוני תיירים לשנה, חופים מפורצים עם ים בגווני טורקיז צלול , אוכל נפלא ושפע חתיכות מגרמניה והגוש הסקנדיבי בעיקר .

קנינו......

את ניקוס גילינו לגמרי במקרה ,בעת שטיילנו בטיילת חוף הים של ריתמנו. עיירה קטנה עם נמל עתיק ורובע ציורי. ניקוס עמד בחזית הגלרייה שלו שעליה תוכלו לקרוא ולהתרשם אם תלחצו על הקישור , ורכן מעל המחרטה הרועשת תוך שהוא מסביר לנו על מבנה העצים איתם הוא עובד. החפצים אותם הוא מייצר מיוחדים , עם המון השראה והבלטת הטקסטורה הטבעית של העץ. המחירים די יקרים אבל לא יכולנו להשאר אדישים ורכשנו ברווז עשוי עץ זית. כאות הוקרה לעם היושב בציון נמכרה היצירה ב 22 יורו במקום 28 ( נרשמה מצידי התעלפות קטנה) אך למען הידוק הקשרים הדיפלומטיים ,שלמנו , ארזו לנו , נפרדנו לשלום לא לפני שהזמנו אותו לבקר בישראל.

yeka1

New member
שוקולד אגוזים

תודה על שיתוף המידע וגם מתוך כך אפשר ליראות כיצד נושא מסוים במקרה זה שלנו עבדה בעץ חובק עולם ונותן השראה ללא גבולות כל שהם נהדר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ושוב תודה

כי האדם עץ השדה ../images/Emo146.gif

בעיקר אהבתי את העיבוד המינימלסטי שהוא עשה לשרשי וגזעי עצים כפי שתוכלו להבחין כאן אם תגדילו את התמונה

אחרון ודי....

פעם כתבתי כאן שאבי ז"ל היה מחלוצי חרטי העץ בארץ, והוא עסק בעיקר בחריטת מזכרות לתיירים העשויות מעץ זית גמלים, צלבים, כדים , נשים נושאות כדים על ראשן וכו' וכו'.....לאחר מלחמת ששת הימים הסתבר לו שמאחורי החומות של העיר העתיקה וגם בבית לחם יש פעילות רבה של חרטי עץ שייצרו מן הסתם כמעט את אותן המזכרות. השנים חלפו , התיירים מיעטו להגיע ואבי פנה לענף הריהוט והמשיך לחרוט רגליים לכסאות , שולחנות . אבל מעת לעת היה נוסע ומביא גזעים ישנים של עץ הזית והיה מכין מהם חפצי נוי מדהימים! אם יזדמן לי עוד לילה לבן מבטיחה לצלם ולהעלות. מקווה שנהנתם מהסיור הקצר בכרתים בקרוב יעלה אצלי בפורום יומן המסע כולו ואתם מוזמנים להגיע. לילה טוב

yulevi

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif ששיתפת אותנו

אכן מדהים ומהמם,אתגר לחרטים שביננו ,וגם לא מעט רעיונות,בקשר לתמונות של עבודות אביך ז"ל יש לנו סבלנות. כל נושא אומנות העץ המסורתית הולכת ונעלמת בעולם,וזה חבל מאוד.

artagel

New member
כרתים עבודות

מדהימות ,המון השראה לחרטים,לפחות לי ..........

arsar

New member
תודה ושוב תודה!

אותי תמיד מרגש לראות אמנות מסורתית (בעיקר בעץ). ראיתי לא מעט - וההתרגשות תמיד חדשה. תודה

yulevi

New member
ומשהו מרומניה

בית הקברות השמח בכפר ספנטה בצפון מערב רומניה.כל המצבות הן מעץ יוצר אותן אומן עץ מסורתי כשבכל מצבה מצויר סיפור חייו של הנפטר

yulevi

New member
שער עץ

שער עץ של מכובד הכפר ציוקנשטי ,במחוז מרמורש נפוץ מאוד לראות שערי עץ ענקיים מגולפים מעשה ידי אומן, למזלנו ישנם בארץ מספר אומנים,בהמשך היום נעלה תמונות מביקור שנבקר היום אומן חריטה,ג'וליאן אשכנזי

חן חן לכם ../images/Emo9.gif

בוקר טוב
שמחתי שאהבתם.... גם רומניה משופעת במגלפי עץ , וכפי שציינת, במרבית הכפרים שבחבל הצפוני מרמורש בעיקר , מוצבים בפתחי החצרות לבתים שערי עץ ענקיים מגולפים לתפארת. לגבי בית הקברות הציורי בכפר ספינצה,כדאי לציין שהכיתוב על המצבות הוא בחרוזים משעשעים, מה שהופך את השהייה במקום הקודר הזה למחוייכת. ועוד פרטים אם תרצו בויקפדיה .

arsar

New member
שיירבו המדווחים-בתמונות-על עבודות עץ מסורתיות

Dor It

New member
עבודות מסורתיות

בזכות המשפט של אריה, הסרתי את האבק מהאוסף שירשתי מסבתי היקרה עבודות עץ מרומניה של יוצרים שונים: כדים, בקתות כפריות וגם כלב אחד. צריבות בעץ, חופשי וגאומטרי (עם נגיעות צבע) אשתדל לצלם ולהעביר לפורום בשבוע הבא

arsar

New member
את רוב טיולי בעקבות אמנות מסורתית

בעיקר באפריקה (עבודה). עשיתי עוד טרום הדיגיטליות צילמתי בסביבות 1000 שיקופיות. יום אחד בא בני והחרים את כל השיקופיות בטענה שלא יכולתי לעמוד בפניה: אני חונכתי על השיקופיות האלה - כעת אני צריך לחנך את ילדי שלי!!! את השיקופיות עם המקרן!!!

Dor It

New member
תודה על הטיול הוירטואלי

נחמד להתחיל כך את הבוקר, אהבתי.

פפו

New member
אני חש מחוייבות לתקן את המינוח שלך חרט עץ

האיש הזה הוא אומן עץ המוציא תחת ידו יצירות אומנות ברמה גבוהה. אין ספק שמיומנות הגילוף של האיש הן הרבה מעבר לחריטה שאנו מכירים

למעלה