חריג חי"ר

ezrabin

New member
חריג חי"ר

שלום! אני התגייסתי לצבא ב02.11.2011 כתומך לחימה. אני חולה צליאק. ברצוני להגיש בקשת חריג חי"ר ולהגיע לקרבי. 1) האם מישהו כאן מכיר או שמע על מישהו עם צליאק שהגיע לקרבי? 2) מה התהליך להגשת בקשת חריג חי"ר אם כבר התגייסתי לצבא? אשמח לקבל כל פיסת מידע על התנדבות לקרבי שתוכל לעזור לי. תודה רבה!

hillator

New member
היי

ברוכה הבאה: 1. היום הפרופיל שלך הוא 30 כלומר כמתנדב? ואישרו לך להיותתומך לחימה כמתנדב? 2. לאחרונה יש מגמה של לאשר דברים לחולה צליאק, לא מזמן אישרו לחולה צליאק להיות בקורס טיס. אני מניחה שהאישור שלך יהיה תלוי במידת היכולת של הצבא לספק לך מנות נטולות גלוטן בשטח. ההליך הוא הגשת בקשה מסודרת לתא מתנדבים בצירוף חוות דעת רפואית כמובן בברכה

ezrabin

New member
תשובה

הפרופיל שלי כמתנדב הוא 25. אישרו לי להיות תומך לחימה בדרגת א+. האם תוכלי אולי לברר אם את מכירה חולי צליאק לוחמים? אשמח ליצור איתם קשר. תודה!

hillator

New member
ככה

לא מכירה חולה צליאק כלוחם באופן אישי. אני יודעת שבכל מה שקשור למחלות מעים ובעיות מזון מידת האישור תלויה ביכולת לספק מזון. כלומר אם נגיד אתה רוצה להיות בחי"ר ובחי"ר לא יכולים לספק לך מנות ללא גלוטן אז לא יאשרו לך. כמובן ברור לי ולך שאתה יכול להיות הכי בריא בעולם אבל בסופו של דבר העניין של המנות ללא גלוטן זה עניין של עלות לצבא(ניראה לי החל מהראשון לינואר לא מספקים הזנה לחולי צליאק בבסיסי צה"ל). המקרה של חולה צליאק שאני מכירה מצורף לך בכתבה שפורסה בעיתון.

למעלה