חריטת עטים

• פותח הנושא yeka1
  • פורסם בתאריך

yeka1

New member
חריטת עטים

מצורפת תמונה של העטים האחרונים שסיימתי . להנאתכם . בברכה יהודה ק.

artagel

New member
עטים

יהודה כל הכבוד שהחזרת קצת מזה . יש לי שאלה -אף על שחרטתי כבר בירץ' איך הוא מתנהג בעובי דופן כזה אני מתכוון בחריטה קרוב לצינורית האם לא מתפרק?

yeka1

New member
עטים

בוקר טוב עם עובדים עם בירץ טוב אז רוב הסיכויים שזה יעבוד נוסף לכך שזה תלוי גם בהדבקה של הצינורית לכל האורך בדבק טוב , לאחר הרבה ניסיונות שלי היום אני עובד עם דבק גורילה, בנוסף יש לעבוד מאוד בזהירות , יש שלאורך על העבודה מספיגים את העץ בדבק מהיר ( אני לא ) . נוסף לכך לאחר אימון היום אני חורט את העטים עם skews עובד נהדר . בברכה יהודה ק.

yulevi

New member
המלצה לחרטי עטים ומיניאטורות

למרות שאלי זה לא מדבר,באחת מנסיעותי לחול קניתי סט של מפסלות גילוף סיניות [בגלל במחיר האטרקטיבי] לאחרונה ראיתי אותם בארץ במחיר של קצת מעל 100 שח,בהשחזה נכונה הן שימושיות לעיטורים שונים ,עטים ומיניאטורות ובמצבים שלא צריך לפנות הרבה חומר המפסלת השימושית אצלי היא מפסלת בסגנון מפסלות חריטת חרוזים בתמונה חסרות כמה מפסלות

arsar

New member
יהודה - אנא עזרתך:

ייתכן ותהיה לי האפשרות להתחיל עשיית עטים/עפרונות אצלי בחוג. ושאלותי: היכן קונים את חלקי העט. האם את חלקי העץ אני צריך לייצר לבד - כולל החור המרכזי (איזה קוטר?). תודה מראש.

zvika f

New member
למה "דבר איתי"??????????.

מה זה ?סודות בפורום? אי אפשר לענות על שאלות מקצועיות בפרהסיה? אם אריה היה רוצה להמתיק אתך סוד הוא היה יודע להגיע אליך דרך תיבת המסרים שלך. מאחר ולא עשה זאת אין שום סיבה לא לשתף את כל אנשי הפורום במידע הזה

yulevi

New member
תשובות לאריה

אצל ורשבסקי ניתן לרכוש מקדח מיוחד שמיועד לקידוח החור למנגנון, אצל ראובן זאלק ניתן להשיג את כל הדרוש ליצור עטים ,מנגנונים שונים מנדרלים וגם בלאנקים את העץ אני ממליץ להכין לבד ועוד המלצה תזמין את דוד לחוג הוא יעשה לכם יופי של הדרכה,אחרי נסיון של חריטת עשרות רבות של עטים שאת חלקם ראית במפגש הראשון של החרטים

arsar

New member
דוד - תודה רבה על ההיענות. הענין יקודם---

ביחד עם אפריים וחיים. ושוב תודה.

arsar

New member
יהודה - בהקשה על ה"לינק" של ראובן זאלק---

מתקבל אתר מחו"ל!!!

yeka1

New member
באתר של ראובן זלק לא רואים שום דבר ממה שיש לו

בכדי לדעת יש לצלצל אליו ב - 0547727759 בברכה יהודה ק.

artagel

New member
וגם ככה לא תדע כלום

עד שתסע אליו ותיראה ותיבחר במו עיניך וזה מניסיון

yulevi

New member
והכי חשוב

כשתקבע איתו ותגיע אליו הוא לא יהיה בחנות,זה קרה לי ולאביחי פעמיים

yeka1

New member
למה דבר איתי ???????????????????????????

אז פשוט מאוד היות ויותר קל לדבר ולהסביר מאשר להתחיל לתקתק על המקלדת מה גם שאת זה עשיתי יותר מדי זמן ואם אני לא מחויב לתקתק ואפשר לדבר אז אני מעדיף . עם יש לכך דרישה אפשר לארגן פגישה בנושא. בקשר לקניות אז קודם כל ראובן זלק הוא למעשה הכתובת היחידה בנושא בארץ כולל מקדחים , כן מקדחים ולא מקדח היות ותלוי איזה סוג עט רוצים לחרוט . ליהודה ורשבסקי יש מקדח לטע מאוד פשוטה ללא מנגנון אלא פשוט חור לרפיל . http://www.woodturningz.com/Pen_Kits.aspx אתר המתמחה בקיטים לעטים ידידותי , יש לבדוק טוב את נושא המשלוח הכוונה לעלות באיזה שהוא שלב של ההזמנה העלות משתנה מ 13.90 לכפול . וישנם עוד אתרים עם הרבה מידע :כגון http://www.pennstateind.com/ אבל משלוח יקר ולא ידידותי ונסיון לא טוב במשלוח לארץ אבל יש שם הרבה מידע. וזה רק חלק קטן מהמידע אז האם עכשיו אתה מבין למה כתבתי דבר איתי , חוץ מזה שלא ראיתי כל כך הרבה התיחסות לנושא בפורום . בברכה יהודה ק.

yulevi

New member
למה לדבר

הפורום קיים בין היתר כדי להחליף מידע ובדיבורים המידע נשאר בין המדברים,ואחרי שרוב החברים משקיעים רבות בכתיבה בארגון מפגשי העשרה, והעברת הידע שלהם,לכן היתה ההערה של צביקה למיטב הבנתי והיא מקובלת מאוד.

למעלה