חריקת שיניים

winterfell

New member
חריקת שיניים

הי,
הבן שלי בן 4, בגן תקשורת שנה שניה.
התחיל לאחרונה לחרוק שיניים בזמן הערות (לא שמענו בשינה). החריקות הן כמעט כל הזמן...
בגן מדברים בעיקר על חרדות, התחילו לעבוד על הנושא וביקשו שנשנה גם כמה דברים בהתנהלות בבית. בעיקר הבנתי שכדאי לא להתייחס לעניין הזה, כדי לא לגרום לו להגביר את ההתנהגות ב"דווקא".

האם נתקלתם בתופעה הזאת? יש "פתרונות קסם"?
גם סתם קצת הבנה תעזור

תודה!

TikvaBonneh

New member
פיתרונות

לגבי ההמלצה של הגן, האם היא ניתנה ע"י מנתחת התנהגות? האם היא בדקה איתכם את הנסיבות בהן חריקת השיניים מופיעה?
לא להתייחס יהיה פיתרון קסם אם אכן הילד עושה זאת במטרה לקבל התיחסות, אבל זה לא מספיק. צריך במקביל גם לתת התיחסות לילד על התנהגויות אחרות, נאותות. אם הילד חורק שיניים כדי לקבל תשומת לב, אז הוא זקוק מאוד לתשומת לב. זה בהנחה שבגן הם יודעים מה הם עושים.

winterfell

New member
אכן, מנתחת התנהגות

עשינו מעקב בשבוע האחרון מתי זה מופיע. לא ראינו תבנית ברורה.
לא נראה שכרגע הוא עושה את זה על מנת לקבל התייחסות, אבל מנסיון עבר עם דברים דומים (ולא עד כדי כך מזיקים...) הוא לומד צ'יק צ'ק שזו דרך נהדרת לקבל התייחסות, ואז נוצרת בעיה שונה.

TikvaBonneh

New member
אם נסיון העבר מראה שהוא מחפש התייחסות

אז אתם חייבים להכין רשימה של התנהגויות נאותות שהוא מבצע שעליהן הוא יקבל התיחסות- (אולי מטלות בבית תואמות גיל), ובכלל למצוא חצי שעה ביום שמקדישים לו ומשחקים יחד, ולפחות שעתיים בסופש.

winterfell

New member
אוקי, לוקחת לתשומת ליבי

אני בתקופה קשה כרגע - סיימתי תפקיד אחד ומתחילה חדש בעבודה וזה שינוי שמאוד רציתי ובדיעבד קשה לי מאוד. אולי בתגובה לכך אני גם חולה הרבה לאחרונה. ותמיד יש עוד עניינים מסביב - אנחנו עמוסים מעל הראש.
בד"כ הוא מקבל המון תשומת לב, במיוחד בסופ"ש. בזמן האחרון אנחנו באמת פחות משחקים ביחד באמצע השבוע (או כל פעילות אחרת... הוא מעדיף סיפורים או יצירה בד"כ). זה די קשה כי הוא שפוך כשחוזרים מהגן, אבל, כאמור, לוקחת לתשומת ליבי - נשתדל יותר!
תודה שוב!

salmonit1

New member
חריקת שיניים - תשובה

מניסיונינו הקצר, חריקת שיניים שהופיעה באותו גיל, היא סימפטום לחוסר איזון תחושתי, כשהחריקה הסתיימה התחילו דברים אחרים.
תני לו לשחק עם בועות, או קאזו, או משרוקית, או כל מיני דברים אחרים שקשורים לשרירי הפה, בהם הוא עכשיו לא מווסת.
תציעי לו תחליפים.
כל הדברים שאמרו בגן אמרו גם אצלנו, הם לא היו קשורים.
בהצלחה!

winterfell

New member
איזה תחליפים?

כי משרוקית או קאזו (לא ידעתי שככה קוראים לזה... חיפשתי מה זה בגוגל וגיליתי שיש לנו אחד!) הוא אוהב, אבל זה למשל לא תחליף טוב לזמן שהוא בגן.
איזה עוד תחליפים הצעתם, ואם אפשר לשאול, איך התמודדו בגן?

salmonit1

New member
תחליפים

אולי יסכימו בגן מסטיק?
כי בשעות מחוץ לגן גם מסטיק עזר.
&nbsp
בעיקרון מה שמצאנו זה שהתחליפים, גם אם מציעים אותם מחוץ לשעות הגן, בסוף פותרים את העניין.
יכול להיות שאז העניין עובר לחלק אחר בגוף, למשל לחיטוט באף אצלנו

למעלה