חרם צרכנים כנד מרינה דייברס-אילת

חרם צרכנים כנד מרינה דייברס-אילת

ביום שישי ה-31 אוגוסט 2001, שהיתי באילת לצורך חופשת צלילה בלבד. מאחר ומרינה דייברס וסיאם הם היחידים באילת שדוחסים נייטרוקס אז הגעתי אליהם לדחוס מיכל. בסיאם אמרו לי שרק אדם מסוים יכול לדחוס נייטרוקס והוא לא נימצא כרגע. אז הלכתי למרינה דייברס. שם הודיע לי שמעון שהוא לא דוחס לי את המיכל מאחר ומיכל זה לא עבר הסבה של ANDI . כששאלתי אותו האם מדובר בגז חמצן אחר שאני לא מכיר, או אטמים מיוחדים, או ניקוי מיכל מיוחד , ואז הוא אמר לי שהם לא דוחסים מיכלים של מדוזה (של אירגון הצלילה הטכנית שמיצג בארץ ע"י סאני ממדוזה). אשמח לקבל את הערותיכם בעניין במקביל להמלצתי להטיל חרם צרכנים על מועדון שמשתמש בנו הצוללים להאבק במועדונים ואירגונים מתחרים.

ולהיפך אפשר לדחוס ?

ממה שידוע לי אם מגיעים עם מיכל מוסב ANDI לנקודת דחיסה של TDI (סיאם) גם הם לא יסכימו לדחוס. כך שלמטבע יש שני צדדים. תקנו אותי אם אני טועה.

אלו לא שני צדדים של אותו מטבע

אם (ואני מדגיש, *אם*) זה נכון, זה רק אומר ששניהם חולרות. אם מישהו דופק אותך, כצרכן, מימין, ומישהו אחר משמאל, זה לא אומר שבממוצע אתה מקבל יחס הגון. זה רק אומר שדופקים אותך פעמיים. זה שהם עושים "דוקא" אחד לשני על גבינו לא משנה כלום. אבל זה בינתיים רק ברמת העיקרון. צריך לתת להם את זכות התגובה. יתכן שיש להם סיבה עניינית וטובה. כמדומני שהשייך נמצא שם כרגע. אז יא שייך, אולי תעביר להם את המיקרופון לתגובה?

לא אמרתי לרגע שיש כאן הגינות

מצד שני ניסיון להטיל חרם על אחד כשהשני פועל באותה צורה לא מקובל עליי. בכל מקרה, הדברים נכונים והויכוח כבר התקיים בפורום IOL אני מביא קישור לאחת ההודועת, מי שמתעניין יותר שיילמד להפעיל את מנוע החיפוש של IOL זצ"ל. http://www2.iol.co.il/communikit/scripts/forums/live/forums_single_25.asp?rootId=3693650&msg_id=3693650&free_txt=aaaaa

לא נשמע טוב - ...

מענין לשמוע את תגובת מרינה דייברס. על פניו נראה לי שיש פה בעיה בהבנת הנשמע. (ניתן למרינה דייברס להנות מחמת הספק עד שנשמע אותם). יגאל

אבנר29

New member
רב אשכנזי ורב ספרדי

לי קרה מקרה דומה נאמר לי בסיאם שהם דוחסים ניטרוקס רק אחרי שעה 1700 שגם זה מוזר מאד בכל אופן אמיר אתה צודק בוא נחכה לתגובה של מרינה דייברס ואח"כ כל אחד יחליט לפי הבנתו אולי בעקיפיןזה עונה לתשובתך אלי בקשר להתאחדות (מעל דפי פורום זה) אבנר

אבי ע

New member
למיטב זכרוני ../images/Emo39.gif

הנושא כבר נדון בפורום. אנדי, ואולי גם TDI (דורש בדיקה) מכירים רק בהסבה שנעשית לפי התקנים שלהם. מצד אחד זכותו של ארגון לבצע פעולה (שיש בה סיכון מסויים) רק לציוד העומד בתקן המחמיר שאותו ארגון קבע. מצד שני זה מריח לא ממש טוב. מכל מקום יש הגיון גם בטענתם, אי אפשר לאמר שזה סתם מונופול. רבים סבורים שתקני אנדי מחמירים מדי, אבל זכותם לעמוד על תקניהם. יש מקום שהפורום (ששני הארגונים קוראים אותו ומתחשבים בו) ידרוש מהארגונים להאחיד את התקן שלהם לפחות בארץ, כך שניתן יהיה לדחוס נייטרוקס אצל כולם למיכלים של כולם (סה"כ זו בעיה של יחידים - למעטים יש מיכל נייטרוקס משל עצמם, אם כי גם אני שוקל לרכוש אחד). אם בקשה זו לא תיענה, יש מקום לשקול צעדים נוספים. זו דעתי.

לא רלוונטי

תקני הציוד של ארגון זה או אחר אינם רלוונטים כלל להסכמה למתן שירות. קוראים לזה "התניית שירות בשירות" וזו עבירה על החוק. אם תיכנס לתחנת דלק מסויימת כדי למלא דלק, ויגידו לך "לא עשית טיפול 10,000 אצל מוסך שלנו, אז לא נמלא לך דלק", אתה תגיד "זה לא עניינכם המזורגג אצל מי אני מטפל. באתי לקנות דלק וזהו. אצל מי אני מטפל או עושה הסבה זה ענייני הפרטי בלבד. על אחת כמה וכמה שזה גוף עם הסמכה רישמית". אגב, גם אם תגיע עם ג´ריקן לתחנת דלק ימלאו לך, נכון? ולא עניינם למה אתה צריך את הדלק. נכון?

אבי ע

New member
לא מדוייק, למרות ../images/Emo39.gif

שמסכים כי הנושא מורכב. לאנדי יש תקני בטיחות מחמירים. הם טוענים שאי עמידה במלוא התקן שלהם גורמת לסכנת התפוצצות המיכל. כל מי שאני מכיר סבור שהם מגזימים, אבל כך הנהלים שלהם ולא רק לכבודנו. אז אם כך, זכותם לכאורה לא להסתכן בהתפוצצות המיכל אצלם. טענתי היא שהאחדת התקנים בין הארגונים בארץ ביחס למיכל היא רק עניין של רצון טוב, וצריך לדרוש זאת מהם למרות מאבקי היוקרה הקצת ילדותיים בנושא. בכך אני מסכים עימך, אבל לא בכך שחובתם למלא כל מיכל לכל דכפין.

אבנר29

New member
אולי השאלה המתבקשת היא מדוע ישנם

רק 2 מקומות לדחיסת ניטרוקס בכל מועדוני אילת אם יהיו יותר מקומות דחיסה נושא זה ידעך מאליו אבנר

diw

New member
אקווה ספורט ושאלת מחיר הנייטרוקס

אקווה ספורט דוחסים נייטרוקס באילת. שאלה אחרת היא למה המחיר של נייטרוקס הוא שערורייתי כל כך (והתשובה היא כנראה העלות הגבוהה של מימוש תקני הבטיחות לדחיסת חמצן). נדמה לי שמחירים זולים יותר של נייטרוקס היו גוררים שימוש נפוץ יותר (שהיה תורם לירידת העלות הממוצעת). זה יגיע מן הסתם עם הגידול במספר המועדונים העוסקים בנייטרוקס והתגברות התחרות. עוד גורם שעשוי לתרום לירידה במחירים, הוא ההתרחקות בציר הזמן מההשקעה הראשונית הכבדה, שלה נדרש המועדון לצורך המעבר לנייטרוקס (מדחס חדש, מיכלים חדשים, הכשרת עובד ועוד). ולסיכום, אסור לעובד תחנת דלק למלות בנזין אלא רק במיכל של אוטו או במיכל מותאם במיוחד לכך (ולא בקנקל, מיכל שמן וכד´). זה שהם עושים את זה קשור אולי גם בזה שהם מעשנים בתחנת דלק, לא דואגים לכבות את המכוניות בזמן מילוי דלק, ויש שהיו אומרים שזה קשור גם באסון ורסאי, אבל על זה אניח למומחים (פ"ש אני מניח, אם יוכל...) להרחיב את הדיבור.

diw

New member
נייטרוקס עולה 50% יותר מאוויר

מעניין, חשבתי שמיכל נייטרוקס עולה 50% יותר ממיכל אוויר רגיל, וגם, שלרוב אין Refill מוזל בנייטרוקס (ואז זה כבר 250% יותר או משהו כזה). אז אם נגיד אתה עושה 100 צלילות בשנה, ואתה רוצה לעשות אותם נייטרוקס בשביל להיות רענן בדרך חזרה הביתה, זה יעלה לך בין 1000 ל- 2000 ש"ח יותר לשנה. (שזה בערך כמו קורס ניטרוקס, שעל המחיר שלו טרם הרחבנו). איפה, איפה פ"ש כשצריך אותו בענין קשר השתיקה ... מתגעגעים אליך מתוק שלנו. יש לפעמים עלות של יצירת לקוח, שהחברה לוקחת על עצמה. לדוגמא, החברות הסלולריות מוכרות מכשיר במחיר הפסד בשביל להרוויח מהשיחות. בצלילה זה לא עובד כך, כי אתה יכול לעשות קורס במקום אחד ולדחוס במקום אחר (בניגוד לסלולרי). אף על פי כן, אם להניח שצולל ישראלי מוציא חלק משמעותי מהוצאות הצלילה שלו בישראל, יתכן שכדאי היה לגופי הצלילה להוריד את מחיר הקורסים, על מנת להעלות את מספר המשתתפים בענף, מה שיביא ליותר הכנסות. לשם הדגמה, אם הייתה התאחדות יבואני ציוד הצלילה והמועדונים מחליטה על מחיר מקסימום לקורסים, שיהיה נמוך מהמחיר הנוכחי, יתכן שאנשים רבים יותר היו מתחילים לצלול, ומוציאים יותר כסף על צלילה (מתוך סך התקציב שלהם). כפועל יוצא מכך, הכנסות המועדונים והיבואנים היו יכולות לעלות על חשבון פעילויות פנאי אחרות. התפתחות כזו היתה יכולה להביא לירידה בהוצאות שלנו, שגם ככה מכלים את כספנו בקניית אוויר, בשל היתרונות הכלכליים לגודל כתוצאה מהגידול בענף.

ניב ד

New member
נו ? זה בערך 50 אחוז יותר !

אם מיכל עולה נגיד 25 ש"ח אז ניטרוקס עולה 35-40. אם מילוי עולה 20-25 מילוי ניטרוקס עולה 30.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כאן אתה קצת טועה ניב

מאחר ובמרינה דיוורס גובים אותו מחיר הן על דחיסת מיכל נייטרוקס והן על השכרת מיכל דחוס. עובדה זו שומטת גם את הטענה של ניצול מונופול שכן באותו מחיר של הדחיסה הם מוכנים לספק לך מיכל שלהם דחוס. מאחר ושמעתי היום במרינה דיוורס גירסה קצת שונה למה שקרה מציע להמתין לגירסה שלהם ואז לשפוט. ו ב ב ח י " נ + ו ב ע ה ק א " נ(ובבנין עיר הקודש אילת ננוחם)

איך התפוצצות?

יש תקן אחיד ומקובל לעמידות מיכל בלחץ. כך נבדקים כל מיכלי האויר ע"י גורמים שונים, ומיכל שעבר טסט נדחס בלי רלוונטיות לגורם הבודק. מדוע שמיכל ניטרוקס יהיה שונה? הרי אין הבדל בעמידות ללחץ בין סוגי הגזים השונים. למה שמיכל אויר לא יתפוצץ, ומיכל ניטרוקס כן?

Famous

New member
אחוז החמצן הגבוה יותר...

סכנת ההתפוצצות נובעת מנוכחותו של החמצן באחוז גבוה משמעותית מן הרגיל. אם חמצן טהור יבוא במגע עם חומרים מסוימים (כמו נגזרים של נפט - כמו גריז ושמן מכונות למשל) הוא עלול לגרום לפיצוץ אלים מאד ! תוסיף לזה כמובן את נוכחותם של מיכלים דחוסים בסביבה וזה נשמע כמו מתכון לצרות...

הולנדי

New member
מיכל ניטרוקס איננו ג´ריקן

דחיסה בפרט עם אוויר מועשר בחמצן היא פעילות מסוכנת, והדוחסים צריכים להרגיש בנוח עם התקנים שבהם עומד המיכל, יחד עם זה אני מסכים כי צריך שהמועדנים יתאמו בינהם תקן אחיד כמו שיש לגבי מיכלי אוויר דחוס רגילים. אם הם יכולים לתאם מחירים בינהם
שיתאמו גם את תקן מיכלי הניטרוקס.

למעלה