חרם צרכנים - תחנת דלק שילת

באג4

New member
חרם צרכנים - תחנת דלק שילת

סגרו לנו את הכביש ? פגעו לנו בתשתיות באזור ? בהגעה מ/אל העבודה. נפגע להם בכיס.נשים מחסום צרכני על הכניסה לתחנת הדלק של שילת. מבחינתי גם אזור התעשייה הוא עכשיו מאחורי המחסום.

הכביש נסגר - מכה בבוקר

זה שההכביש הפנימי של שילת נסגר -זו באמת מכה הפקקים בכביש 443 בבוקר יחמירו מאוד אני בעד חרם צרכנים- אך הוא צריך לכללול גם את מןדיעין ע"מ שיהיה אפקטיבי

תודה. אולי

הכביש הנוסף שאמור להפתח ממודיעין לכביש מס 1 יפתור את בעיית העומס ב- 443 ואז לא תהיה בעייה.אבל לסגור את הכביש עכשיו, שאין דרך לעקוף פקקים, סגירת צומת או תאונות חו"ח זה נראה לי פגיעה באוכלוסיה רחבה מאוד. דיברתי גם עם המשטרה היום הבנתי שהם מטפלים בשינוי התזמון של הרמזור בצומת שילת כי היו פקקים בפנייה שמאלה.

ronpel

New member
הסבר קצר

שלחתי ללארי קובץ של התב"ע של שילת כדי להקל על ההסבר. הכביש הנוכחי לא קיים בתוכניות האזוריות או בתבע של שילת. הוא נוצר כתוצאה מזה שלא נבנו בזמן הקמת המושב כל הבתים בהתאם לתב"ע הנ"ל. השטח שנסגר נמצא בתחום התב"ע של שילת ועל פי התוכנית עוד משנות ה80 מהווה חלק מהשטח לבנית בתים במושב. בתוכנית זו מופיע רק כביש 443 ככביש אזורי. כך שחוקית זו כנראה זכותם. אבל יתכן ואשפר לפעול משפטית לאור זאת שבתוכניות לא נלקחו בחשבון העיר מודיעין , הפיכת אזור תעשייה שילת לאזור מסחרי , הקמת מודיעין עילית , לפיד או כפר האורנים וכדומה. ייתכן והלחץ יביא לזרוז הקמת המחלף בצומת שילת. אחד מחברי הוועד לקח על עצמו לבדוק את הנושא. יש לזכור ששילת נמצא בתחום מועצה חבל מודיעין (גם תכנונית דרך הוועדה בלודים) ולכן סביר להניח שבמועצה ובוועדה שותפים ומסכימים לעבודות וישובי הסביבה שבאותה מועצה לא יפעלו מול שילת. רונן

באג4

New member
תודה. גם אזור החנויות

לא קיים בתב"ע. והפלא ופלא למרות זאת הוא נשאר פתוח. ברור שנעשה פה שימוש ציני בתוכניות ישנות.שלא לדבר על המיליונים שהושקעו בשיפוץ הכביש. כנראה שאז שילת לא קמו ואמרו "הי ,זה שלנו אל תשפצו". כל העניין הזה מריח ממעשה בריונות של לקבוע עובדות בשטח ואח"כ שיחפשו אותנו. אולי צריך לשאול את עו"ד של הישוב לגבי תביעה יצוגית של תושבי האזור גם בגלל העומס שנגרם בגלל אזור החנויות שאיננןו לפי התב"ע וגם בשל סגירת הכביש.

באג4

New member
וחוץ מזה

הכביש עובר בסמוך מאוד לבתים קיימים. הסיבה שהכביש יעשה רעש לבתים החדשים ולכן צריך לסגור אותו היא לא יותר מתירוץ מגוחך. זה הכל בשביל להעלות קצת את ערך הבתים החדשים כדי שכמה אנשים יעשו קופה יותר גדולה. קודם הם מקימים פארק תעשיה ומסחר שמחמיר את הפקקים באזור ,אבל ממלא את כיסם במצלצלין,ואח"כ סוגרים כביש גישה שיכול להקל על הפקקים.ובכלל מי שמע על סגירת כביש על ידי ישוב? רק בישראל.

sagievri

New member
למי שייך שטח הכביש?

אני מניחה שמע"צ בנתה את הכביש הפנימי ולא המושב מכספו הפרטי, כי את השיפוצים בכביש שנערכו לפני כשנה או יותר ביצעה מע"צ, עד כמה שאני זוכרת. והרי המושב קיבל את האדמות חינם. באיזו זכות הם מתלבשים על השטח שלו? יש אולי עורך דין בתחום שיכול לבדוק את הענין? אולי אפשר להגיש תביעה ייצוגית?

Jacques Beraru

New member
סיפוח כביש ציבורי

לפי מיטב ידיעתי כבישים בעלי סימול/מס' ארצי (מע"צ) שאינן פנים-ישוביים דורשים אישור מיוחדים לצורך חסימה כל שכן הפקעה, כולל התרעה של חודשיים ופרסום פומפי על מועדי הסגירה והפתיחה מחדש. בעבר ניסו בקרית-אונו וקדימה לעשות "תרגיל" כזה ובג"ץ הורה למשרד התחבורה למנוע את המהלך. מכיוון שהסגירה נעשית תחת חסות שלב ב' שהינו משותף עם מנהל מקרקעי ישראל. 1. האם ניתן להגיש התנגדויות להרחבה של המנהל ? 2. ניתן לבדוק עם מע"צ (הסמנכ"ל הינו תושב מבוא חורון למיטב זכרוני) האם זה מתואם עימם ? 3. מה אומרים בלפיד?

טלכספי

New member
שימו לב../images/Emo23.gif

רק היום דיפדפתי לי במקומון מודיעין ניוז כשלפתע צדה את עיני כתבה (ע"מ 54 למי שרוצה לראות במו עיניו) העוסקת בדיוק בנושא זה, כשבסיומה כתוב במפורש שמזכיר המושב שילת מר אילן קופרמן אישר כי בכוונתו להענות לבקשת המשטרה ולדחות את סגירת הכביש עד לאחר מועד ההתנתקות. אז מי יודע מה קרה?

idopel

New member
הכביש סגור

ויותר מזה, רכבתי שם היום עם אופניים, חלק מהכביש כבר הורם ע"י טרקטורים. זה נראה בלתי הפיך.

sagievri

New member
זה מה שנקרא לקבוע עובדות בשטח

ולא לתת לאף אחד צ'אנס לפעול בצינורות המקובלים. "ובימים האלו אין מלך בישראל איש הישר בעיניו יעשה". יפה מצידו של המזכיר להודיע על דחיית הסגירה ובמקביל לסגור ולהפוך את הכביש עם טרקטורים. ודרך אגב, מה הקשר להתנתקות? זה כל כך מרתיח. מצד אחד הם הפכו את המושב שלהם לקופת זהב בזכות תושבי האיזור, מצד שני הם פשוט דופקים את אותם תושבים שמפרנסים אותם בלי לדפוק מינימום חשבון. הם יודעים כמה הכביש הזה עוזר בבוקר. והם לא פרסמו מראש על הסגירה כדי לבצע מחטף.

yuvalraz

New member
ACTION ITEM

כפי שאנחנו יודעים עכשיו הכל יתחיל לטחון לאט ושלוש שנים אחרי הרכבת יהיה פתרון תחבורתי. צריך להפעיל לחץ על הגופים שאמורים לטפל בזה. יש רעיונות? הפגנה, מספר פקס שאפשר לשלוח לשם טונות של פקסים... להפיץ בפורומים שונים את הבעיה התחבורתית שיש באזור (בכל האזור כולל מודיעין מכבים ורעות) ולהמליץ לאנשים לא לקנות דירות באזור? עשינו רעש (להבדיל) כשעיקבו לנו את הבתים. אולי רעש כזה יעזור עכשיו? מושי, האם אפשר להקים גוף שירכז את הנושא? אני מוכן להתנדב. יובל

למעלה