חרם

RossieL

Active member
חרם

כמה רוע טמון במי שמעז להחרים אחר.
בפוליטיקה, כמה אנו מזדעקים כשמדינות בעולם מחרימות את ישראל, את התוצרת הישראלית, כשהתפרסמה הרשימה של החברות שעושות עסקים עם חברות ישראליות שממוקמות בשטחים.
הרשת שצפה וגעשה וכל המחרימים כונו פה אחד ובנשימה עצורה "אנטישמים".
אבל כשילדה בת 6 מוחרמת על ידי בני כיתתה? פינו נמלא מים והתירוצים שאני קוראת פשוט גורמים לי להתכווץ.

כאם לארבעה ילדים בוגרים וסבתא ל 12 נכדים, מפחיד אותי לחשוב שמי מנכדיי לא יזכה לחגוג יום הולדת כי יהיו הורים שיחליטו שלא מספיק חשוב להביא את ילדיהם או יחליטו שהילד לא מספיק "נכון" להם.

האם זהו החינוך שאותם הורים מבקשים להנחיל לילדיהם?
האם אלו הערכים עליהם הם מגדלים את ילדיהם?
האם זהו המוסר בו הם מטפחים את הילדים?

מספר המקרים של ילדים אשר מוחרמים, ילדים!!! בגלל המראה, בגלל הצבע, בגלל המשקפים, בגלל איזו מגבלה פיזית או סתם בגלל שהם לא באים להורים טוב בזוית של העין/ ההורים של הילד לא מספיק "נכונים ויפים" הולך וגדל והתופעה הולכת ומתרחבת ואני לא רואה שיש מי שקם וצועק צעקה גדולה שתזעזע את אמות הסיפין של החברה הישראלית.

מה קורה פה????
הורים, נפלתם על הראש???
תקשורת – משפחות מהעשירונים העליונים שחיות על סושי ועוד מיני מאכלים תעשיתים זה IN וילדים מוחרמים .... שקופים???
משרד החינוך – למה אין התערבות מסיבית בבתי הספר והגנים? בשיעורי "חברה" למניעה והתערבות חדה, חד משמעית ובלתי מתפשרת נגד התופעה, כשהיא מתגלה??

עושה רושם שחרמות הפכו לענין שבשיגרה.
אנחנו קוראים על זה, מצקצקים בלשון וממשיכים הלאה.
שקופים, כתבתי?

אני הייתי מצפה מכל אזרח, בין אם הוא הורה ובין אם עדין לא, להוקיע את התופעה, להקיא מסביבתו הקרובה כל מי שנוהג באופן שאינו שיוויוני אל כלל הילדים, בעיקר ילדים!!!

מהתקשורת, לא להניח לתופעה, לדבר עליה בכל מהדורת חדשות, בכל תכנית ראיונות, להציף עד שיחלחל למודעות שהתופעה קיימת והיא "הורגת" נפשות רכות!!!

ממשרד החינוך, שיקצה זמן ומשאבים לחינוך הנוער נגד תופעת החרמות. בשיעורים ייעודיים ובהבאת אנשי מקצוע שידברו על ההשלכות של חרם.

אסור לנו כחברה לתת לנושא זה לשקוע.

כדי לגדל דור בריא אנחנו חייבים לתת לו ילדות בריאה, שווה, חמה, מקבלת, עוטפת, אוהבת.

RossieL

Active member
מודה, ממש לא ברור לי

31 צפיות היו להודעה הזו.
ואף לא תגובה 1.
זה כי - לא איכפת?
כי זה לא מענין?
כי זה לא נוגע במי שקרא, אישית?

לא מבינה את האטימות לנושא חברתי כל כך רגיש וחשוב.
ולצערי, זה בדיוק פרצופה של החברה הישראלית.
לראות, לצקצק בלשון ולהמשיך הלאה.

מבייש!!
כי אין לי מילה אחרת.

דיברגנט חדש

Well-known member
כי מס' הגולשים בפורום הזה ניתן לספירה על יד אחת

מה לעשות, אני עובד ואין לי זמן לשרוץ בפורום למעט גיחות קטנות בזמן שהמחשב עובד (מריץ תוכנה)

קודם כל, אתקן אותך על טעויותייך, כדלקמן:
1) הלוואי והיינו פה אחד בהקשר של חרמות עלינו כמדינה, לא רק שאנחנו לא פה אחד, יש כאלו בתוכנו שיוזמים את החרמות עלינו (0מולנים קיצוניים).
2) לפחות בבתי הספר של ילדיי, הנושא מדובר רבות, אם יש ילד שעושה מסיבת יום הולדת ולא מזמין את כל הכיתה, קבוצת ההורים בווטסאפ גועשת.
כל ילד שעושה יום הולדת, באים אליו רוב ילדי הכיתה.
3) גם ב-TV מפמפמים את הנושא המון, בשילוב עם סלבס, כמו למשל שנתנו לאדל, ילדה בת 9, שעברה חרם והתגברה עליו בצורה ... להגיע למשחק כדורגל של הפועל חיפה (מועדון כדורגל הפועל התאמה חיפה אירח את אדל ובני משפחתה) מול מכבי ת"א, נתנו לה תשומת לב כל השחקנים ועשו ממש מופע עבורה לפני המשחק.

למען הסר ספק, אני לא טוען שנעשה מספיק ויש עוד הרבה מה לשפר, אך בהחלט יש מודעות לנושא.

dory38

New member
היי רוזי

נמנעתי מתגובה, כי זה הציף בי זכרונות קשים מהילדות. לא של חרם, אבל של מכות ועלבונות מילוליים מצד חברים לכיתה (חברים הם לא היו ולא יהיו). לי בגיל 12 היה קטע, שקיבלתי אומץ ובסופר ליד ביה"ס הרמתי בקבוק קולה, הוצאתי והתזתי ממנו על שני ילדים שהיו גדולים ממני בשנה. מאותו יום, הם חלפו על פניי רועדים. חשבו שהילד חלש ייכנע, לא ולא. ואגב, את צודקת, ילדים צריכים לגדול בסביבה בריאה אחרת הם הופכים לאלימים ומציקים כמבוגרים. אם תבדקי את הילדות של חלק מהגלריה הפוליטית, תמצאי בהחלט עקבות שילוו אותם הלאה בהמשך חייהם.

פופאפ

New member
זה נורא אבל מתחיל ביהדות ההלכתית

לחרדים מסורת ותיקה של חרמות לפי החלטת הרבנים
היהדות מחרימה מי שאינו יהודי מעבר לגזענות גנטית
שהרי תינוק יכול להיות יהודי כשר מעצם לידתו ליהודיה
ואילו מי שנישא ליהודיה ואף הקים משפחה יכול להיות מגורש
אם יפרד ממנה מישראל - כולל ילדיו !
אז חרמות של ילדים הם בבואה של היהדות / תרבות וחקוי
בחברה מכילה ילדים לא היו נוטים להחרים.

dory38

New member
מתחבר אליך בקטע של היהדות

האורתודוקסים עושים שמות במדינה, בענייני הפנים והחוץ. פלא שרוב יהודי ארה"ב לא רואים אסון בהיעלמותה של המדינה? רפורמים כאן נחשבים לאזרחים סוג ב'. טוב שצוהר התחילו לעשות פה קצת סדר, הגיע הזמן.

דיברגנט חדש

Well-known member
צוהר הם אורתודוקסים ולראיה הרבנות מקבלת את החתונה דרכם

(רב שלהם שמחתן)

einat162

New member
בעיה עצומה (לדעתי) בהקשר הזה - לאו דווקא התייחסות החברה

אלא הורים כלפי הילדים - במקרה שהם מובילי החרם / בריונות אחרת.
"כי הם בנים ובנים יכולים להיות אלימים" (boys will be boys)
"כי מה כבר קרה, קצת בכי"
"חס וחלילה הבן שלנו יעשה משהו כזה",
או - זריקת ז*ן מוחלטת מההתנהגות של הילד/ה שלהם .

dory38

New member
לא יזיק לשלוח כמה הורים לחינוך מחדש

אולי צריך רשיון להורות, כמו רישוי להחזקת בעלי חיים וכלי נשק. ולשלול, במידת הצורך.

edenbalestra

New member
היי
היי שלום
תקישיבו יש ילדים בעולם רעים לילדים ברשת או בית ספר

למעלה