חרקים באריזות אוכל סגור

peewee

New member
חרקים באריזות אוכל סגור

יש לי בעייה שמציקה לי כבר תקופה: מופיעים לי במוצרים סגורים סוג של חרקים קטנים, טיפה יותר גדולים מנמלים. הם הופיעו לי כבר באריזות של אורז, פסטה, קמח וקטניות למינהן (אציין שלעיתים האריזות היו סגורות וחדשות ועוד לא השתמשתי בהן). את הקמח ותבלינים למינהם העברתי למקרר. הארון שמור במצב טוב, נקי ואין שם טמפרטורה חמה מהרגיל, את האריזות אני מושיב אחת מעל השניה. האם נתקלתם בתופעה, האם אפשרי לשמור קטניות, פסטות ואורז במקרר? תודה מראש

בד``כ

זה קורה, בארונות מטבח שנמצאים מעל כיריים או מקור חום אחר, לחות האדים והחום משמשת כר נרחב להתפתחות חרקים אלו. אך אולי כדאי לבדוק היכן שאתה קונה את המוצרים האלו אם הם לא נמכרים , במצב של התחלת קינון חרקים אלו. דבר נוסף תמיד עדיף לאחסן דברים כאלו בארונות ללא דלת זכוכית משום שגם חשיפה לאור אינה בריאה להם.

peewee

New member
עוד כמה פרטים בעקבות התגובה שלך

הם נמצאים בארון מעץ אטום, הדלת גם היא מעץ. הארון מורכב משתי קומות - הראשונה לכלים, ובשניה יושבים המוצרים, בלי שום קרבה למקור מתחמם.

כיצד נפטרים מדיירים לא רצויים ( חרקים )

כל אריזה שמביאים הביתה, נארזת בשקית נילון,( אפשר גם כמה אריזות יחד, כמובן) השקית נקשרת היטב ומוכנסת למקפיא ל-72 שעות. אח"כ מוציאים ומעבירים לארון ואין יותר חשש לחרקים. פשוט ואלגנטי.

אם אני לא טועה

הטמפרטורה במקפיא נמוכה מזו שבפריזר, כך שלא ברור כמה זה יהיה אפקטיבי. נסי אולי לפרק זמן קצת יותר ארוך ותראי מה התוצאה. אין לך מה להפסיד.

rut2020

New member
יש מספר פתרונות

הכי טוב זה מידי פעם נאמר פעם בחודש בערך, להוציא את כל המוצרים מהארון ולרסס את הארון עם חומר טבעי ( יש היום בשוק חומרי הדברה על בסיס אורגני ) לאורר מספר שעות להניח נייר על העץ ולהכניס את החומרים חזרה. פתרון שני - אינני יודעת עד כמה הוא מועיל - אומרים שעלי דפנה ורוזמרין מרחיקים חרקים. - אינני יודעת עד כמה זה נכון. וחשוב לא פחות לא לקנות אריזות גדולות של מוצרים אלא אריזות קטנות כאלה שלא ישכבו זמן רב בארון עדיף לקנות לעיתים קרובות יותר כמויות קטנות יותר.

דנית2007

New member
עלי דפנה מרחיקים חרקים, אני מוסיפה

לאורז לקטניות ואפילו בארון מפזרת קצת עלי דפנה,

למעלה