חרקים קטנים על המים.

חרקים קטנים על המים.

היום ראיתי שעל פני האק' ועל הדופן מחוץ למים יש "פירורים" צהובים. בהסתכלות קרובה יותר מדובר בחרקים כלשהם, שמה שהצלחתי להבחין זה שיש להם שני מחושים קטנים וכנראה גם רגלים שבעזרתם הם שוחים קצת ובעיקר מקפצים. אני לא יודע מתי זה הגיע אבל היום רק הבחנתי בזה. אם משהו מכיר את התופעה אשמח להסבר כלשהו. מצ"ב תמונה.
נ.ב. ביום שישי קניתי כמה דגים וחלזונות, אבל לא נראה לי שזה קשור (הכנסתי אותם בלי המים).

המסקנה היא שזה סוג של חרק מעופף שהחליט

להטיל (או להשריץ) את צאצאיו באק' שלי.
למישהו יש עצה איך להיפטר מהם לפני שהם פורסים כנפים וממלאים לי את הבית?

roeeya

New member
איך הגעת למסקנה הזו?

"חרקי מים" שאתה מדבר עליהם זה רק יתושים, מה שיש לך באקו' לא נראה ככה.
אם תוכל לצלם תמונה קצת יותר טובה יהיה קל יותר לעזור לך

הגעתי למסקנה הזו כיוון שהם קופצים לגובה ומרחק

של פי 30-20 מגודל הגוף שלהם, ולא נראה לי שאפשר לעשות דבר כזה רק בעזרת רגלים (בטח לא כשמשטח הזינוק הוא פני המים), אבל זו עדיין רק השערה שלי.
לגבי תמונה, זה הכי טוב שיכולתי. הם בגודל של בערך חצי מ"מ, ונראה לי שאפילו עם עדשת מקרו א"א לצלם תמונה שיראו בה יותר מפירורים צהובים. וגם אם אפשר, אין לי עדשת מאקרו...

מה שהצלחתי לראות בקושי לאחר אימוץ של העינים זה שיש להם גוף כדורי, שאליו מחובר ראש כדורי קטן יותר וממנו יוצאים שני מחושים (בקיצור, מה שרואים זה חצי כדור שאליו מחובר חצי כדור קטן יותר שממנו יוצאים שני מחושים).

לאחר שחפשתי עבורך בגוגל

נראה שיש לך צדפוניות.

תעשה לך חיפוש מה זה ואיך מטפלים ומעלימים את זה.

הבנתי שזה לא נורא ודווקא נחמד. ואפשר להביא דגים כמו בוטיות שאמורים לאכול את זה.

גם גופים יעשו לך את העבודה הזו.

למזלי אלו לא צדפוניות

צדפוניות חיות בתוך המים. ראיתי שרשור ישן כאן בפורום של מישהי שהיו לה צדפוניות, והיא היתה צריכה פחות או יותר לאתחל מחדש את האק' כדי להיפטר מהם.

לאחר חיפוש חוזר ברשת נמצאה התשובה

מדובר בפרעושי מים בשם ספרינגטיילס, אבל מעבר לזה לא מצאתי עוד מידע ואשמח אם מישהו יוכל להחכים אותי בנושא. מצרף תמונה שמצאתי באותו מקום.

לאחר עוד חיפוש

מדובר ב-Globular Springtails, חרקים שלפי מה שהבנתי הם לאו דווקא חרקי מים, אך נמשכים לאק' בגלל הלחות והאוכל.
אני אנסה להפחית האכלה ולהביא גופי או שנים בתקווה שהם יראו בהם אוכל חי טעים ומזין...
אם למישהו יש עוד רעיונות/מידע/הערות/הארות אשמח לשמוע.

הם לא מתרבים בקצב מטורף?

אגב, לאחר בדיקה ממה הם ניזונים, אני חושב שמציאנו בקטריה שלצערי יש לי באק' (בגלל שבאופן חשוד הם טיפסו כמעט תמיד על הדופן עם הציאנו). ניקיתי אותה ואני מקווה שזה ירעיב אותם למוות.

למעלה