זה באמת משתנה מאדם לאדם
אני מכיר אנשים שב 400$ חיים בלי בעיות וכאלה שתמיד אין להם כסף ומרויחים 5000 שקל נטו. אוכל: הכי פשוט לשבת ולחשב מה את אוכלת ביום חול להכפיל ב- 22 ואז לחשב סופ"ש להכפיל ב-4 ואז לחשוב טוב ולהיות גלוי ולחשב על "אוכל נוסף" מבילויים ומסעדות וכאלה..... כעיקרון אוכל זה בדרך ככל רוב הכסף של לחיות לבד, והקניות בסופרים של אזורי התעשיה יותר זולה מהסופרים 24 שעות של תל אביב. חשמל: קשה להגיד, תלוי אם יש מזגן בעיקר, ואם יש דוד שמש (בהרבה דירות קטנות אין) לא לשכוח שחשמל זה דו-חודשי אבל כדאי לחשב כמה זה יוצא לחודש. ארנונה: לפי אזור ושותפים, אבל תמיד תמיד לזכור לשאול כמה הארנונה שהולכים להסתכל על דירה (ארנונה זה גם דו חודשי) גז: זניח.. לא משהו שצריך לחשב בכלל... תשאלי בבית כמה ההורים משלמים גז ואולי להוריד קצת מזה... (חוץ מבתים שהמים החמים זה בגז!!!) טלפון: 70 שקל בחודש אחזקת קו בזק, לדעתי זה מיותר עם יש לך סלולרי ומדברתי בעיקר עם ניידים אחרים. אם יש לך טלפון נייד שלך כבר עכשיו, מאוד כדאי להזמין פירוט שיחות, לראות לאיזה אנשים/חברות את מתקשרת הכי הרבה לחשוב אם זה מצב קבוע ולא יצאה של אותו חודש, ולעבור לחברה ומסלול היכ מתאים. אם את באמת מתקשרת הרבה למספרי בזק, יכול להיות שיהיה כדאי להחזיק גם קו רגיל .. אבל לרוב צעירים מדברים מסלולרי לסלולרי. אינטרנט: בטח יהיה... אם יש שותפים אז אפשר ומומלץ ללכת על ADSL או כבלים... די תלוי אם את רוצה כבלים גם ככה או לא... איתרון רציני בשוטפים זאת חלוקת הוצאות אינטרנט וטלויזיה. אם את לבד/חוסכת/לא מסתדדרת אם השותפים/לא רואה גם כבלים... אז חזרנו לקו טלפון של בזק. תחבורה: אין גלגלים? צריך להשאיר כסף לתחבורה ציבורית, מוניות לפי הצורך ואולי לקנות איזה זוג אופניים. יש גלגלים?... הרבה יותר גרוע..ביטוח, דלק, אחזקה. אם את יודעת קצת אקסל מאוד ממולץ להכין איזה קובץ מעקב חודשי של הדברים. לא לשכוח שצריך גם לחיות, בילויים וכו' כדאי גם תמיד לחסוך קצת שיהיה לחרום או פינוק. אני אישית אוהב לחשב לרעתי ולהוסיף סתם 100 שקל פה ועוד 100 שקל שם ובסוף לחסוך לראות שאני במצב טוב. אני גם אישית הפסקתי ממש לעקוב אחרי שנה על כל שקל ואני רואה שאני כבר יודע פחות או יותר מתי בחודש להתחיל להרגע. גם מומלץ לעשות סוגים מסויימים של קניה רק בכרטיס אשראי וסוגים אחרים רק במזומן.. המעקב יותר פשוט ככה לדעתי. ואם אפשר להמנע מלשלם דברים בתשלומים גם כדאי.. לפחות בהתחלה שלא יודעים כל כך איך זורם הכל. דיברתי המון... לא אמרתי הרבה...