חשבון חיסכון בבנק - למי שמבין

Roeiii1

New member
חשבון חיסכון בבנק - למי שמבין

זה הפורום הכי מתאים שמצאתי לשאלות כאלו..
אני בן 19 כרגע והצטבר אצלי סכום של 13 אלף שקל בעו"ש,שאין לי מה לעשות איתו.אני עתיד להתגייס בקרוב ואין לי תוכניות כרגע להוציא את הסכום הזה עבור משהו

עכשיו אני יכול להעביר את כל ה13 אלף לקופת חיסכון של הבנק.שאלתי את אחת העובדות והיא חרטטה אותי בתשובה שהשאירה אותי בספק,אבא שלי אומר לי שזה סתם ועדיף שזה ישב בעו"ש
אם מישהו קצת מבין בכל הנושא הזה - אם אני שם את כל ה13 אלף בחשבון חיסכון ואחרי 3 שנים בא ומוציא את הכסף משם,כמה בערך עוד כסף יצטבר לי?האם מדובר בעלייה של 1000 שקל לפחות או שזה מדובר בעלייה מינורית של 100-200 או אפילו פחות?

עם הריביות של היום

אתה תצבור גרושים...הריביות עומדות על עד 1% בלחץ כמעט בכל הבנקים, במיוחד בסכום הזה... (תעשה חישוב של 1% מכל הסכום שזה המקסימום)
אם ממש תרגיש שאין לך מה לעשות כרגע עם הכסף אז תשים אותו בחיסכון, עדיף מאשר הוא יעמוד בבנק וגם ככה לא תשתמש בו.

In Another Time

New member
אין לך מה לשים את הכסף בחסכון,

הריבית מאוד נמוכה. אני שמתי סכום דומה בחסכון במשך שנתיים, הרווחתי שקל וחצי.
אם כבר, לך לפגוש בבנק שלך יועץ השקעות, הוא ייעץ לך באיזו קרן להשקיע את הכסף ואתה עשוי להרוויח הרבה יותר.

oromer

New member
מנהל
אתה לא תעשה הרבה כסף מחיסכון בבנק

אבל כמה נקודות למחשבה:

אם אתה משקיע כסף במניות, אפשר להרוויח ואפשר להפסיד. אם אתה יודע כמה סיכון אתה רוצה לקחת, ויש יועץ השקעות טוב שיפזר לך נכון את המניות, אם לא יהיה משבר או משהו מיוחד סביר שאתה תרוויח.
אם אתה הולך ליועץ השקעות בבנק- אם אני לא טועה, הם מתקשרים לפעמים להציע לך אבל אין להם סמכות לעשות משהו ללא אישור. מה שאומר שלך תהיה אחריות גדולה בעיניין. להתקשר , לבקש לשאול.
יהיה לך זמן ואמצעים לעשות את זה גם שתהיה בצבא?
כי לרוב מומלץ להשקיע במניות בטווח הארוך. בטווח קצר אתה עלול להפסיד.

יש אופציה לניהול תיקים. אבל זה עולה כסף. והוא מנהל לך, את התיק השקעות, לפי מה שמתאים לך.

בנוגע לחסכון. ככל שאתה מחליט לשים בחסכון לטווח ארוך הריבית שתקבל גבוהה יותר.

תבדוק אם אתה רוצה לשים בצד את כל הכסף או להשאיר לך קצת לתקופת השירות. וכל השאר כדאי שלא יישאר בעו"ש. מומלץ שהכסף יעשה עוד כסף. אם הוא יהיה בעו"ש יכול להיות שהוא ישמש לדברים שלא תכננת. אחרי הצבא יהיה לך יותר מידי דברים מה לעשות עם הכסף

טל קארי

New member
תשובה

לחלוטין כדאי לשים את הכסף בבנק, אמנם העלייה לא תהיה גדולה (100 200 ש
,ח, תלוי בריבית) אבל מה עדיף, שזה ישאר בעו"ש כשיש לך הזדמנות שזה יצטבר ליותר??

nat2ko

New member
לא לסגור חשבון

א. כי הריבית עלובה.
ב. כי אתה מתגייס והכסף הזה יהיה הנחמה היחידה שלך אם תרצה לנשום קצת ב3 שנים הבאות. כי בצבא כסף לא תראה, רק ביזבוזים

יש בנקים

שנותנים גם פעם ב..ריבית גבוהה של 2%-3% אבל אני חושבת שזה מסכומים מסוימים...בכל מקרה תבדוק בכל הבנקים ותסגור איפה שמציעים לך הכי הרבה.
לפעמים אתה יכול להתמקח עם הבנקאי על הריבית ולפעמים הם מעלים.

Purple Mushroom

New member
כסף,חיסכון ובנק

ניסיון עזרה משלי.
3 שנים זה הרבה מאוד זמן. אני ממליץ שכדאי לסגור, אבל רק לחודש כל פעם. כך אני עושה. התחלתי לחסוך סכום של כ100 אלף ש"ח ב10 שנים, לפני כ6 וחצי שנים (נניח מתחילת 2008), וסוגר כל חודש.
אני נמצא בבנק הפועלים, והריבית באמת מאוד נמוכה, אבל לאחרונה חלה עליה בריבית, והיא כ 0.27% שנתית. אם תסגור בעתיד כמוני, פעם בחודש, אז כל חודש יהיו לך כמה שקלים.
צריך לברר אם הבנק שלך, אולי יש בנקים שנותנים ריבית גם אם הכסף בעו"ש?. זה לפחות העצה שלי, בהצלחה :)

spaysi8

New member
לגבי פק"מ חודשי אכן רעיון מעולה

לא תרוויח עוד כסף, אבל כשהכסף סגור הרבה יותר קשה לבזבז :p פק"ם חודשי זה מעולה כי אם במקרה תצטרך כסף לא תצטרך לחכות את השלוש שנים האלו אלא כל ראשון לחודש תוכל להוציא סכום שתרצה..

Purple Mushroom

New member

למעלה