חשבון משותך

Borisyo

Member
שלום,

אמא שלי מקבלת קצבת זקנה. צירפתי אותה לחשבון שלי ועכשיו חשבון משותף ביננו. בטופס אישור בעלות חשבון רשום שבעלים זה אני ואמא.

צירפתי אותה כי שמעתי שבמקרה של אסון ייקח הרבה זמן לקבל כספיים למוטב שרשום בצוואה. הבנתי שחשבון משותף יאפשר לאמא להמשיך להשתמש בחשבון שלי אם יקרה לי משהו.

האם מבחינת ביטוח לאומי חשבון משותף זה חשבון חדש/נוסף ואמא צריכה להודיע לביטוח לאומי עליו?

אורנה01

Active member
מנהל
שלום,

אמא שלי מקבלת קצבת זקנה. צירפתי אותה לחשבון שלי ועכשיו חשבון משותף ביננו. בטופס אישור בעלות חשבון רשום שבעלים זה אני ואמא.

צירפתי אותה כי שמעתי שבמקרה של אסון ייקח הרבה זמן לקבל כספיים למוטב שרשום בצוואה. הבנתי שחשבון משותף יאפשר לאמא להמשיך להשתמש בחשבון שלי אם יקרה לי משהו.

האם מבחינת ביטוח לאומי חשבון משותף זה חשבון חדש/נוסף ואמא צריכה להודיע לביטוח לאומי עליו?
שלום לך,
האם היא מקבלת הבטחת הכנסה או השלמת הכנסה בקצבה אותה היא מקבלת?
במקרה זה צריך להעביר דפי עו"ש של 3 חודשים וזו תהיה בעיה לראות את התנועה בעו"ש, שהיא לא על שמה.
חתמתם בבנק על טופס אריכות חיים?
תברר עם הבנקאי שלך בנושא אריכות חיים.
בברכה.

אורנה01

Active member
מנהל
@אורנה01 שלום. קצבת אזרח ותיק עם השלמת הכנסה.
ראה את התשובה, שקבלתי מביטוח לאומי בנושא שאלתך:
"
אין בעיה להעביר תשלום גמלת הבטחת הכנסה לחשבון שותפים ובתנאי שמקבל גמלה הינו בעל החשבון. "
צריך לציין בכל מקום בו מבקשים את פרטי העו"ש, לציין מה ההכנסות שלך,
אם אתה לא מתגורר אתה.
בברכה.

אורנה01

Active member
מנהל
ראה את התשובה, שקבלתי מביטוח לאומי בנושא שאלתך:
"
אין בעיה להעביר תשלום גמלת הבטחת הכנסה לחשבון שותפים ובתנאי שמקבל גמלה הינו בעל החשבון. "
צריך לציין בכל מקום בו מבקשים את פרטי העו"ש, לציין מה ההכנסות שלך,
אם אתה לא מתגורר אתה.
בברכה.

למעלה