חשבון נפש בגיל 3

נאן

New member
חשבון נפש בגיל 3../images/Emo132.gif

היום אני בת 41 אתמול היתי בת 3 ממתי סופרים?מרגע הגילוי הגוש מהרגע של תשובת ביופסיה? מהרגע שהחיים מתשתנים לך במהירות של רכבת דורסת בפנים? הניתוח הראשון היה לפני 3 שנים אחריו היו מליון דברים מכאיבים ופה ושם רגע נחת. אז חשבתי לעצמי לי יש כל יום יומולדת שום דבר לא עושה לי את היום הזה בו יצאתי לאויר העולם לפני 41 שנה 11 לספטמבר תאריך ענק אה? אתמול יותר התרגשתי כי מלאו לי 3 שנים לעצמי כי זו שנולדה לפני 3 שנים כבר לא אותה אחת שהיא בת 41 היום זה בסדר גם אני מבולבלת.... כל יום צצות הפתעות חלקם מרות וחלקם....חמודות בצורת הבנות שלי הגינה שלי החברים והתנדבויות שלי. לפני כמעט 3 חודשים עברתי ניתוח שישפר לי את החיים ויגן עלי מפלישת סרטן הלימפומה...היתי מאושרת עם מוטיבציה למרות שחשבת לעצמי אם אני יוצאת מזה אני ממשיכה להיות בדורסל תמידי.היה לי סיכון לניתוח הזה ולקחתי אותו איתי ומזל שהרופא היה מוכן לאתגר של טיפוס כמוני.... ירדתי 16 וחצי קילו בלי להתאמץ וגיליתי שיש לי קשיי בליעה חריפים.. עכשו צריך להרחיב את הושט מעט. החיידק בן תערובת התפלש בחזרה ומי יודע שאם יצא משם צריך לקבל טיפול. אמרתי לעצמי כשפחתי את העיניים זהו שריד הפחד מסרטן נעלם עכשו נתחיל לחיות עם המוגבלות ונריץ את עצמנו כלומר נאן ואני חזרה לחיים רגילים. בדרך לריצה גילו שיש אוסטרפורזיס גם טיפול צריך דיון. נו אז תאיטי תלכי לא? מה פתאום הרגלים לא רוצות להשמע כואב את כפות רגללים בירור מהיר מגלה יש דרבן בכל רגל... אז עכשו זה אני והכיסא שלי משיטיים שוטי שוטי ספינתי... ובמקרה פתחתי את השרשרת וכשסידרתי אותה גילתי גוש בצואר גדול... שיט שוב צריך ללכת לרופא אולי כי ירדתי במשקל וזה סתם. אולטרסאונד מהיר גוש גדול בבולטת התריס מה יש? חסר לי עוד איזה מרפאה לא? אז השבוע ביופסיה אין ברירה זה עוד לא אומר שזה זה....אבל.. המח רץ מצחיק יש לי 2 גושים בשד ואני חיה איתם בשלום כבר חצי שנה והגוש הזה גרם לי לרעדות בלתי רצוניות באולטרסאונד... זה לא שאני לא אהיה אמיצה ולא אלך לבדיקןת... אלא שפשוט נשבר לי מהכל...... אז יום הולדת יש לי כל יום עד שמישהו שם למלעה יוכיח לי אחרת.... איך בשלוש שנים העולם התהפך ואין רגע אחד דל?! כשהיתי אחרי הניתוח אמרתי לעצמי זהו אני והסרטן והסיכון של הסרטן מתגרשים זה מה שיש חיה בלי פחד מספיק! היו לי רגשות אשמה שלט נכנסתי לפורום לכתוב רק להציץ רצתי להראות שאני לא שיכת לכאן יותר ולא כי אני לא אוהבת את הפורום הוא הבית השני שלי. אלה חשבתי שאני צריכה גמילה ואני בריאה אומנם נכה ומצולקת אבל בריאה. והכל התהפך.... בחזרה ישר בפנים! פעם סרטן תמיד סרטן! אין משכנתא לחולים של ביטוח לאומי ובמיוחד לכאלה שהיה להם סרטן לא מקבלים ויזה או הלוואות עם מקבלים קצבה מבטוח לאומי. בספא במקום הכי ענוג שואלים בעדינות אם חלית אף אחד לא לוקח לו סיכון..... גם הרופאים כבר לא לוקחים סיכונים. אנשים מעריצים אותך זה נכון למרות שכולנו תמיד תחת ביקורת... אני יפה בחוץ וכל כך כואבת מפנים אם ר היו יודעים... שיו לא חשבתי שבשלוש שנים צמחו לי קרנים אבל שמישהו יסביר לי שילש בן 3 כל החייו לפניו הוא מתחדש כל הזמן ואני בשלוש שנים קודמתי ב20 שנה.. לפחות היו נותנים כבר פנסיה...... אז יום הולדת יש לכולם פעם בשנה ולי יש כל יום שאני רואה את השמש זורחת ואת החיוך של האנשים.את הפרחים..... תודה וסליחה על הנטישה הזמנית ואם אני עושה חשבון נפש זה זמני. כי כל עוד שאני עדין מחיכת בכל מצב.... הכל בסדר אצלי. אוהבת את כולכם נאנוש

איתי999

New member
קראתי וירדו לי דמעות

מי ייתן ואת ואימא של חברה שלי וכל מי שנלחם במחלה הארורה הזאת ימצאו כוחות לנצח את החרא הלא אנושי הזה, ותסלחו לי על הבוטות, אין לי מילה אחרת לתאר אותה כשאני רואה מה זה עושה לקרובים שלי. חזק ואמץ, מחזיק לך אצבעות

מיליתו

New member
ואו

אני חושבת שהצלחת לתאר את ההרגשה הכי הכי של חולי סרטן. אין שיקום אמיתי. אין החלמה אמיתית. אין בריאות אמיתית. גם כשנדמה שהכל בסדר, זה הולך איתנו לכל מקום, ומסבך אותנו עם כל מיני דברים, שלולא הסרטן היו שטותיים וברי התמודדות, אבל עם הסרטן, פשוט בלתי ניתנים לטיפול. לי יש יום הולדת מחר. אני בת 26, וגם אני מרגישה כמעט מוכנה לפנסיה. מצד אחד, אני כל כך רוצה לעשות עוד המון דברים, במיוחד ילדים. מצד שני, השאיפות שלי הולכות ומתרחקות ממני. אולי אני צריכה לפרוש ולנסוע לאיזה מקום רחוק ולהיעלם לכולם? מעצבן להבריא מסרטן רק בשביל להסתבך עם מחלות אחרות, מעצבן שמרגישים שלא יוצאים מזה. אני, שהייתי סמל הבריאות, עשיתי קורס קצינות אחרי השתלת מח עצם, קורס מדריכי אירובי בוינגייט, לימדתי ריקוד, הסתובבתי בעולם במשלחות... הייתי בטוחה שהחלמתי, שאני בריאה, שאני עם הסיפור הזה סיימתי. יותר מ 10 שנים של רימיסה... התחתנתי, נרשמתי לאוניברסיטה, נכנסתי להריון. איזה חיים... אבל זה לא עוזב. סרטן זו מחלה מעצבנת שחוזרת תמיד. השאלה מתי.

קלאו11

New member
כמה נקודות דמיון

גם אני בת 41 ועוד 5 ימים. ולפי ה-3 שנים שלך אני רק בת כמה חודשים.

OHAVA

New member
חשבון נפש בגיל 3

נאן היקרה מאחל לך לחזור על התרגיל כשהנכדים יהיו בני 3 הרבה בריאות ואושר ohava

החיים שונים מאוד לאחר המחלה..

אבל אני לא חושבת שנולדתי מחדש.. המשכתי.. נאנוש.. התבטת מדהים..ההזדהות עצומה - אני מאחלת לך בריאות, לכולנו.

lili the one

New member
מזל טוב ../images/Emo24.gif../images/Emo65.gif../images/Emo47.gif../images/Emo77.gif

מרתק וקשה כאחד :) בכל אופן מה שנשאר לנו זה באמת לחייך כשאנחנו קמים לבוקר חדש שבו השמש זורחת והשמיים כחולים. מזל טוב יקירה ל.

מבינה לליבך

אני לאחר שנתיים וההחלטה שלי היא להפסיק לבדוק את עצמי ,לא להסתכל היכן התנפח או הצטמק ( הצתמקתי ב -14 ק"ג כשקודם במילא הייתי מצומקת )לדלג עם כדור נגד כאבים אם כואב לא לשמוע שוב את הרופא שאלה דברים קטנים נטפל בהמשך עכשיו צריך לטפל בדברים המשמעותיים, לא לראות בתי חולים אלא אם כן אני מגיעה לשם חסרת הכרה,לא לשמוע ש בסי טי נראה טוב והכל נקי על פי הדיסק ועל פי פיענוח המכתב ישנם דברים אבל לא משמעותיים שהרופאה לא מוכנה להסביר לא אגיד שהדבר קל אלא שהמחלה שאליה נוספו כל יום מחלות שונות שיגעו אותי והיום אני לא רוצה להתעסק במילא לא ישנה אם נדע עכשיו או כעוד שנה, האמת שקצת קיטרתי ואני יודעת שזה המקום, ובכל זאת דבר אחד טוב, כשחוטפים אירוע מוחי במקביל לסרטן צריך שיהיה בצד הנכון כדי שלפחות אני אוכל להקליד אז כן אני שמאלית וחטפתי את האירוע בצד ימין אתם רואים תמיד יש אור בקצה המנהרה, גלית ביום של קיטורים.

suzzan

New member
כמה חוזק וכמה אומץ

לעמוד ככה מול הדברים הכי אישיים שלך. להסתכל על הכל בצורה הכי מיוחדת שאי פעם ראיתי בחיי. אני מצדיעה לך. יודעת שלא ממש שייכת..(לא אני חולה אלא האיש שלי) אבל לא יכולתי להישאר אדישה. אני אכן מאחלת לך שתצליחי להבריא וכהמ שיותר מהר. אין לי מילים מרוב התפעלות.. ....

למעלה