חשבון נפש להתנהלות העסקית-דיון

חשבון נפש להתנהלות העסקית-דיון

התחלת השנה העברית
, יום הכיפורים
שניהם יחד מהווים איזו הזדמנות לחשבון נפש עם ההתנהלות העסקית שלנו
עבודה מהבית
/ אמא
עצמאית- בעיית ניהול זמן: איך אתרכז בקידום העסק שלי: ייצור, קידום ושיווק באינטרנט, הנה"חש, חזרה ללקוחות, קשר עם ספקים וחנויות וכיו"ב מול צרכי הבית? איך אני אתרכז בעבודה שלי ולא אגלוש לתליית כביסה, ל"העמדת סיר
" על הגז וכיו"ב..... פגישות ו
ונטוורקינג- חשובים לקידום העסק: כמה פגישות בחודש? בשבוע? ביום? איך אני מתמקדת בחלק העסקי ולא גולשת יותר מדי ל
עם חברה?
וכמובן אינטרנט: כמה זמן בכל יום, ערב/בוקר למדיה החברתית / פורומים / קריאת טיפים עסקיים וצפייה בוידאו, הקשבה לוובינרים
בנוסף לניהול זמן-
מהן המטרות שלי מהנטוורקינג? האם עמדתי לאחר קיברת דרך בציפיות? מהו המדד?
איפה כדאי לי להשמיע את קולי? להתייעצות אישית / עסקית, ליצירת מערכת יחסים מקצועית עם לקוחות פוטנציאלים?
מה ממלא אותי מוטיבציה? אנרגיות חדשות? יצירתיות עסקית ועוד... אשמח לשמוע את דעתכן ולהסתייע

רותירוח

New member
לא לנסות לטרוף את העולם כולו לבד

אנו כנשים לפעמים חושבות שרק אנחנו יכולות לבצע פעולה זו או אחרת. אם אנו רוצות להצליח גם כאימהות וגם כבעלות עסקים לפעמים עלינו לקבל את העובדה שאי אפשר לעשות הכל לבד. לדוגמא, אני כרואת חשבון, בקיאה בכל נושא הדיווחים ולכן אעשה הנהלת חשבונות לעצמי אך יחד עם זאת אני בורה לחלוטין בכל הנושא של שיווק באינטרנט ולכן אני מחפשת לי אדם שמתמחה בנושא וככה אני מורידה לעצמי מהראש אחריות אשר לי תקח הרבה יותר זמן מלאיש מקצוע. וכל אחת מכן אם לא בקיאה בנושא הנהלת החשבונות יכולה להוציא את העבודה החוצה ולחסוך לעצמכן כאב ראש מיותר כל חודש. בגדול מילת המפתח היא סדרי עדיפויות וחלוקת זמן נכונה והבנה שגם אם נבקש עזרה....שום דבר לא יקרה. חג שמח והמון הצלחה לכולן.

הרבה שאלות- יש לי הרבה מה לומר..

אני חושבת שבראש ובראשנה מדובר במודעות פנימית. מי אני? מה טוב לי? במה אני טובה? כי לכל אחת הסדר הנכון לה וזה לאו דווקא מתאים לאחרות יכולה לתת כאן ממה שעובד לי: לגבי חלוקת תפקידי עבודה-בית: בעיני הכי חשוב זה להחליט מה לא לעשות! ככה את קובעת לעצמך סדר עדיפויות וגם משאירה קצת מקום להנאה ופינוקים. אני בבוקר עובדת. בדיוק כאילו יצאתי החוצה ולכן, גם אם יש הררי כביסה, כלים וכו' הם יחכו לי! חלק מעבודו הבית אני עושה עם הילדים אחה"ת וחלק (בימים שאני רוצה להיות איתם נטו) אני עושה אחרי שהלכו לישון או שבן הזוג עושה כמיטב יכולתו במקומי. לתוך זה נכנסות הציפיות שלך מעצמך ומהסביבה וכך את יכולה גם לרתום את כולם. ביני ובין בן זוגי יש הסכם לא כתוב שכל אחד עושה כמיטב יכולתו ואז אני יודעת שאם הוא לא עשה זה בגלל שלא יכל ולהיפך ולכן אנחנו מתחלקים לגמרי בנטל. אני לא מצפה ממנוליותר וגם יודעת לוותר לעצמי. את הבית למשל אני מנקה אחת לחודש (!!) לקח לי זמן להתרגל לזה אבל זה בסדר לי. הבית מסודר כשאני עובדת ומהופך עם הילדים והם למדו לסדר בערב ולעזור. אם זה עבודה נטו- אני עושה לעצמי רשימה במחברת כל יום של מה עליי לעשות ומתעדפת כשהמשימה הכי קשה תעמוד ראשונה וכך ארגיש נהדר כשסיימתי אותה. אם זו משימה גדולה אני מחלקת לי אותה לתתי משימות ונהנית מהדרך. כל יום לפני השינה אני רושמת לי מה עשיתי היום למען העסק שלי או 5 דברים טובים שקרו לי היום בזכותי! הנה"ח וכו- נעזרתי ברו"ח כדי להפחית מעצמי עומס ומידע מיותר לי. פשוט לא אוהבת את העניין הזה. בשיווק אני מאוד אוהבת להתעסק (וגם חושבת שאני אעשה הכי טוב את העבודה) ולכן אחת לשבוע קובעת לי יום פנוי מעבודה שוטפת (סגור ביומן) ומתעסקת בשיווק. חוץ מזה אחת ליום למשל חצי שעה נכנסת לאינטרנט ל'תחזק'. יש מקרים שיש לי פרוקיט מיוחד ואז אני מבלה יותר שעות של עבודה במחשב. אני קובעת לי מראש כמה זמן יידרש ומקצה שעות וימים. הרבה פעמים זה בערב- מקלחת, קפה, אוזניות ויאללה להסתער. לפעמים הפוך- שעות הבוקר המאוד מוקדמות טובות לי. לגבי מה עובד לי- אני בוחנת אחת לחודש סטטיסטיקות שונות של האתר שלי, של פייסבוק ושל רשימות שימור לקוחות שלי. יש לי מטרות גדולות לשנה הקרובה ולחודשים הקרובים אבל האמת? אני אוהבת לזרום ולא ממש לתכנן. זה עובד לי ולכן החלטתי לא להלחם בזה. התעייפתי.. על מה לא עניתי..?

מיכל 1967

New member
ענית גם לי

על שאלות שהיו לי לאחרונה לגבי העסק של עצמי- אני מאפרת בתחילת דרכי- ויש עדיין המון התלבטויות של שילוב בין הורות בית ועסק חדש - האם אני לא פוגעת בשאר התחומים כאשר אני עובדת על הצלחת העסק החדש שלי???? המון שנים הגדשתי את עצמי לבית לילדים לזוגיות ולאחרונה גיליתי שאולי טעות עשיתי????????????? יש לי עדיין המון שאלות לעצמי מקווה שבעזרתכן אוכל לפתור אותן כמו שאת אומרת פשוט התאים לי להשקיע את כל כולי בגידול הילדים ובבית אבל היום אחרי 20 שנים אני מרגישה שאין הערכה אלי בבית בגלל שלא ממש עבדתי באופן מסודר בעיני החשוב ביותר היה לחנך את הילדים ולדעת שהבית מתנהל כמו שאני רוצה בצורה מתוקתקת אבל אולי הייתי צריכה לחשוב קצת גם על עצמי???? זאת עדיין עבודה על עצמי בשינוי פאזת החשיבה.... מה דעתכן בנות?

אני לא בעד לעשות כאלה חשבונות נפש עם העבר..

כנראה שזה מה שהתאים לך בזמנו. אני בטוחה שיש לך כרגע פירות לקטוף על התקופה הזו1 מה שחשוב זה עכשיו! משהו אצלך השתנה ואת רוצה להתנהל אחרת- זה כרגע, במדרגה שאת נמצאת בה, יותר מתאים לך! בהצלחה! מוזמנת לקבלת את המתנות שלי באתר http://www.yael-yavin.com/112808/gift

הערכה תגיע, תאמיני בזה כי זה קורה

גם אם היום בני התשחורת- בני העשרה אינם מעריכים, חלק מזה בגלל הגיל והתחושה של "מגיע לי" וחלק מזה, נו טוב, יש מלא סיבות. אבל בעוד עשור ומעלה כשהם יגיעו לשלב ההורות, פתאם הדברים יראו להם אחרת. למרות שזה קשה, תשתדלי לקחת הדברים בפרופורציות, לא לקחת מדי ללב את מה שהם כיום אומרים לך. כל דבר מגיע כשזה נכון. זה ה"אני מאמין" שלי , יחד עם זאת צריך לקבל החלטות ולא לזרום עם המצב כי אז יותר נכון לנו מבחינת התכנון והעתיד וההשלמה שלנו עם המצב הקיים. אגב, אני מזדהה מאד עם הכינוי שלך ואני למשל אמא "מאוחרת" עם ילד גדול בן 7 וילדה בת 5- זו גם החלטה שהבשילה כשהבשילה וזהו. בהצלחה ואנחנו כאן לאוזן ולתמיכה

אצלי היה תהליך הפוך

אמא שלי תמיד הייתה בבית, אבל אצלי מעולם לא הייתה מחשבה כזו. חשבתי שהיא בזבזה את החיים שלה. תמיד היה לי ברור שאני צריכה ללמוד מקצוע, תואר, לעבוד, להתפרנס בעצמי וכו... עם הילדים, עדין עשיתי את כל הג'אגלינג האפשרי. היום, עם הילדים הצעירים יותר, אני מרגישה את המחיר שהגדולים שילמו עבור אמא מחוץ לבית, ואני יותר ויותר מתכנסת לכיוון הבית. אפילו העסק העצמאי שכביכול הוא רק בערבים, גוזל אותי יותר מדי מילדי, ואני יותר ויותר בכיוון של להתמקד כרגע לגמרי בבית ובילדים. זה עניין של נקודת מבט. כששואלים אותי אם אני עובדת, אני אומרת, כן! המון! אז שואלים אותי במה?... אני אמא!! אני מתייחסת לזה כאל עבודה, ומשקיעה את עצמי ממש כמי שהייתה יוצאת למשרד ונותנת את כל כולה למען הצלחת העסק של הבוס שלה. אני חושבת שגם הילדים שלי קלטו את המסר הזה. ואני גם מאמינה, שיגיע יום שבו ארצה שוב לחזור לעסק עצמאי משלי שירוץ, וזה מה שיהיה. רק לא עכשיו... עדין לא... בהצלחה קרן

למעלה