חשבון נפש לפני שמתחילים דבר חדש

seeyou

New member
חשבון נפש לפני שמתחילים דבר חדש

המאסטר הגיע ללמד את השיעור של היום והתלמידים חיכו בציפיה. ביקש מאחד התלמידים לשים תפוח על עץ במרחק 20 מטר משם. לקח המאסטר חץ וקשת, וקשר את עיניו עם מטפחת. כיוון את הקשת לכיוון התפוח.. כיוון, מתח.. וירה! החץ עף מעבר לתפוח ונחת בשדות. הוריד את המאסטר את המטפחת הסתכל.. ואמר, אוקי זהו. תהו התלמידים ואמרו "מה זה אוקי?! הרי פספסת!!" ענה המאסטר "ברור.. אי אפשר לפגוע במה שלא רואים." אם את לא ממוקדת על מה המקומות שאת רוצה להגיע אליהם, איך תגיעי?

noa128

New member
בהחלט מסכימה

וגם הלינק יפה (למרות שכבר נתקלנו בו כאן..צלליתה, נכון?) - אבל גם אני כגריפון אשמח להבין למה התכוונת...

פּרפרית

New member
ואני לא מסכימה

עם המאסטר. אני מכירה כאלה שפוגעים במדוייק דווקא במה שהם לא רואים (ואני לא מדברת על תפוח).

גריפון

New member
ואני כן מסכים

עם פרפרית (שלא מסכימה עם המאסטר) - ממש אין הכרח במטרה ממוקדת כשיוצאים לדרך. אם נחכה עד שנהיה סגורים על היעד יש סיכוי טוב שסתם נשב שנים על הידים שלנו, וגישה כזו היא אחלה כיסוי לעצלות או לסתם חשש מהתחייבות, וחוצמיזה הדרך חשובה יותר מהיעד, וההגדרה שלו בלאו הכי עשויה להשתנות עם הזמן, וגם לא תמיד מוכרחים להגיע... ובגדול, עדיף להקשיב למאסטר שמדבר מתוכנו, לאו דווקא מחוצה לנו.

noa128

New member
כולכם צודקים - השאלה איפה האמצע

לצאת למסע שאין לו יעד - לעומת התקבעות על יעד אחד ופספוס יעדים "שווים" בדרך לשם... אף אחת מהאפשרויות אינה נכונה בעיניי - ואם הייתה הצבעה - הקול שלי הולך ל- לצאת למסע עם יעד ראשי, אבל לא לאטום אזניים ועיניים למה שקורה ומזדמן בדרך
ואני עדיין סקרנית למה מכל זה התכוון משוררנו SEE-U ..

למעלה