חשבון נפש

חשבון נפש

חברה טובה שלי שהיתה גם מאומנת שלי, נורא מתרחקת ממני בזמן האחרון. לא ביקור ולא טלפון והיא גם לא מגיעה לקבוצה. בהתחלה נעלבתי וכעסתי אבל עכשיו אני מבינה שאני כנראה מייצגת בשבילה את 12 הצעדים והיא לא רוצה את זה כרגע. בסדר. הבעיה היא שפעם בחודש חודשיים היא מתקשרת לבקש טובה כאילו שהקירבה בינינו כרגיל. כל פעם כזאת אני חוזרת להעלבות שלי ולכעס שלי עליה... היום היא ביקשה שאני אקפוץ אליה הביתה לבדוק משהו. עניתי לה בקרירות. אחר כך בדקתי את עצמי. ושאלתי למה בעצם אני לא יכולה לעשות לה את הטובות האלה לפעמים, בגלל האגו שלי שנפגע שהיא לא צריכה שיחות איתי יותר? כן. הלכתי לבית שלה ואני מקוה שבפעם הבאה אני אגיב אחרת.יכול להיות שיש כאן מקום לבקשת סליחה!

נבט9044

New member
ערב טוב צופית

מה שאת כותבת מעסיק גמאותי לפעמים. יש חברים שהקשר שלי איתם הוא של פעם ב,,, ובכל פעם שנפגשים/מדברים כאילו לא חלף זמן מאז הפעם הקודמת. יש אחרים שצריכה אותם קרוב קרוב וכשזה לא מתאים להם אני נעלבת ונפגעת. ואין כל קשר למידת האהבה והקירבה שיש לי לחברים השונים. אין לי תשובות אבל חושבת שנהגת בבגרות ונתת מעצמך וזה נפלא בתנאי כמובן שנשארת עם תחושה טובה אחרי ולא עם הרגשה של ניצול.

zoro3

New member
היי צופית

יודעת למה רוב הנהגים במדינה שלנו הם עצבנים? כי הם מצפים שכולם ינהגו בכביש כמו שהם נוהגים את מצפה שהחברה שלך תלך בדרך שאת מדריכה אותה ולא תמיד זה מצליח ולכן את מתאכזבת את צריכה לעשות הפרדה מה ששלה שלה ומה ששלך שלך זכרי יש לך את הזכות להיות בצד הנותן!

OA ענת

New member
יקירה

אתמול מאומנת שלי סיפרה לי שהיא נפלה, היתה בטוחה שאני אהיה מאוכזבת ממנה. אמרתי לה שאני לא מאוכזבת ממנה, אבל אני עצובה שהיא שוב נפלה... לא היתה לי אכזבה ממנה - כאדם, הייתי עצובה כמאמנת שהיא לא הצליחה. אכזבות יש כשיש ציפיות ולדעתי בתור מאמנים אסור שיהיו לנו ציפיות מהמאומנים כלפינו - ז"א מותר שיהיו ציפיות מהם ביחס לתוכנית, אבל לא ביחס לעצמינו. דהיינו - לעשות הפרדה בין הקשר החברי - לקשר מאמן/מאומן... הסיפור שלך, מצטרף לעוד סיפור שחלקה איתי מישהי בOA שבעקבותיו אני מתחילה לגבש דעה שאסור לחברים אישיים לאמן... זה הורס את האיזון ביחסי הכוחות וכנראה גם את החברות.

מסכימה איתך

בעניין של לאמן חברות וגם הציפיות. אבל לצערי אני עדיין מגיבה ממקום של פגיעה ואז אני תוקפנית... אני חושבת עכשיו איך לבקש סליחה ובעצם קודם איך לכפר על הפגיעה שאני פגעתי.

אנה לי

New member
וואו....

זה מה שקורה כשהחברה היא גם מאומנת לשעבר וגם... מדריכת המחשבים שלך... הסבר: כן, זאת אני. זאת שצופית כתבה עליה. במקרה גם הכנסתי אותה לעולם המחשבים והאינטרנט (הרבה נחת!.... :))), ומדי פעם, עדיין נותנת לה הדרכות פה ושם. (...למרות שבפעם האחרונה, שוב - בסיפוק רב, ראיתי שהיא כבר שואלת אותי שאלות שאפילו אני לא יודעת...). בכל אופן, בשעור בקודם, נכנסנו לפורומים שהיא פעילה בהם. ובאופן טיבעי, מאחר שהפורומים האלה מעניינים גם אותי, המשכתי להכנס אליהם, בביתי, מהמחשב שלי. מתישהו שמתי לב שאני בעיקר מתעניינת בהודעות שהיא כותבת... ואני אעבור עכשיו לפניה ישירה אליך צופית, וממש מחפשת את ההודעות שלך. כי... ועכשיו אני אכתוב את מה שלי הוא לגמרי מובן מאליו... כי אני אוהבת אותך, וכי את יקרה לי, וכי את מעניינת אותי. וכן... גם עלתה לי המחשבה- האם זה מוסרי מה שאני עושה, אבל הרי את הראית לי מרצונך את הססמא שלך, ואת הפורומים הללו.... בכל אופן... אתמול, כשהתקשרתי אליך, עשיתי זאת באופן נורא טיבעי, זה הרי ברור שאת החברה שלי, זה ברור שאת הראשונה שאפנה אליה בבקשת עזרה. וכמובן שקלטתי את הקרירות הנוראית שלך, וחשבתי על זה הרבה אח"כ. ולבסוף התקשרתי אליך, כדי להגיד לך את הדברים הבאים: אם את כועסת עלי...(שזאת האפשרות הרצויה) אז אוקיי. באמת שאין לי רצון או צורך להתמודד עם זה. זאת אני, זאת החברות מבחינתי. אם את לא רוצה או לא יכולה להבין את זה כחברות, אז אין לי מה לעשות. בעצם - לא רוצה לעשות. אבל... (וזאת האפשרות שחששתי ממנה) אם הסיבה לקרירות שלך היא שאת... במצוקה, בדיכאון, במקום רע... וזה נשמע מאוד רע.... אז אני רוצה לשמוע. גם פשוט לשמוע אותך, וגם איך אני יכולה לעזור. ניסיתי כמה פעמים ותמיד ענה לי המשיבון. היום, כשניכנסתי לפורומים, חיפשתי את ההודעות שלך, לנסות אולי להבין מה עבר עליך. והנה... אני קוראת את ההודעה שמספרת עלינו.... (...אני באופן אישי חושבת שזה קטע ענק...) אז קודם כל, שמחה שאת כעסת עלי, ולא שאת בדיכאון. ושנית, אני אגיד לך כאן שוב, שאני אוהבת אותך, ושאני מרגישה קרובה אליך גם כשאני רחוקה, ושזו דרכי להיות חברה. מתקרבת ומתרחקת, אבל בלב תמיד איתך. נדבר בבוקר?... חיבוק גדול ואוהב. **** ולחברי הפורום, נעים מאוד, נהנית לקרא אתכם. אגב- הניק שלי נוצר מזה שכתבתי את האות הראשונה של 3 מילים שעלו בראשי כאיכויות שאני מזמינה לחיי, וראיתי שיצא אחלה ניק: אומץ,נחישות והתמדה. ואת ה- לי הוספתי כי אנה היתה כבר תפוסה. :))

אנה לי

New member
תיקון קטן

לא את הססמא, כמובן. רק את הכינוי. (חברות, חברות, אבל לא צריך להגזים...)

../images/Emo24.gif אני קוראה ולו מאמינה ../images/Emo12.gif

היש אמת בדברים? האם יד המקרה ? שכן איני מאמינה במקריות. יד אלוהים? קרוב לוודאי...כי אחרת אין לי דרך להסביר את מה שנוצר כאן... משהו אחר, משהו מקסים משהו שלא מין העולם הזה. תודה מכל נים ונשימה על ששיתפתן אותי, אותנו. הבית הזה הופך להיות חם ונעים יותר מיום ליום
ואני אוהבת אתכם מיום ליום יותר ויותר.

למעלה