חשבונות חסכון לילדים?

חשבונות חסכון לילדים?

כתבתי את השאלה בישראלים בחו"ל וחשבתי לשים אותה גם פה - כשאני גדלתי בארץ היה מאוד נהוג לפתוח קרנות חסכון לילדים, להפקיד בהן כל חודש סכום קטן יחסית ושהן יישארו סגורות ויישאו ריבית עד שהילד בן 18 או 21 וכו'. אני יודעת שכאן יש college funds וחסכונות מהסוג הזה, אבל אין לי מושג איך זה עובד ומה האופציות הקיימות. בקיצור, אני רוצה לפתוח לתבור איזשהו חשבון חסכון ולהפקיד בו כל חודש סכום מסויים - השאלה איזה סוגים של חשבונות כאלה קיימים כאן, האם הם מיועדים ספציפית ללימודים? מי שיודע ושיש לו נסיון בעניין, אשמח לקבל סקירה או קצה חוט מאיפה להתחיל לחפש (וגם לינקים או מידע על מוסדות פיננסיים שמטפלים בזה ושאפשר לקבל שם ייעוץ).

AdiBos

New member
../images/Emo91.gifקולג פאנד529

כל מה שצריך זה לפנות לברוקר שלך הוא ישלח לך טפסים למילוי ואת רק צריכה זה להחליט על סכום חודשי שיורד מחשבון הבנק יש חברות שמאפשות לעשות זאת דרכן ואז מורידים לך ישר מהמשכורת עם הריבית הנמוכה שנותנים היום בנקים כתוכנית ארוכת שנים נדמה לי שזאת הדרך הטובה ביותר כיום

עדי תודה, קצת יותר אינפורמציה?

אתם עובדים עם התכנית הזאת? אולי תתן לי קוים כלליים של מה ההגבלות שלה?

AdiBos

New member
529 College Fund לינק

כן עדי פתחתי תוכנית לשני הילדים וכמו שאמרתי אחרי מילןי הטפסים כל מה שנשאר זה לדאוג כל חודש שתהיה לך הוראת קבע ואם הכלכלה תתאושש כאן אז בסןף ה 18שנים זה יניב תשואה פי כמה מתוכנית חסכון בבנק

ronnieyuval

New member
אנחנו פתחנו חשבון חסכון רגיל בבנק

זה חשבון שנרשם ע"ש הורה + ילד. כל שבוע אנחנו מקפידים להכניס לשם סכום קבוע של $100, וכמובן שכל המתנות הכספיות נכנסו לשם. זה אמור להפתח בגיל מסויים של הילד (15 או 17 לא זוכרת כבר). זה לא מיועד ספציפית לשום דבר. הדבר היחיד הוא שזו לא ממש "השקעה" כי הריבית נמוכה למדי, ואם רוצים ריביות יותר גבוהות אז צריך לשים את הכסף ב-CD או משהו שמניב יותר.

למעלה