חשבונות נפש...

babe10

New member
חשבונות נפש...

לכל אחד יש את הזמנים שהוא יושב עם עצמו ועושה חשבונות. לי זה קורה שלוש פעמים בשנה. ביום ההולדת שלי. ביום הזכרון. ולפני יום כיפור - ולא מהסיבה הדתית דווקא. יום כיפור לפני שמונה שנים, איבדתי את אחד האנשים החשובים לי בחיי. אחד האנשים, אם לא האיש ששינה את חיי, את תפישת העולם שלי לגבי החיים. ששינה אותי. שבזכותו התחלתי להשתנות. לראות אנשים דרך הפנים, דרך העיניים לתוך הנשמה. הנשמה התאומה שלי. ידיד הנפש האמיתי. זה שלא היה צריך לשמוע את קולי או לראות את פניי כדי להרגי מה אני מרגישה. זה שבשתיים בלילה היה מתקשר - ושואל - מה קרה? בלי שסיפרתי, בלי ששיתפתי. פשוט חש אותי מהקצה השני של המדינה. איש שגרם לי לראות אחרת את משמעות החיים. איש שהחיים התאכזרו אליו מגיל צעיר. איש שהחיים נלקחו ממנו. יום כיפור. 1994. היום נסעתי הביתה, וכמו תמיד בנהיגה המחשבות עפול לכל הכוונים. ואז הוא ניגן. השיר שגרם לי להבין. לא הספקתי להגיד לו. והוא ידע. ולא הייתי צריכה להגיד. אבל לא הספקתי להגיד. כל שנה - יום כיפור מגיע, היום שבו מצאו את הגופה שלו דקורה בפרדס, במושב, כל כך קרוב לבית הקודם שלי. כל כך קרוב ואם זה כל כך רחוק. יומיים הוא שכב שם, סבל, כאב עד שתשו כוחותיו והוא פשוט ויתר. על הלחימה. בכאב, במוות שמרחף, על החיים. כל אחד יראה בשיר הזה מה שהוא ימצא לנכון. אני רואה בו את יגאל. Mariah Carey & Boyz II Men- One Sweet Day Sorry I never told you All I wanted to say And now it´s too late to hold you ´Cause you´ve flown away So far away Never had I imagined Living without your smile Feeling and knowing you hear me It keeps me alive Alive And I know you´re shining down on me from Heaven Like so many friends we´ve lost along the way And I know eventually we´ll be together One sweet day Darling, I never showed you Assumed you´d always be there I took your presence for granted But I always cared And I miss the love we shared And I know you´re shining down on me from Heaven Like so many friends we´ve lost along the way And I know eventually we´ll be together One sweet day Although the sun will never shine the same I´ll always look to a brighter day Lord I know when I lay me down to sleep You will always listen as I pray And I know you´re shining down on me from Heaven Like so many friends we´ve lost along the way And I know eventually we´ll be together One sweet day And I know you´re shining down on me from Heaven Like so many friends we´ve lost along the way And I know eventually we´ll be together One sweet day Sorry I never told you All I wanted to say

babe10

New member
תיקונים..

התרגשות. המחשבות עפול=עפות כל כך קרוב ועם זה....

מבין את ההרגשה שלך אני........

איבדתי חבר ילדות בפיגוע והזמן לא מכסה את הכאב זה השאיר חלל גדול הוא לא איתנו מזמן אבל הוא תמיד איתנו אני בטוח אבל זה לא מנחם אני יודע .....לצערי מנסיון

dudusch

New member
מצמרר עד כמה אני מזדהה...

כל אחד כמעט יכול לאמר כי איבד מישהו בתאונה / פיגוע וכדומה... אני איבדתי את ידידתי מסיבות רפואיות. היא היתה הבחורה המדהימה ביותר שהכרתי אי פעם. למרות שהיו לה כל הסיבות לשבת בבית ולרחם על עצמה, לא וויתרה על החיים. היא בלעה אותם, ונראה לי כי העריכה אותם רק כמו שאלו שיודעים כי זמנם קצוב במיוחד יודעים. היא נתנה לי כה הרבה, וגם אני, לא הספקתי להיפרד... היא נפטרה יום אחרי יום הולדתה, שאותו עברנו בשיחה קצרצרה של "מזל טוב, ונדברה בסוף השבוע...". כך היה תמיד. לא היתה דחיפות, דברים יכלו להישאר תלויים באוויר פשוט כי הבנו אחד את השני בלי מילים. כתבתי משהו, לזכרה... כשחף הפורש כנף לבנה בעין הסערה, כמו קורא תיגר על כוחות הטבע. מעופו קליל, תוויו עדינים, למרות הרוחות והגשמים. ראיתי אותו בלילה שחור, שחף מדהים, זאת תמיד אזכור. כנפיו פרושות בחן הוד והדר, מלטפות, מזמינות, להצטרף אליו. והנה, השחר עלה והמים שקטו, והשחף נגע בי קלות - ונמוג. כמו אומר אתה לבדך, והשמש זרחה. ואני, עייפתי מסערות ולילות שחורים. ובכל לילה אפל וסוער, ארגיש חום בגופי מתפשט. ואזכור את השחף הלבן, המלטף. בדיוק כפי שראיתיו בפעם ההיא, לבן ואצילי, מעופף לו בקלילות, מאיר את השמיים בנוגה תמים, ילדותי כמעט, ונמוג... לאט, לאט...

למעלה