חשבתי לנסות להכין גבינה

GalGula

New member
חשבתי לנסות להכין גבינה

כי יש לי המון חלב שבעוד 3 ימים יפוג תוקפו, וחצי גביע יוגורט. יש למישהו מושג איך אני עושה את זה?
 

clcl

New member
גבינה ביתית

גבינה ביתית חומרים: 5 ליטר חלב גביע יוגורט אופן הכנה: * חמם חלב לטמפרטורה של 75 מעלות, רצוי לבדוק במדחום המיועד לכך. * קרר החלב לטמפרטורה של 40 מעלות. הוסף לחלב 1 גביע יוגורט ובחש היטב. * כסה את הכלי במגבת, השאר במקום חמים למשך 7-8 שעות. לאחר מכן יש להוסיף מלח לפי הטעם. * אפשר להוסיף תיבול כגון: שמיר, זעתר, שום, פלפל וכו' מזוג את הגבינה לבד סינון והכנס למקרר למספר שעות. מקור המתכון: משק יעקבס
 

clcl

New member
חמאת רוקפור ואגוזים

חמאת רוקפור ואגוזים חומרים: 500 גר' חמאה חתוכה לקוביות 1 כף שטוחה של שמיר קצוץ 1 כוס גבינת רוקפור מפוררת 0.25 כוס אגוזי מלך קצוצים מלח אופן הכנה: מעבדים את כל הרכיבים במעבד מזון עד שהמחית חלקה. מוסיפים מלח לפי הטעם יוצקים לקעריות ומקררים מקור המתכון: גבינות משק יעקבס
 

clcl

New member
פטה וחצילים במעטפת בצק עלים

פטה וחצילים במעטפת בצק עלים חומרים: 2 חצילים 0.5 כוס פטה מפוררת 1 חבילה בצק עלים 0.25 כפית פלפל לבן 1 חלמון 3 כפות קצח אופן הכנה: 1. קולים את החצילים על הגריל 2. קולפים את החצילים, מסננים, קוצצים ומערבבים היטב עם הגבינה והפלפל. 3. מרדדים בצק עלים וחותכים מלבן 10 ס"מ X 20 ס"מ מניחים את החצילים והגבינה לאורך הבצק, סוגרים ומגלגלים לצורת שבלול. 4. מניחים בתבנית, מורחים חלמון ומפזרים קצח. 5. אופים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהבצק תופח מעט ומשחים. מקור המתכון: גבינות משק יעקבס
 

clcl

New member
סלט תאנים וסנט מור

סלט תאנים וסנט מור חומרים: חבילה עלי ביביס 7 תאנים בשלות 1 גליל גבינת סנט מור לרוטב: מיץ מחצי לימון 2 שיני שום 0.25 כוס שמן זית 4 כפות בלסמי 0.5 כפית פלפל שחור מלח אופן הכנה: מערבבים את חומרי הרוטב עם עלי הביביס חורצים חריץ בתאנים ומניחים על הסלט, פורסים את הגבינה לפרוסות ומפזרים על הסלט. מקור המתכון: גבינות משק יעקבס
 

clcl

New member
מרק יוגורט קר

מרק יוגורט קר חומרים: 1 ליטר יוגורט כבשים 1 כוס קרם פרש 2 מלפפונים טריים קצוצים 1 כפית עלי שמיר 1 כפית עלי נענע 1 שן שום 0.5 כפית מלח שמן זית אופן הכנה: מערבבים את כל החומרים ומכניסים למקרר למשך שעה עד להגשה. מקור המתכון: גבינות משק יעקבס
 

clcl

New member
קיש גבינות צאן

קיש גבינות צאן חומרים לבצק: 1.5 כוסות קמח 100 גר' חמאה 0.5 כפית מלח 1 חלמון 3-2 כוסות מים חומרים למלית: 100 גר' פקורינו 100 גר' קצ'וטה 100 גר' סנט מור 1.5 מכלים קרם פרש 3 ביצים 2 כפות אורגנו טרי 2 כפות פטרוזיליה 2 כפות רוזמרין קצוץ 2 כפות שמן זית אופן הכנה: 1. מעבדים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח עד לקבלת תערובת פירורים. מערבבים את החלמון עם המים, מוסיפים לתערובת ומעבדים כמה שניות לקבלת בצק אחיד. משטחים קלות את הבצק ומשהים במקרר למשך שעה. 2. מרדדים את הבצק לקוטר תבנית 26 ס"מ ומשהים במקרר. 3. את כל חומרי המלית מעבדים במעבד מזון לתערובת חלקה 4. יוצקים את התערובת לתבנית עם הבצק ואופים 45 דקות בחום 180 מעלות. מקור המתכון: גבינות משק יעקבס
 

clcl

New member
רוטב 4 גבינות לפסטה

רוטב 4 גבינות לפסטה חומרים: 100 גר' פקוריני 100 גר' גאודה 50 גר' גורגונזולה 50 גר' קצ'וטה 100 גר' חמאה 1 כף קמח 0.5 כוס חלב מלח פלפל אופן הכנה: 1. מגרדים את הגבינות ושומרים בצד. 2. ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. 3. מוסיפים את החלב תוך כדי בחישה ומבשלים 5 דקות. 4. מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב עד שימסו. יש לשמור שלא יגיע לרתיחה מאחר והגבינות יתפרקו. 5. מכינים פסטה אל דנטה. 6. יוצקים את הרוטב על הפסטה , ממליחים ומפלפלים ומגרדים גבינת רוקפור ופקוריני ומגישים. מקור המתכון: גבינות משק יעקבס
 
למעלה