חשבתי לקנות טריאו 650 מ EBAY אז :

אילון 890

New member
חשבתי לקנות טריאו 650 מ EBAY אז :

.1 האם יש מכס על קניה זו ?? .2 אם כן כמה ?? .3 כמה עולה לגייר אותו ?? כלומא עברית מלאה + מקשים בעברית

תשובה

אני הייתי ממליץ אם כבר לקנות את ה680. 1+2. יש מס של 52% מכס על טלפון סלולארי ועוד 15.5% מע"מ 3. לגייר - מחירי העברית משתנים שכן יש מדי פעם מבצעים (כ30-60$). מקלדת - יש מקורית ויש חרוטה, אני ממליץ לקנות מקלדת מקורית (כ350 ש"ח)

אילון 890

New member
כמה שאלות

.1 מה זה ה 680 ?? לאיזה רשת אצלנו הוא מתאים ?? .2 איך המכס עולה על המכשיר ?? הרי זה מגיע בדואר אלי הביתה..... .3 היכן הכי טוב לגייר/ להחיליף מקלדת ??

libal

New member
בקשר למכס

כמה שאני יודע מכס+מע"מ הוא כ 33% מהעלות. 680 זו גירסה חדשה של פאלם שדרוג קל של ה650 ונמכר בארה"ב UNLOCK (כזה אתה צריך לקנות- ושיהיה GSM) במחיר של 400$. כאשר עלות המוצר שנשלח עולה על 50$ יש לשלם את המכס והמע"מ ויש סיכוי טוב שיעלו על החבילה שלך. כאמור את המקלדת יש להחליף(אם אתה חייב) בהראל. עבור 650 העלות היתה 350 ש"ח . להכניס עברית למכשיר הסיפור שונה ואני ממליץ לרכוש בפארגון - פנרידר העלות (ל650- לפי דעתי עדיין אין ל680) המלאה היא 60$ ויש להם מבצעים מידי פעם. נדמה לי שאפילו היום יש מבצע של הנחות .

udifpalm

New member
הייתי ממליץ לחכות עם הקניה

לגבי ה-680: הייתי ממליץ לחכות שה-680 יתחיל להמכר בארץ. 1. קודם כל, תבדוק אם בכלל כבר יש עברית של פרגון ל-680. 2. ה-680 מכשיר חדש ומבוקש ואני לא חושב שתשיג אותו בפחות מ-$400 בארה"ב. תוסיף לזה מע"מ ומכס (עוד 50%) עברית ולוח מקשים שעוד לא ניתנים להשגה (למה שיהיה בארץ לוח מקשים למכשיר שעוד לא הוחל במכירתו כאן?). אולי תמחור ה-680 יהיה אטרקטיבי. ככל שהמכשיר יותר זול, ההפרש בין חו"ל והארץ יותר נמוך. (ה-680 יותר זול מה-650, וה-650 נמכר כיום בפחות מ-4000 ש"ח. מכיון שהמחיר שחישבתי למעלה כבר יוצא כ- 3000 ש"ח, אתה מדבר לדעתי על מחיר שיהיה לכל היותר זול ב- 25% ממחיר מכשיר חדש בארץ עם אחריות מקומית. 3. צפה להפתעות לגבי העברית (ומי שהיה במפגש הפורום האחרון יודע על מה אני מדבר). אם אתה קונה מכשיר בחו"ל (למשל בחנות פאלם בשדה התעופה בניו-יורק או סאן פרנסיסקו) מביא אותו איתך (שוכח אותו בכיס כשאתה עובר במכס) זה כבר סיפור אחר מבחינת המחיר (אבל אל תשכח להוסיף מס קניה אמריקאי של 8.25% למחיר).

igargamel

New member
נצל"ש - טריאו 680 באמסטרדאם?

כדאי? שווה? ואם כן, איפה באמסטרדאם? תודה מראש

igargamel

New member
תודה רבה, ועוד שאלה - כדאי להזמין מ

מראש כמה ימים לפני הנסיעה ולשלוח למלון או לקנות כבר שם וזהו? זאת חנות וירטואלית או אמיתית עם תצוגה וכו'? אתה מכיר את החנות? תודה מראש

nbl

New member
צפה להפתעות?

האם תוכל להיות קצת יותר מפורט? האם תוכל לחסוך ממני הפתעות שאולי יהיו מיותרות?

לגבי המכס

לגבי העלות הכוללת כנראה שהדעות חלוקות. למרות שאני לא הייתי צריך את "עזרת" המכס בחרתי לקנות את ה-650 בארץ מכמה סיבות: 1. בחישוב נטו ההבדל בין המחיר אז בארה"ב למחיר בארץ עבור מכשיר מגוייר כהלכה (בארץ צריך עברית ואין מה לעשות) נטה להבדל של כ-500 ש"ח לטובת ארה"ב. בחישוב ברוטו הלוקח זמני נסיעה למשל להחליף מקלדת וכו' ההבדל היה מצטמצם עוד יותר ותוסיף לזה עוד בעיות בעבודה כי צריך לצאת באמצע יום העבודה וכו'... 2. מכשיר שנקנה בארץ כולל גם אחריות בארץ. אם הייתי קונה מכשיר בחו"ל וחס וחלילה היה קורה לו משהו הסידור של התיקון היה לוקח יותר זמן וגם בעייתי ומצריך ניצול יתר של החבר'ה שלי בחו"ל שגם כך עוזרים הרבה מאוד. דרך המכס עוברת כל חבילה ועבור כל חבילה צריך לשלם מס אם עלותה יותר מ50$. לעיתים המכס עושה בעיות בגלל שהמוצר לא מתאים להגדרה המתאימה (לא יודעים איך לאפיין את המוצר) או בגלל בעיה של תאימות מחירים (המחיר בחשבונית ובהצהרה של החבילה שונים) אך בגדול אין ממש בעיות (למזלנו/צערנו הבעיות מתרכזות רק בממ"ן). החברה שדרכה מבוצע המשלוח מיידעת אותך שאתה צריך לשלם מכס, מע"מ ושירותי העמיל מכס שלהם. אתה משלם ואז המשלוח מגיע אליך.

למעלה