חשבתי על זה לעומק....

Yaronimus

New member
חשבתי על זה לעומק....

וככל שחיפשתי גיליתי שבסרט JOAN OF ARK הלחימה מתבצעת בלי מגנים!!! אם יש לך מגן אז יש לך שליטה מועטה יותר... מה לדעתכם עדיף - אם מגן ביחד עם חרב ארוכה או בלי מגן ורק חרב ארוכה

malodain

New member
לדעתי

עם אתה רוצה להראות מיומנות אז באמת במגן יש חוסר מסוים אבל סגנונות כמו לחימה בשתי חרבות או בחרב ארוכה ופגיון, אלו סגנונות שדורשים הרבה מיומנות.

רק חרב ארוכה!

רק חרב ארוכה! זה נותן לך שליטה מקסימלית! ואחרי זה אפשר לעבור לשתי חרבות!! זה הכי כיף!

simons

New member
תיקון

בסרט, שמשודר בשני חלקים כמעט כל יומיים, כן משתמשים במגינים: שים לב בפריצה לשאטו-אורליאן, איך כולם משתמשים במגינים גדולים נגד חיצים..

די כבר../images/Emo70.gif חלאס../images/Emo70.gif

נמאב מג´ואן ונמאס מדארק! יש עוד סרטים אי שם שהשתמשו בחרבות, ולחימות, וכל הדברים האלה. ובינינו, הסרט עם מילה יקובוביץ´ הוא מ-מ-ש גרוע

Umrug

New member
../images/Emo13.gif

Movie is bad, but battles look really nice. So does Mila
o

Umrug

New member
here it comes

Historically, in the given perion, there were 3 types of soldiers: o Knights and their surround: their main distinguish were - guess - horses, and they used spears, sometimes with little "kite" shields. When the spears broke, they used two-handed swords, longswords, and maces, rarely axes. Knights could be rarely (allmost never) seen on ground. If so, most likely used two-handed swords. We can also imagine that they could use old-fashion "tarch" shield, but that would be strange - they were very heavy and allmost impenetrable even without shields. o Mercenaries and professional english yomen - the guys with crossbows and bows, and sometimes halberds. Archers and halberdiers had no shields, and crossbowman had huge shields ("paveza" in russian) but of course not to fight with them, but to hide behind while reloading. o Common folk - had spears , no shields, and did not count at all at any numbers. o So - IMHO - there was very little chance to encounter man with a shield on a battlefield - it had to be a knight, who somewhy got off his horse and does not use two-handed sword. o Long sword without a shield - excuse me, it´s stupid. Why not take a shield? o Two-handed swords with a shield - impossible. o Fighting with two swords is A FANTASY! May be on arena or something extraordinary, but not in a battle. o pictures of 100-years war: o people on horses are french, two of them with "kite" shields, people retreating are english knights, holding two-handed swords. Englishman were in defence position, so they decided to get off their horses. And - no shields. o http://xlegio.enjoy.ru/armies/max/Nogent_sur_Seine.jpg Englishman attack town - look, knights don´t get off horses, mercenaries come first. o http://xlegio.enjoy.ru/armies/diu/6(englishcapturecaen).jpg THE most famous battle - Crecy. One "paveza" on the ground. o http://xlegio.enjoy.ru/armies/diu/10(crecy_bnf).jpg P.S. I´m not sure about the "kite" shield, may be the name is something else. o

Yaronimus

New member
אני מתתי על הסרט!!!

תודה אומרוג, זה הייה ממש חיוני ומעניין :) הסרט הייה מדהים, מצד שני המיני סדרה ששודרה בערוץ 3 (עם פיטר אוטול שעשה את התפקיד שלו מדהים) הייה חרא!.... הסרט מעמיד את הצופה בדילמה האם היא משוגעת או הנבחרת... אני חושב שמגיני העפיפון ("kite") שומשו בקרב על הייסטינגס - הבריטונים\סקסונים נגד הנורמנים מצרפת. אני מצרף כמה תמונות נחמדות

בחירת הנשק הנכון...

ירונימוס - זו שאלה מאד מעניינת. כל הכבוד. שורות תחתונות לקצרי הקריאה לכל נשק יש יעוד אחר, יתרון אחר וחסרונות אחרים.
חרב דו-ידנית היא גילום תפקידים של מיומנות וגם כוח.
עם חרב דו ידנית נלחמים בחרב ומגן, בנשקים כבדים(קרדום, גרזן, פטיש) ונלחמים מעל סוס, אך יש לו חסרונות מול נשק קל וארוך יותר (חנית, כילף)ומול שני נשקים קצרים.
עם חרב ומגן קלים לתפעול וללמידה, ודורשים פחות ע"מ לתפעלם נכון.
עם חרב ומגן נלחמים בחנית, בשתי חרבות קצרות, - ובמשחק בלבד - מול נשק כבד (קרדום, גרזן, פטיש), אך יש להם חסרון מול פלייל, מורגנשטרן, וחרב דו-ידנית.
כמובן שהנשק לבדו אינו מנצח. יש לפעלו נכון. פירוט למאריכי קריאה כששואלים אותי - תלוי נגד מי אני נלחם, ומה היכולות שאני מנסה לגלם. בחור צעיר בכוח ממוצע ללא ספק או דילמה יאחז בחרב ומגן. תפעול חרב דו-ידנית הוא עניין שאינו מובן מאיליו. השיר אומר - What goes up - must come down, ומה ששכחו לציין, שהוא לא ירד שוב אם לא יעלה שוב תחילה, ובמשקל נשק ריאלי (15 ק"ג...), זה דורש כושר, טכניקה וכוח. אולם, כאשר ישנה הדילמה - השאלה כגד מי אני יוצא. חרב דו-ידית תעמיד אותי בנקודת נחיתות של אורך מול חנית או כילף, אפילו מול גרזן דו-ידני המתופעל נכון (אך במשחק לבד, ראה ביאור בהמשך). ואם כבר הגענו לתפעול נכון - שני חרבות קצרות, או אפילו שני פגיונות יכולות להוות אתגר, מכיוון שהם מעמידים אותי בנקודת נחיתות של... איך אומרים במו"ד... מספר התקפות..? כן. זה. (אבל נשאר בסיסים, ונרד מזה לעת-עתה). מבחינת ריאליות, חרב דו-ידנית אמורה (אם להניף במספיק כוח) לשבור נשקים העומדים בדרכה, להפוך את החדירה דרך שריון היריב לקלה יותר, ולאפשר טווח יעיל מעל סוס, אולם, מבחינת מיכניקה של משחק, זה לא ממש אפשרי למימוש (אם כי אשמח לשמוע רעיונות לגבי זה), כך שגם אם בעולם הריאלי חרב ומגן נמצאים מראש בנקודת נחיתות על של משקל הנשק והחדירות שלו, במיכניקת המשחק, חרב ומגן מהווים בעייה משהו לאדם עם חרב דו-ידנית.
חרב דו ידנית היא נשק כבד, חודרני, אגרסיבי, קשה-תפעול, ומימושו משתלם רק אם מיכניקת המשחק מגלמת יתרונות אלו. חרב ומגן מעמידים אותי בנקודת נחיתות מול נשקים מרוכבים(מורגנשטרן, פלייל, ובהתאם למיכניקת המשחק - נשקים כבדים. בה במידה, מעמיד אתי בנקודת יתרון מול אדם עם חנית(יתרון קלות תנועה ונידות), וגם אדם עם שני נשקים קצרים(יתרון מיגון וטווח יעיל), במיכניקת המשחק הנהוגה כיום, אני מהווה בעייה גם לאדם אם חרב דו-ידנית, משום בחרבי הפשוטה אני חוסם את חרבו הכבדה לכאורה. בעיקרון, לכל אחד יש תכונות אישיות שבאות לידי ביטוי טוב יותר עם נשק מסויים מאשר עם נשק אחר, והחיפוש אחר נשק שיבטא את יתרונותיך כשחקן הוא אישי ומעניין. והרמה הבאה, כמובן, לאחר הבנת כלל הנשקים, חיפוש נשק המבטא את יתרונות השחקן הקיימים בדמות שהוא מגלם. קטע בונוס
בצעירותי התחברתי יותר דווקא לחרב הדו ידנית. הייתי מתאמן הרבה עם שכן שלי (שכיום חזר בתשובה), הוא בחרב ומגן, ואני בחרב דו-ידנית. היה זה בתקופת מקלות המטאטא, כשחרב מושקעת הייתה מקל מטאטא עם גארד צבוע. הייתי בחור שחטף הרבה מכות בבית הספר, ושיצא מזה כשהתחיל לפתח שרירים, כך שהכוח והאלגנטיות שבכלי קסמו לי תמיד. גיבור הילדות שלי דאז הייה קונאן הבאבארי (מגולם בידי שוורצנגר, באחד מסרטיו הראשונים כשעבר מהיותו שרירן לשחקן-קולנוע), שהשתמש בחרב ממזרית עם נטיות למאסיביות אלגנטית, ולמשחקי התפקידים החיים פרצתי לראשונה בתור באבארי בשם שלג-דוב, (שהיה אמור להיות עם חרב דו-ידנית, אך עשה הסבה לגרזן, משום שמיכניקת המשחק עודדה בארבארים עם גרזנים בכך שסיפקה להם יתרון). עיקר הטכניקה היה להבין את משקל הנשק, לדמיין אותו, ולנצל את התנע הטמון בו בנפילה על מנת להרימו למכה הבאה, (ביציאה מנקודת הנחה שנשק של 15 ק"ג אינו מאוזן) לקבוע נקודות ציר של כל תנועה, וליצור תנועות סיבוביות שמעמישות את מפרקי היד והמותן כמנוף לצבירת כוח בהרמת הכלי לאחר מהלומה (טכניקה שהיה קל לנצל גם בעבודה עם גרזן). בשלב מסויים, אפילו השגתי ברזל-בניין בעובי של שלושה ס"מ, ובאורך 1.5, והתאמנתי איתו - דבר שאולי שיפר את הטכניקה שלי בנשקים ריאלים, אך בא על חשבוני במשחק, משום שלא הייתי מתורגל בתנועות שאינן אפשריות עם נשק אמיתי, שהיו יכולות לספק לי פתרונות קרביים הולמים. אולם, בשלב מסויים שקשה לי להצביע עליו, התחלתי ללמוד להעריך את האלגנטיות שבחרב, את קלות התנועה שלה ואת היכולת שלה להשתלב עם נשקים שונים אחרים (חרב ומגן, חרב וגרזן, חרב וחרב קצרה), שהעניקו לי אישית יתרון, משום שאפשרו לי לנצל תכונות אישיות שהתפתחו בי עם הזמן, אולי בשל זמינות החרב כנשק עיקרי, כך שהאימון בו נעשה זמין יותר, ואולי על רקע האכזבה מהחרב הדו-ידנית והבנת חסרונות הנשקים הדו-ידנים בכלל שבאים לידי ביטוי במשחקי הרוסיים בהם התחלתי להשתתף יותר.

Yaronimus

New member
עכשיו כשאתה אומר את זה

זה חומר חיוני ונהדר שלא קיים במאמרים פה אז אני מבקש להתחיל סדרת מאמרים אם יש לך כוח על שימוש וטכניקות נשק בקרב. ואללה, חשבתי לעצמי שאני אעשה חרב ארוכה דו ידנית עם מגן, אבל מה שאתה אומר הגיוני מאוד. אני צריך ידע כזה, כי לא השתתפתי בחיים בלארפ. ניסיתי למצוא אתר עם טכניקות לחימה מימה"ב אבל לא מצאתי. כמה שאלות: 1- האם בלארפים יש משמעת וסידור צבאי כמו בצבא הרומאי או שהכל מתנהל בסגנון ויקינגי - ז"א יאללה בואו נצעק ונרוץ לאוייב NO MATTER WHAT THE CONSEQUENCS? 2. אני יודע שבקרב קודם כל הקשתים יורים (אם הצבא ממול בא אליך) ואח"כ יש את הINFANTRY ז"א רגלים. אבל לא נראה לי שאי פעם השתתפו קשתים ורגליים עם ברסרקים (גרזנים), לוחמי אלות ברזל (כדור עם שפיצים מחובר למוט), כלי מצור, ושאר מכשירים (כמו הקיפוד הידוע לשמצה),וPIKEMEN (יענו אנשים עם מוטות מחודדים) - ביחד.... רק בלארפ יש כזה דבר. במצב כזה - במקום להתנגש ככה באופן לא מסודר, אני מציע במיוחד לאמור ובכלל לכולם לפתח אסטרטגיה כמו אצל הרומאים שמדברת על תזמונים, סידור הפלוגות, "תורות" של כל פלוגה עם סוג נשק וכו´... אפשר גם עכשיו פה בפורום לנסות להרכיב אסטרטגיה כזו. אז יאללה אנשים - תתחילו לחשוב. אני יודע שצבא מסודר (שלקח את כל המשתתפים שיהיו בלארפ הבא ועשה לו יום אימון לפני הלארפ עפ"י אסטרטגיה בנויה מראש) בטוח שידו תהיה על העליונה. האסטרטגיה לפי ירונימוס ----------------------- מרגע שנשמעת הצפירה, שני הצדדים מוכנים 1. פלוגת אנשי חרב (חרב קצרה עם מגן) מתקדמת בשאגת מלחמה, עד לנקודה בטוחה (שאינה או קרבה לסוף טווח קשת האוייב), וככה גורמת לצבא הנגדי לבזבז נשק קשתים (פלוגת הרגלים שלך תשתמש במגן להגנה) וגם לרגלים של האויב לבוא כלפיך. 2.נסיגה פתאומית של הפלוגה שלך. 3. קשתיך יורים על פלוגות רגלי האוייב במטרה לדלל אותם. שורה יורה, נסוגה לאחור ומאחוריה עוד שורה שהיא מוטענת כבר. התהליך חוזר על עצמו עד ש: 4. האוייב מתקרב אליך. הקשתים שלך נסוגים. 5. שורה או שתיים של PIKEMEN מכינים את המוטות שלהם, כשהם מאחורי שרוה של רגלים כדי ליצור את הרושם המוטעה שרק הרגלים עומדים בדרך. כשהאוייב קרוב הרגלים נסוגים ואנשי המוטות משתמשים בהם לא רק לדילול אלא ליצור מחיצה בין הרגלים לאוייב. אנשי המוטות שלך נסוגים אחרי זמן קצר ומאחוריהם כבר מוכנים הרגלים והברסרקים. מאחור גם נמצאים הפרשים, שיכולים לפגוע ברגלים בקלות יותר, מכיוון שהרגלים של האוייב יהיו עסוקים ברגלים שלך! 6. אם האסטרטגיה הצליחה - נהדר! שתי שורות הקשתים ירדפו אחרי אלה שנסוגו ומאחוריהם הרגלים שלך שנשארו. * תמיד כדאי שתהיה שורת קשתים נחבאת העין ולא בחזית אלא בצדדים - קרוב יותר לאוייב. * נסו להיות אלה שלא ירוצו בקלות ראש ויפגעו אלא אלה שמחכים לטרף * נסו למצוא מקום שיהיה צוואר בקבוק שיצופף כמה שיותר את הצבא הנגדי. ככה הוא יותר פגיע. מה דעתכם? בטח חצי או 4\3 מהרעיונות פה לא מתאימים ללארפ.. :) תנסו גם.

Damian

New member
טכניקות ואסטרטגיה

אם היית משתתף ב- WAR4RING, היית מוזמן להשתתף באימוני הצבאות ואז היית רואה שישנה גם לחימה אחרת. מאורגנת, מתוכננת, עם אסרטגיה משמעותית ותמרונים שהתאמנו עליהם שבועות מראש. כולל שפת סימנים ללוחמה שקטה ואימונים על ההבדלים בין לוחמה בשטח צפוף(יער למשל) לעומת לוחמה בשטח פתוח (שדה) ובין לוחמה ביום ובלילה. היית נהנה. אני לא אוהב כ"כ להלחם ואני נהניתי. חבל שזה לא בא לידי ביטוי בסוף בגלל הגשם. בכל אופן, התשתיתי ללוחמ היותר מורכבת שרירה וקיימת.

Orc FreaK

New member
עד מתי?

עד מתי הכסילות הזאת תימשך?? ידידי\ מתי תבין שלא כל ימי הביניים הם רק ז´אן ד´ארק???

Yaronimus

New member
מה הבעיה שלך?

תאמין לי שאני מבין יותר ממך בימי הביניים... כולם יודעים פה שימי הביניים היו חרא מבחינה של תברואה ואיכות חיים אם אני אנסח את זה באופן עדין. אנשים מתו בגיל 30 \ 40 אפילו פחות, הריונות, מגפות, זריקת גופות של מצורעים לעיר השכנה שאתה שונא, מיסים כבדים, מומים כבדים, הטלת מומים בתינוקות, זריקת הביוב הביתי שלך לתעלה בעיר, רופאים כמעט חסרי תועלת המשתמשים בעשבים וכישופים, ניצול האיכרים הפשוטים שעבדו עבטדה בזוייה וקשה (ללא רווח ממשי - הם רק ניסוי להשרד) - ע"י הכנסייה והמלכות שהיו שבעי אדמות וכסף, אנשים קונים מחילות, פחד גדול מהלא נודע ע"י האנשים הפשוטים שראשם נשטף ע"י הכנסייה, רדיפת מכשבות הטבעת נשים מסכנות ושריפתן על המוקד. לעיתים נשפטו חיות למוות על מעשים שכביכול עשו אחרי שלחתמו עם השטן ברית, בסוף המילניום הראשון הסתובבו כמרים והזהירו את העם מהארמגדון, אך כמובן שלא הייה.אלה היו ימים אפלים וקרים, בהן האיכרים הוציאו יבול זעום מהאדמה והיו משלמים כמעט הכל לפיאודל שלהם, ואם לא היו משלמים היו נשרפים עם הכפר, השכלה אפסית, אם נתפסת צד ביער הפיאודל שלך נשפטת למוות. מסעות צלב שכללו איכרים וילדים, שימוש לרעה בילדים ועבדות ילדים, תזונה רעה וחרא סניטציה. ובקיצור - חרא!!!! ועדיין נותרה אומנות יפה והגותיקה. תאמין לי אני מת על מידע של ימי הביניים, ואני עושה מחקרים שונים, לא כל מקום "זכה" לתנאים כאלה והיו אנשים שזכו לחיים טובים יותר. אבל באמת, תאמין לי שאם דיברתי על ז´אן ד´ארק - זה נוגע לפורום הזה מבחינה של קרבות, טכניקת נשק ושריונות ועיצוב כללי.... בשום מקום לא אמרתי - כל ימי הביניים היו קרבות הירואיים.... תקרא מה שכתבתי ותבין מי ה"כסיל" - ידידי.. :) ירונימוס

Yaronimus

New member
../images/Emo178.gif = ../images/Emo66.gif

עבטדה = עבודה מכשבות - מכשפות ("מכשפות לכאורה") לחתמו = חתמו

Orc FreaK

New member
שמע...

בגלל האופן בו אתה כותב את הודעותייך, אתה נישמע כאילו כככלללל הידע שלך מבוסס על הסרט של ז´אן-דארק. אתה דוחף את זה לכל נושא... Sex , Drugs, Orcohol.

למעלה