חשבתי על זה שראובן אמר לאיילה

חשבתי על זה שראובן אמר לאיילה

שהוא אוהב את כל המטופלים שלו, שהוא חייב לאהוב אותם אם הוא רוצה לטפל בהם.... שמתם לב? אתם חושבים שהוא אוהב את ידין? את מיכאל?

מחדדת לשאלה בכללית

את חושבת/חושבים שמטפל חייב לאהוב שצורה כלשהי את המטופלים שלו??

yaeliki

New member
גם אני חשבתי על זה כשהוא אומר

שהוא אוהב את כל המטופלים שלו ואז חשבתי על זה שאת ידין הוא הודה שהוא לא אוהב ובנוגע למיכאל - אולי הוא אוהב את אישתו של מיכאל (כבנאדם ולא רומנטית!), ולכן ממשיך את הטיפול שלהם בשבילה. בנוגע לידין - אם אני הייתי במקומו לא הייתי ממשיכה לטפל בו, ואם הייתי ידין - לא הייתי מעזה להכניס את הרגל שלי למשרד/ בית של ראובן. בעיקרון זה יכול מאוד להקל על הפסיכולוג אם הוא מוצא מה לאהוב במטופלים שלו כי זה נותן אווירה יותר טובה וחיובית וגם יותר קל לך להזדהות עם הכאב שלהם ולהבין את המצוקה שלהם. אם אתה לא אוהב מישהו - אין לך כזה אינטרס לעזור לו באמת (לא משנה כמה כסף תקבל על זה - כל עוד זה לא בא מהלב, זה לא יהיה טיפול אמיתי עד הסוף.... כי לא יהיה לך כח להשקיע בהם כמו שצריך אלא לעשות רק את המינימום של מה שצריך...

מסכימה..

גם לי כמטפלת הרבה יותר קל לטפל באנשים שאני אוהבת. אז הטיפול הרבה יותר טוב אמיתי ועד הסוף מבחינתי. במקום שאני מרגישה סלידה מסויימת מהמטופל הרבה יותר קשה לי... אבל.... אז, אני מבררת לעצמי למה אני סולדת ממנו ומה זה אומר עלי.

בעיקר עלי

את יודעת אומרים שכשאתה לא אוהב אדם מסוים זה אומר שאתה לא אוהב את אותם דברים,תכונות - בעצמך. אז אם אני לא אוהבת מטופל שלי אני מבררת לעצמי למה ועושה שיעור, זה לא אומר שאני אתחיל לאהוב אותו אבל אולי אני אתייחס אליו ביתר סלחנות אח"כ .

לא חושבת שמטפל בהכרח צריך לאהוב

את המטופל שלו, אבל כן חושבת שראובן כן. כי ככה הוא. ושוב, ההגדרה שלי ללאהוב מאד צרה. אני מניחה שחשוב להרגיש איזושהי סימפטיה למטופל ולא לסלוד ממנו לחלוטין.

salsa17

New member
אהבה וסימפטיה למטופל.

לדעתי מטפל חייב לאהוב או לפחות לסמפט את המטופל שלו,למרות שכאשר אני חושבת על-כך לעומק אני שמה-לב שזה כמו רופא- אם הוא מקצועי מספיק הוא צריך להתעלם מתחושותיו האישיות ולטפל באותו אדם ולנסות להבין מה הסיבות שבגללן נהפך אותו אדם להיות עם אופי כזה ואיך ניתן לעזור לו{הרי בטוח שאדם שפונה לטיפול כן רוצה עזרה},ולא להעלב מהאופי הזה. כשמסמפטים ועוד יותר אם אוהבים מטופל הרבה יותר קל לטפל בו ולדאוג לו, אך אז איפה האתגר בשביל המטפלים,ובעיקר -איפה החופש של המטופל לקבל עזרה (ע"י הגעה לטיפול),גם אם יש לו אופי לא-נוח וקשה כלפי אחרים,הרי הוא מבקש עזרה,והמטפל אם רוצה להיות באמת מקצועי צריך-לדעתי- לעזור לו.

hilulit1

New member
את ידין הוא לא ממש מחבב

בלשון המעטה. בקשר למיכאל- אני חושבת שמי ששונא זה יותר מיכאל את ראובן.

למעלה