חשבתי על משהו

לפעמים כדאי לענות על השאלה כדי להטעות, אבל אולי אם כבר חושדים וברור לכולם שיש לי אינטרס להסתיר, אי אפשר להטעות ואפשר כבר להגיד שלא אוכל לענות ושיאמינו במה שירצו.

ai27

Well-known member
לפעמים כדאי לענות על השאלה כדי להטעות, אבל אולי אם כבר חושדים וברור לכולם שיש לי אינטרס להסתיר, אי אפשר להטעות ואפשר כבר להגיד שלא אוכל לענות ושיאמינו במה שירצו.
תענה על השאלה כמיטב יכולתך
אבל אז תתחיל תרגילים כמו לא לענות על שאלות ולהגיד "תאמין במה שתרצה"
כדי שיחשבו ששיקרת

תענה על השאלה כמיטב יכולתך
אבל אז תתחיל תרגילים כמו לא לענות על שאלות ולהגיד "תאמין במה שתרצה"
כדי שיחשבו ששיקרת
גם כשעונים ומשקרים, השומע מחליט אם להאמין או לא. הוא עושה שיקול דעת. לכן, אם אומרים שיאמין במה שירצה, ולא האמין ודרש תשובה, אפשר רק להגיד שלא אוכל לענות על השאלה כי אני לא רוצה לגלות את המידע.

ai27

Well-known member
גם כשעונים ומשקרים, השומע מחליט אם להאמין או לא. הוא עושה שיקול דעת. לכן, אם אומרים שיאמין במה שירצה, ולא האמין ודרש תשובה, אפשר רק להגיד שלא אוכל לענות על השאלה כי אני לא רוצה לגלות את המידע.
ככל שתהיה מתחפר יותר אתה פחות אמין
אם מלכתחילה רצית שלא יאמינו לך, זה יצא לטובתך

ככל שתהיה מתחפר יותר אתה פחות אמין
אם מלכתחילה רצית שלא יאמינו לך, זה יצא לטובתך
אני מדבר על החלק של היגיון פשוט, ונראה לי שאם אדם בוחר לא להאמין לי נשאר לי רק לסרב לענות. חוץ מזה אם הוא כבר ממילא חושד כי השאלה יוצרת חשד כמו "האם גנבת?" או "האם קיללת?", אין הרבה דרך להסתיר.

תודה, אני בעיקר עוסק בפילוסופיה. כשהייתי ילד אמר סבי שאני יכול להיות עורך דין, לכל דבר יש לי הסבר הגיוני.

אני מנסה לשפר את העולם בעזרת פילוסופיה, דיבור ורוחניות. אני מדבר עם חברים על תחביבים אישיים כדי לשפר את הקשרים. אני מדבר מאוד ברור כדי להשיג מטרות ביעילות, ונותן לחבר או לחוקר להאמין לסיפור במקום לשקר לו כדי למנוע אי הבנות לא כדאיות. אני אומר לעצמי משפטי חיזוק כדי לקבל כוח נפשי להילחם ולשפר. אני פותר מריבות בעזרת הסברים ונוזף סמכותית באדם במקום לקלל, ולפעמים כשאין עם מי לדבר אני מתלונן. אני עוזר לחברים ביחד אתם למצוא פתרון לבעיותיהם. אני יוצר אמנות בצורה מקורית ומעניינת. אנשים סביבי מחקים את דרך הדיבור המיוחדת שלי וזה מתקדם בהדרגה. אני צריך לחזור להיות עדין, לחייך במקום לעשות מבטים מאיימים ולהשתדל לא לעשות נשיפות לא נעימות על אנשים, ואז לא יהיו לי מריבות בכפר. אני נאלץ להילחם בעולם כי אני רוחני והעולם חומרני ומנסה לכפות עליי חומרנות, ואני נלחם בעיקר על האהבה היפה שיש לי כבר הרבה שנים לאותה אישה נהדרת שטיפלה בי ולא רצתה בי, ואולי היא האדם שהכי אהבתי בחיים. אני נלחם כדי שיאפשרו לי לבטא את אהבתי אליה ביחסים עם אנשים.

נערך לאחרונה ב:
העניין הוא לא אם זה נשמע אמין, אלא שהשומע יכול להגיד "לא שאלתי במה עליי להאמין, אלא מה העובדות עצמן". אפשר גם להאמין בשקר, הוא רוצה לדעת מה האמת. לכן אני תוהה אם להגיד שיאמין במה שירצה ולסרב לענות, אפשרי במקרה שממילא יחקור יותר ואז אפשר להניח לו להחליט בעצמו אם להאמין וכמו שלא מראים ראיות, לא עונים.

למעלה