חשבתי על משהו...

Athaclena

New member
חשבתי על משהו...

לרוב האנשים בדיסק אין אחים או אחיות! טוב, לא ממש, אבל בקושי מוזכרים אחים או אחיות בכל הסדרה. יש את מוסטרום והיונון רידקולי יש לאנגואה אח אחד שמוזכר בספר אחד יש לנני אוג כמה ילדים ולפחות 2 מוזכרים מספיק כדי שיחשבו אחים בזכות עצמם ולא רק "ילדים של נני אוג" משפחת הערפדים בקארפה ג'אגולום כוללת אח ואחות כמובן שבאחיות הגורל יש את ורנס שהוא תאום או משהו של טומג'ון ובמכשפים בחו"ל יש את אחות של גראני (יו, כמעט שכחתי אותה) אבל כאן אנחנו מתחילים למצות את האחים בעולם הדיסק... סביר להניח שלויימס יש אחים ואחיות כי הוא אומר שמשפחות מרובות ילדים זאת הדרך היחידה להתחמם בחורף ברחוב קוקביל, אבל לא מוזכר ולא ידוע. המכשף במעשי כשפים הוא כמובן ילד שביעי אבל זה חסר חשיבות. חוץ מזה אפשר לחשוב שכל אנשי עולם הדיסק הם ילדים יחידים! זה לא מוזר קצת?

The Mad Hatter

New member
.......

(אני חושבת שלאבא של מורט יש אח, אבל בזאת זה מסתכם..P: אה, וגם לזוגפרח יש כמה ילדים, לא?) אני חושבת שזה לא שאין להם ילדים, זה פשוט שהעלילות בעולם הדיסק נעות פחות סביב המסגרת המשפחתית-סדרת המשמר, המכשפות וכל השאר עוסקות באנשים שעזבו את המשפחות שלהם ועברו לעסוק בדברים אחרים, אז המשפחה נהפכת לדבר די שולי בסדרת עולם הדיסק. לכן הורים של דמויות, למרות שהם מוזכרים יותר מאשר אחים ואחיות, לא משחקים תפקיד גדול כל-כך בחיי רוב הדמויות. כש"קורליין" יצא, קראתי באחד העיתונים ראיון עם ניל גיימן, בו הוא סיפר על כך שהוא מעדיף להיפטר מההורים בשלב מוקדם של הספר. יכול להיות שטרי למד ממנו קצת. P: כנראה הוא מרגיש שהמסגרת של המשפחה חוסמת אותו כשהוא צריך לחשוב על עלילה. (ספוילר לתחילת soul music!) (והדוגמה היחידה שאני מצליחה לחשוב עליה כרגע היא הריגת ההורים של סוזאן כשהעלילה עוברת אליה).

Athaclena

New member
דודים יש פה ושם

לוטינרי יש דודה אאל"ט. ולפרד קולון יש 3 ילדים, זה כתוב באחד מהספרים. ו... ו... סוזאן היא המטפלת של 2 ילדים, אז זה אחים. ואם נעזוב לרגע את הדיסק, אז באנשי בשטיח סניבריל וגלרק אחים, לא? הורים מוזכרים יותר, אפילו אם הם מתים מהר או משהו. שמענו לפחות איזכור על ההורים של ויימס, גזר, נובי, סוזאן, מורט, וויליאם דה-וורד, רידקולי (טוב, אז אחד שאל את השני אם הוא כתב לאמא. אולי זה לא נחשב), לובסנג, ועוד דמויות פחות חשובות רק רגע! לאסק (אסקרינה, מequal rites) יש אח או שתיים! אני כמעט בטוחה...

The Mad Hatter

New member
ויש את גראני..

שהיא רחוקת משפחה של הוות'רווקס ההוא מ"אור מופלא". אבל למשפחה אין יותר מידי תפקיד בספרים שלו, בכל זאת. אין ממש תיאור של משפחה (אולי חוץ מהמשפחה של נאני, וגם זה לא יותר מידי מפורט..אה, וגם אבא של דה-וורד. וגם משפחת מגפיר מcarpe jugulum ו..טוב, אבל זה שולי..! P:). ואני חושבת שאסקרינה היתה האחות השמינית במשפחה שלה, לא? (כמה שנים עברו מאז קראתי את "פולחני כשף"..*_*)

לגראני יש אחות!

שלום וסליחה על ההפרעה, אבל בכל זאת, מדובר בטרי שלי. בWITCHES ABROAD מופיעה לילי, ימ"ש, אחותה של גראני.

ויימס

New member
תצטרפי ותישארי! ../images/Emo24.gif

אנחנו זקוקים לאנשים נואשות... ובנוגע לאחים- נזכרתי היום שבאנשי השטיח יש את המלך הבוגד שנתן לחפרפרים להיכנס לעיר או משהו כזה, לא? אז לו יש אח שהוא בחבר'ה של סניבריל.

The Mad Hatter

New member
:)

(כשקראתי את הודעתך בפורום ספרים וספרות שכתבת בה שאת אוהבת את טרי פראצ'ט, באמת תהיתי אם תתארחי בפורומינו..P:) ברוכה הבאה! :)

limilu

New member
אהם, שבעה.

לא סתם היא הבת השמינית של בן שמיני.

dino_din

New member
אם אני זוכר נכון

זה היה כשהמלך הלך לברר מה זאת "זכות ראשונים" או משהו בסגנון :)

pini-pee

New member
לא בדיוק אבל בערך - הסיפור האמיתי:

המלך היה עסוק מדי במימוש זכות הראשונים שלו, ליצן החצר שלו היה אדם נאה, הליצן והמלכה נשארו יחד באותו ארמון לעיתים קרובות, מכאן והלאה מופעל צינזור. או למסקנה, האב של שניהם הוא הליצן חצר, אך האמא היא שונה.

ויימס

New member
לפי מה שאני הבנתי- ../images/Emo58.gif

טומג'ון- הבן של המלך והמלכה. ורנס- הבן של המלכה והליצן.

ויימס

New member
לזוגפרח יש שתי בנות,

רוח שעווה ברמות אייל זה פשוט שם משפחה שחוזר על עצמו, לא מחייב שהם קרובי משפחה. בעקרון, לא, אחים זה לא דבר מאוד חשוב שם.

The Mad Hatter

New member
הוות'רווקסים רחוקי-משפחה..

רידקולי וגראני הזכירו את זה בתחילת lords and ladies.

Ergil

New member
יש עוד כמה

ג'רמי ולובסנג בThief of Time הם אחים. בערך. ברג'ימנט המפלצתי פולי יוצאת לחפש את אח שלה. אבל בהחלט יש משהו בדבריך, חסרים הרבה קרובי משפחה בעולם הדיסק.

למעלה