חשבתי שכבר ניצחנו את עזה

חנן44

Well-known member

lemner40

Well-known member
ביבי לא רוצה לסיים את המלחמה
הדרך היחידה לחסל את החמאס
זה דרך ההצעה האמריקאית שבהמות הימין הישראלי לא קיבלו כבר לפני קרוב ל8 חודשים

evglev1

Well-known member
מנהל
ביבי לא רוצה לסיים את המלחמה
הדרך היחידה לחסל את החמאס
זה דרך ההצעה האמריקאית שבהמות הימין הישראלי לא קיבלו כבר לפני קרוב ל8 חודשים
הדרך היחידה לסיים את המלחמה היא להחליף נאצים עם כאפיה בנאצים בלי כאפיה?

evglev1

Well-known member
מנהל
גם אני חשבתי שחיסלנו את כל מאגר הטילים בעזה ומאז השתלטנו על פילדלפי לא מגיעים טילים חדשים.

Harrington

Well-known member
מנהל
כל עוד הפיקוד הבכיר לא ישאף להשגת מטרות המלחמה, לא נגיע לשם. איש לא טען שניצחנו כבר ברצועת עזה, כך שהעקיצה שבכותרתך, קצת מגוחכת.

evglev1

Well-known member
מנהל
כל עוד הפיקוד הבכיר לא ישאף להשגת מטרות המלחמה, לא נגיע לשם. איש לא טען שניצחנו כבר ברצועת עזה, כך שהעקיצה שבכותרתך, קצת מגוחכת.
האם באמת אפשר למגר את שלטון החמאס וכשמשאירים בסימן שאלה מי ישלוט בעזה לאחר מיגור החמאס או במקרה הזה דווקא חיים רמון צודק ואם לא נכריז שלפחות זמנית יהיה ממשל צבאי בעזה לא ננצח?

Harrington

Well-known member
מנהל
האם באמת אפשר למגר את שלטון החמאס וכשמשאירים בסימן שאלה מי ישלוט בעזה לאחר מיגור החמאס או במקרה הזה דווקא חיים רמון צודק ואם לא נכריז שלפחות זמנית יהיה ממשל צבאי בעזה לא ננצח?
אפשר. צריך רק לרצות. להשקפתי הפיקוד הבכיר של זרועות הבטחון (וצה"ל בעיקר) החליט שלא לרצות את זה.
לגבי 'היום שאחרי', אני כלל לא רואה בעיה בסוגיה הזאת. אפשר אם רוצים לעבור כעת לממשל צבאי. זה יזרז את הפלת השלטון האזרחי של החמאס (למשל באמצעות שליטה בסיוע ההומניטארי). אבל זה לא שחובה להחליט היום מי ישלוט מחר. אנחנו עדיין לא שם. לא סיימנו את המלאכה ועד שלא נסיים אותה, לא יקום אף מנהיג חלופי פוטנציאלי ויציע את עצמו, מחשש לחייו וחיי משפחתו. רק לאחר שנחסל את יכולותיו המבצעיות של החמאס (ולא את הארגון עצמו), רק אז נוכל לצפות ממנהיגים מקומיים לקום.

DANIAVNI

Well-known member
אם לרגע נדבר ברצינות
אני למשל לא יודע מה זה "עזה"
כמה שטח יש שם ? כמה מחבלים ?
כמה זמן צריך כדי לנקות את השטח ואולי זה בכלל בלתי אפשרי ?
אבל אני סתם אחד ואם אני אומר שאני לא מבין זה מקובל
אבל השאלה היא, האם מי שאחראי על העניינים מבין מספיק ?
ושאלה אחרת, האם בכלל אפשר להבין עד הסוף מה קורה שם
כי כנראה יש מי שאחראי שלא ממש מבין עד הסוף
אבל בניגוד אליי הוא ממש לא יודה בזה
במקום
ימשיכו להאכיל אותנו בסיפורי סבתא וכיפה אדומה .

dory30

Well-known member
אין להם את היכולת שלפני שנה, הם רק מראים "סימני חיים". ברור שצריך להגיב ובחומרה.

הפרבולה1

Well-known member
אולי טוב שקיבלנו תזכורת איך תראה ה"שגרה" שלנו אם נסכים לתנאי האויב בעזה ל"הפסקת אש". אנשים שכחו מה היה פה בתחילת המילחמה ודורשים עסקת חטופים בכל מחיר , ו\או אימוץ הצעות מטופשות של ארה"ב להפסקת המילחמה עם סידורי ביטחון מגוחכים בציר פילדלפי . בשעות הראשונות של ה 7 באוקטובר ירו עלינו 4,300 רקטות!

למעלה