חשבתי שראיתי הכל

Infin1ty

New member
חשבתי שראיתי הכל

אבל כנראה שלא. במשך שנתיים אני רוכב על אופניים ועובר דרך אותו שביל, אותו איזור בדרך חזרה מהאימון הביתה. רק ביום שני ראיתי מחזה שבחיים לא ראיתי. (ורואים המון דברים משונים שנהגים עושים, במיוחד שנמצאים על הכביש כל יום במשך 2-3 שעות ולפעמים אף יותר) רכבתי על שביל של הולכי רגל\אופניים באיזור ראשון לציון (רח' ההסתדרות, בין הת.מרכזית החדשה לכיכר רבין), הסיבה שנסעתי על השביל זה שאני נמנע מלעלות על הקטע כביש באיזור, כיוון שהוא משובש בקטעים והוא מאלץ אותי לפנות לתוך הנתיב ממש ולהפריע לתנועה (לא נעים במיוחד מתי שיש פקק באיזור וגם זה סתם גורם לתנועה להאט ולנהגים להתעצבן), לכן מסיבות כאלו אני מחליט בקטעים כאלו לעלות או על המדרכה ולרכוב ממש בזהירות או לעלות על שביל בצד שמיועד לרוכבי אופניים\הולכי רגל וכו'...(אם קיים) ביום שני, רכבתי על השביל, הגעתי לאיזור של מפרץ אוטובוס ולפתע ללא שום איתות וללא שום כוונה נהגת הגיחה מהכביש ועלתה על השביל במהירות, לא היה לי אפשרות לחמוק ממנה (אבל מיזערתי נזקים כמה שרק יכלתי) והיא העיפה אותי, למזלי או למזלה(?) אני יצאתי שלם יחסית, כמה שיפשופים וכרגע יש לי כאבים ברגל, ביד ובצוואר, כמובן שכמו כל אחד שכמעט נהרג הייתי קצת עצבני והתחלתי לצעוק עליה. הנהגת הנחמדה, האדיבה (yeah right...) והאדישה ברגע שפגעה בי לא יצאה מהרכב ושאלה לשלומי אלא הזיזה את הרכב קדימה והפעילה את אורות האיתות הכפולים (איני יודע אם בכוונה או סתם בשביל לא ליצור פקק, למרות שמה שהיא עשתה זה עבירה פלילית) וכמובן התקשרה לחברה שלה (שככל הנראה שוטרת אך לא הייתה בתפקיד ולא היה עלייה תג כלשהו) ואז התקשרה למשטרה. בגל שצעקתי עליה הנהגת התחילה להגיד לי מילים כמו "אני יכולה להיות אמא שלך, אל תצעק עליי" ואף בחוצפתה ענתה לי "מי חינך אותך? תגיד תודה שאתה עומד על הרגליים ולא הרגתי אותך" (אני חייב להודות לך על זה, באמת...), "תגיד תודה שלא ברחתי מהמקום" (באמת, כאילו היה לך אפשרות בפקק שהיה באותה שעה, אם היא הייתה בורחת לא היה בעיה לרשום את המספר שלה), "תאונות דרכים קורות , אין מה לעשות" (מי נתן לך רישיון אם ככה את על ההגה בגישה כזאת). הגיעה משטרת תנועה, בחנה את כל האיזור (ממש בחנה..., משטרה עלק...) לקחה עדויות, הנהגת ברוב חוצפתה עוד אמרה לשוטר שהיא אותתה ובגלל שהיא הפעילה אורות איתות כפולים אז לא רואים שהיא אותתה וכמובן לא הזכירה את זה שהיא הזיזה את הרכב (למען הסר ספק, היא לא אותתה בזמן שהיא פנתה לכיוון השביל). הגיע אמבולנס בדק אותי ובסוף החלטנו שאני אגיע לבי"ח וולפסון באופן פרטי כיוון שצריך גם לחכות לבוחן תנועה וגם הייתי צריך לחכות לאבא שלי שיבוא לאסוף את האופניים. לאחר כ 15-20 דקות שאני מחכה באיזור, לא הגיע שום בוחן תנועה, כמובן גם שלנהגת לא נשלל הרישיון ללפחות 30 יום כפי שרשום בחוק (כנראה היא הייתה צריכה להרוג אותי או לשתק אותי בשביל שישללו לה את הרישיון). אמרו לי לגשת לתחנת משטרה ולהגיש תלונה (כמובן שעשיתי זאת) וגם לקחתי מהנהגת פרטים לגבי הפוליסת ביטוח שלה וכו'.., כבר הגשתי תביעה (רק צריך לחכות המון זמן כנראה עד שמשהו יפעל במדינה הזאת). אה כן, כמובן גם שהנהגת ניסתה להוציא אותי אשם, היא עוד אמרה שאני לא הייתי זהיר ורכבתי במהירות מהירה מאוד על השביל ואני לא שמתי לב לזה שהיא עולה על השביל (למען הסר ספק, נסעתי במהירות של 15-20 קמ"ש על השביל ויש לי הוכחות לכך) וכמובן גם אמרה לשוטר שיראה איפה הרכב שלה לאחר שהיא עוד הזיזה אותו (ואת זה כמובן היא לא אמרה לשוטר). אני עדיין לא מבין איך אנשים כאלו מקבלים רישיון? לא מסתכלים במראה\מאותתים לפני שלוקחים פניה ועוד על שביל של הולכי רגל?? אני לא רוצה לדעת מה היה קורה אם ילד קטן היה הולך\רוכב על הכביש במקומי, היא הייתה הורגת אותו על המקום. למזלי הגדול אני חי ונושם, אומנם הכאב היותר גדול כרגע הוא הנפשי(לא התאמנתי כבר כ 5 ימים כי אני לא מסוגל פשוט, היא דפקה לי חצי שנה של אימונים רציפים) וגם יש נזק עצום לאופניים (הערכה של כ 20-22 אלף ש"ח שכנראה אני אראה אותם בעוד שנה) אבל זה פשוט לא ייאמן איזה תרבות נהיגה מגעילה יש במדינה הזאת, סבבה, עלית על המדרכה, לא שמת לב שיש רוכב אופניים, לפחות תודי באשמה ואל תנסי להסתיר ראיות, פשוט גועל נפש.

be_roo

New member
חבל על האנרגיות

שתגיד מה שהיא רוצה ומה שנוח לה להגיד. יש אנשים שאי אפשר לחנך. יש לך את הפרטים שלה ותוכל לתבוע ממנה כל נזק שנגרם. היא תמשיך להיות מטומטמת לכל חיה, לפחות המפגש שלך איתה נגמר יחסית בזול.

העיקר שאתה בריא ושלם, זה הכי חשוב!

הלוואי וכולם (במיוחד הנהגים) היו מתחשבים כמוך בתנועה ובשאר הנהגים, אבל בארצנו הקטנטונת, איזה?! העיקר שהנזק שנגקם לך לא כבד (למרות שלא היה אמור להיות, אם לא הנהגת הסתומה). ובקטע הפלילי-משפטי: אל תוותר, אחי, מגיע לה עונש ושלא תחשוב שתצא מזה בשלום. תהיה בריא ותשתדל באמת לא להוציא אנרגיות מיותרות על אנשים מיותרים. ליאור

תתעקש על השלילה שלה

שמע לי טוב. תביא בדיקות חתומות ע"י רופא שנפגעת בתאונה וגם הדו"ח מהבית חולים חשוב מאוד וע"פ חוק כל נהג שהיה מעורב בתאונה שבה נפגע אדם הרשיון שלו נפסל ל 60 יום. אל תוותר על זה, גם אם זה יקח זמן תהיה דבק בדבר הזה, אין לך מושג איך שלילה משפיעה על אנשים, ברגע שלוקחים להם תחופש לנהוג ברכב הם חושבים יושבים בבית וחושבים על הזבל שהם עושים. זה רק חלק קטן מכל העסק. כמובן שתתבע אותה והכל, אבל תנסה להביא כמה שיותר מהר לשלילה של הסתומה הזו ותביא תחומר הרפואי לזימון הראשון שתקבל מהחוקר במשטרה שיגעו בתלונה שלך.

שתדע רק טוב

ראשית, קבל חיזוק חיבוק והערכה אמיתית שאתה רוכב בהתאם לעומסי התנועה ומתחשב בנהגים ! הלואי שילמדו ממך ! שנית, אשמח אם תהיה מוכן להצטרף למאבק בתאונות, ולשמש "שגריר" לנהיגה זהירה ובטוחה ! ולשימוש נכון ובטוח בדרך ! אתה מוזמן לכתוב לי ישירות ולהצטרף לפעילות להצלת חיים בדרכים ! מקריאת דבריך אין ספק שהנהגת לא נהגה כראי וגילתה חוסר זהירות מוחלט,וזאת מבלי לקבוע מי אשם במקרה המתואר. במקרה של תאונה עם נפגעים, אסור ! להזיז את הרכב, אלא אם זה נדרש להצלת חיים / לפי הוראת שוטר. יש להזמין משטרה / מד"א / כיבוי בהתאם לנסיבות.על השוטר שהגיע למקום לדווח בהקדם (לאחר שמיעת פרטי המקרה) לענף התנועה, ולפי הנסיבות (של התאונה הנוכחית ואחרות) וגורמים אחרים יוחלט אם בוחן יגיע למקום או לא. גם אם בוחן לא הגיע אין להסיק מסקנות לגבי המשך התהליך / החלטות וכו'. מן הסתם אם לא הגיע בוחן, אין מי שיקבע במקום לפסול את הרשיון של הנהג. מבקש לחזק ולעודד אותך ! אל תוותר ותהיה עקשן לגבי האמת והנסיבות שהביאו לפגיעה בך. שנת בריאות אושר והצלחה !

eitan-as

New member
סביר להניח שהתיק יסגר...

בתואנה הטפשית (שאינני יודע למה ממשיכים להשתמש בה) של "חוסר עניין לציבור". חבר שלי בעודו רוכב של קטנוע נפגע בצומת ע"י רכב שנסע ברמזור אדום. החבר שכב כשבועיים בבית חולים ואח"כ עבר עוד טיפולים. המשטרה סגרה את התיק בגלל "חוסר עניין לציבור" !!!!! רק לאחר שהחבר הפעיל לחץ וקשרים במשטרה, הם ניאותו להעמיד את הנהג העבריין לדין (אינני זוכר מה היה העונש, זה היה לפני כ-4 שנים). פשוט מדהים איך המשטרה עושה לעצמה חיים קלים, ובמקום לחקור תאונות ולהעמיד את העבריינים לדין, סוגרת תיקים בקלות, ואפילו לא מנסה להראות שאכפת להם. מבחינתי, אני חלק מהציבור, ויש לי עניין בזה, ולכן אסור שיהיה דבר כזה שנקרא "חוסר עניין לציבור" שנה טובה ובטוחה לכולם, איתן.א.

Infin1ty

New member
ואחר"כ מתפלאים למה יש עבריינים

במילא המשטרה לא עושה כלום. אם באמת היו אוכפים את החוקים במדינה הזאת, הכל היה נראה אחרת. דוגמא אחת קטנה: אם עו"ד קלגסברד היה מקבל מאסר עולם זה היה רק נותן דוגמא לנהגים שיזהרו קצת בכבישים וידעו שבעזרת הרכב שלהם הם יכולים להכנס לכלא. תאמין לי שרוב האנשים שעולים על ההגה לא מבינים שהמכונה הזאת, ה"רכב" יכולה להיות כלי להרוג (ממש כמו אקדח) ולא מבינים שהם יכולים לשבת בכלא או לשלם מחיר גדול על כך. (במדינות אחרות נהגים מבינים את זה) הבעיה היא שהם לא יבינו את זה לעולם כי הם בחיים לא שמעו על מקרה שבגלל תאונה למשל מישהו נכנס לכלא למאסר עולם בגלל שבעזרת הרכב שלו הוא הצליח לגרום למותו של בן אדם. אני לא מוצא הבדל בין הריגת בן אדם ע"י אקדח לבין הריגת בן אדם ע"י רכב. (כנראה המשטרה מבינה את זה אחרת) אנשים בארץ הזאת נוהגים באדישות רבה מדי... תיהיה בטוח שאני לא אוותר לנהגת הזאת עד אשר היא תקבל את מה שמגיע לה, לפחות שתקבל שלילת רישיון ל 30 יום וכמובן התביעה שהיא תקבל על כל הנזק שהיא גרמה (אני לא עומד לשלם על הנזק מכספי בגלל שהגברת החליטה לעלות על המדרכה מבלי להסתכל)

למעלה