חשבתם פעם על איך האחר מרגיש?

RobinhooDw

New member
חשבתם פעם על איך האחר מרגיש?

אני יודע שבכל פעם שאני מגמגם אני חושב רק על איך שהוא מרגיש. אני לא חושב על איך שאני מרגיש. על מה אתם חושבים? כשאתם מתחילים לגמגם, איך אתם מרגישים? רע? כאילו שאכזבתם מישהו?

marlen

New member
תשובה

לי קודם כל קשה עם עצמי, רק אח"כ עם איך האחר מרגיש

shuky63

New member
זו האמונה הטפלה הכי גדולה שלי

אני בטוח שלאדם שמולי אין סבלנות לשמוע אותי,שאני מציק לו ומביך אותו עם הגימגום שלי.זו הסיבה שכשמישהו מבקש ממני עזרה או הדרכה אני הרבה יותר שוטף,בעוד במקרים שאני צריך לבקש הדרכה ממישהו זה קטסטרופה.

וואו שוקי אנחנו כ"כ הפוכים ../images/Emo6.gif

כשאני מבקשת עזרה ממישהו אין לי בעיה , אבל כשאני צריכה להסביר משהו למישהו מיד אני נכנסת ללחץ שמא לא אהיה ברורה מספיק , שאגמגם , שלא יבינו אותי ואז אני נלחצת ומגמגמת
דווקא השבוע מישהו עצר לידי ברחוב ושאל מהרכב איך מגיעים לאיזשהו מקום...מכיוון שלא היה לי זמן להסס ולהלחיץ את עצמי הסברתי לו מצויין... אם היו אומרים לי : עוד כמה דקות יעצור לידך מישהו לבקש עזרה , ככל הנראה הייתי מגמגמת כמו אידיוטית או בורחת מהמקום
שמתי לה שכשאין לי זמן לחשוב ולהלחיץ את עצמי אז אני לא מגמגמת או מגמגמת הרבה פחות , כשיש לי זמן עם עצמי לפני משימת הדיבור אני מדמיינת תסריטי אימה וכמו שאומרים : נבואה שמגשימה את עצמה - מגמגמת! כשאני מגמגמת מול אדם אני נורא מתפדחת ממנו וישר חושבת מה הוא חושב עלי או איך אני מצטיירת בעיניו...נורא מביש אותי לגמגם מול מישהו שלא יודע על הגמגום שלי , נורא מביכה אותי הבעת ההפתעה שעל פניו. אני נורא מרחמת על אנשים שמדברים איתי אם אני נתקעת כי אני מרגישה את חוסר הנוחות שלהם ורוצה להיקבר יחד איתם באדמה
אבל בסה"כ הכללי , אני לא מגמגמת נורא בכלל אז אין לי מה להתלונן כנראה...

RobinhooDw

New member
האמת היא שאתם אלא שסובלים ולא האדם

שמולכם רק רואה ומקשיב, הוא מרגיש מצוין. לדעתי לא הגמגום גורם לאי הנעימות. כי אם כן למה אנחנו עדיין מתביישים לגמגם ? לא רק עם זרים גם בבית עם המשפחה אנו מתביישים, היית מצפה כבר שהיינו מתרגלים ועוברים את זה, מקבלים את זה כמובן מעליו אבל אנחנו לא. אנחנו נלחצים כל פעם מחדש ולמה? מה יקרה ? תגמגמו? אז מה. אם היינו "רק מגמגמים" אז לא היינו מרגישים נבוכים ומבוישים בכל פעם שמסתיימת שיחה. הבעיה היא שגם אם ננסה לא נצליח לגרום לעצמנו לא להיות נבוכים בשיחה או בחברת אנשים. קרה לכם פעם שמישהו שאל אותכם שאלה [מורכבת], ובמקום לחשוב על התשובה אתם נתקעים במצב מוזר כזה שאתם לא מצליחים לחשוב בכלל?

שרוך

New member
תלוי אם מי?

בס"ד הי לשואל מה קורה אצלי זה תלוי עם אני מגמגמם ליד אבי אני מרגיש אני אכזבתי אותו !!! אני מרגיש שהוא מצפה ממני לדבר טוב !! אבל ליד אמי אם אחותי אין לי בעיה אבל בעיקרון אם אני בתקופה רעה בדיבור אין מה לעשות !! אבך אני נמצא בתקופה טובה סבבה ללא נורא חפיף שרוך

למעלה