חשבתם ש-"כאילו" היא השימוש הנחות ביותר? טעיתם

חשבתם ש-"כאילו" היא השימוש הנחות ביותר? טעיתם

הנה ישנן צמד מילים בערך מאותה משפחה שמתחילות לתפוס תאוצה בשימוש אצל האנשים שמחקים את דניאל שו-אסמו (מונח בערבית להאדרת הרושם...) מחדשות יום שישי בערוץ22.

צמד המילים:"כאלו ואחרים".

למשל:"את בעיית חדירת המחבלים מרצועת עזה יש לפתור באמצעים כאלו ואחרים".
מי אלו "כאלו"?
מי "האחרים" ?
והמעתיקים משתמשים בצמד מילים אלו למשפט ריקני וחסר ערך מוחלט.

שוב. המילה "כאלו" גם היא חיבור של שתי מילים - "כמו-אלו", לכן לצורך השימוש במושג הזה יש להציג דוגמאות שיהוו את "כאלו".
למשל:
"את בעיית חדירת המחבלים מרצועת עזה יש לפתור באמצעים שונים: גידור גבוה יותר, גדר חשמלית, מיקוש, כאלו ואחרים".
הנה, הצגתי דוגמאות שמתחברות ל-"כאלו".

אלא שגם כאן זה מיותר כאשר יש מונחים קצרים יותר: וכולי (וכו'), וכדומה.

המסקנה: השימוש בצמד המילים הללו לא בא אלא כדי לשמש כסיום פלצני למשפט שלא אומר דבר.
וכולם מעתיקים.
מה אמרה המורה יוכבד ? "מי שמעתיק, מעתיק גם את השגיאות....."

יוליקה

Member
מנהל
כאלו ואחרים זה במקום וכדומה....

היום אסע לגבעתיים להיות עם הנכדים...
אני לוקחת את הנכד החמוד שלי לקנות תיק לכיתה א'...

pynokyo

New member
זאת מומחיות לדבר הרבה ולא להגיד שום דבר

לא מוצאת שום רע בביטוי "כאלו ואחרים" כאשר לא רוצים לפרט - וכל אחד שיבין ויפרש כיד הדימיון הטובה עליו

למה להודיע לאוייב באיזה אמצעים אנו הולכים לפעול - חוסר הוודאות זה גם סוג של לוחמה.

זו היתה רק דוגמא

ואם למשל:"כדאי לבצע בתכנית הלימודים תיקונים כאלו ואחרים" ?
אילו הם "כאלו" ? אין דוגמאות, אין "כאלו".....

ואם מדברים על אמירה סתומה (הכוונה ללא מטרה) בשביל מה כל האמירה הפלצנית הזו? אפשר לאמר "כדאי לבצע בתכנית הלימודים תיקונים", וחסל.

מינהר

New member
גם לומר שצריך לבצע תיקונים בתכנית הלימודים

זו אמירה סתמית. אילו תיקונים? יותר לימודי אנגלית ומתמטיקה? יותר לימודי יהדות, תנך? יותר לימוד על משוררים וסופרים בארצות המזרח? [היו כאלה, או צריך לחפש אותם בפינצטה?] או אולי לימוד מיקצוע כמו מסגרות, מכונאות, חרטות, חשמלאות, שהולכים ונעלמים, ויהיה צורך ליבא אותם מאיפשהו? או לעשות הסבה מקצועית לבוגרי תקשורת ומשפטים?

ניומה

New member
בענין הפוסט של לפיד על שוברים שתיקה, אני

חושבת שזו בושה וכלימה מצדו. הם מראים בדיוק מה שקורה בשטחים תחת משטר של כיבוש מה שאנחנו
הישראלים עוצמים עיניים ולא רוצים לראות. זה לא נעים אבל זו המציאות. כדאי ללפיד להתעורר
זה לא פלא שזה כמה שהוא כותב כי הוא רוצה להתחנף, ולהתקרב לימין כמה שיותר.

יוליקה

Member
מנהל
שוברים שתיקה זה להכניס אויבים הביתה

כמו את אנשי להב"ה יש להוציאם מחוץ לחוק... יש לנו מספיק אויבים... שלא צריך בוגדים כמוהם.

מינהר

New member
ניומה, איזה כיבוש? יש רשות פלסטינית.

גם אחמד טיבי ומרעיו אומרים שהם תחת כיבוש. אז אולי נוותר על הגליל והמשולש לטובת דאעש או חמאס?
להבנתי פת"ח די מרוצה, שישראל עושה לו את העבודה המלוכלכת בלחימה בחמאס ושות.
היחידים שלא רוצים לראות את האמת ובוראים אמת מדומינת אלה "שוברים שתיקה". ואני קוראת, ששונאי ישראל בעולם משלמים להם עבור זה כסף טוב.

pynokyo

New member
מה שקורה בשטחים הוא באחריות השולטים שם - חמאס, לא באחריותנו

לשוברים שתיקה יש דעה ברורה - והם יראו מה שמשקף את הדעה שלהם.
המציאות יותר מורכבת - ויש הרבה צדדים לסיפור של האזרחים שם.
אם הפלשתינאים רוצים עצמאות / מדינה שיוכיחו שהם מסוגלים לנהל אחת כזאת.
שיתחילו בשימוש הכספים שברשותם לבניית מקומות עבודה, עסקים, לימודים וכד' במקום לייצר נשק, ולבנות מנהרות.

ניומה

New member
יאיר לפיד בעיקר תקף את עיתון הארץ

ואת העורכת באנגלית כי היא חברתו של גבריהו משוברים שתיקה.
ואם מתחילים לתקוף את העיתונות ולהטיל עליה חרם זו התחלת הסוף של הדמוקרטיה. וגם להשתיק את שוברים שתיקה זו התחלת הסוף של הדמוקרטיה. מי שלא מסוגל לשמוע ביקורת זה מי שעל ראשו בוער הכובע. שוברים שתיקה מתארים בדיוק מה שקורה בשטחים וחבל מאד שאתם לא מבינים מה זה כיבוש וחבל מאד שמתעלמים, כי מצליחים יאיר לפיד ודומיו בממשלה ובימין, לעוור את עיני האזרחים. יצא עכשיו ספר של אילנה המרמן עדיין לא קראתי אותו אבל ממה שהבנתי הוא מתאר בדיוק את החיים שם ואיך אנשים מרגישים ליד המחסומים ואיך ילדים חשים כאשר חילים נכנסים באמצע הלילה עם פנסים ומאימים . אבל מה שהכי כואב לי זה על החילים שלנו נערים בני שמונה עשרה שצריכים להתמודד עם מצבים כאלה. ומה קורה להם כאשר חוזרים לאזרחי. חשבו על זה. אלה לא תנאים נורמלים ואנחנו שולטים שם כבר חמישים שנה! זה המון זמן אין דבר כזה בעולם היום.
ולא יעזרו כל הדיבורים של אין כיבוש. זה בדיוק כיבוש ואין לזה שם אחר.

הדבר היחיד שיש לי נגד שוברים

שתיקה הוא שהם מפרסמים בחו"ל. שיעשו את זה בארץ - יש פה מספיק אנשים שעדיין חושבים שאנחנו הצבא המוסרי ביותר בעולם. אין דבר כזה צבא מוסרי. וכל עוד הפלשתינאים בעזה לא יכולים לצאת כרצונם - יש מצור ואנחנו המדינה היחידה בעולם שמטילה מצור על עם אחר. או על תערובת של אנשים שהחליטו שהם עם.

מינהר

New member
יהודית, אפשר להסיר את המצור על עזה מיד,

ובשטחים להפסיק לחפש טרוריסטים. את מוכנה לקחת את הסיכון?

מינהר

New member
יהודית, מה שמפרסמים בארץ עובר מיד לחול.

ביחוד אם הוא מפרנס את אויבי ישראל.
וזכותה של מדינה וחובתה להגן על עצמה מפני אזרחיה שמוציאים דיבתה רעה.
אי אפשר לסתום את הפה לאיזה מוסלמי מארהב או אנטישמי מאנגליה, אבל ישראלי שנותן לאנטישמים מזון, ועוד שקרי, חובה להעניש.

כדאי לחשוב טוב: מי מייצר את המצור ?

האם ישראל שהחמאס מסרב להגיע להסכמות לבדיקת כלי שייט שלא מעבירים נשק, ולאפשר בניית נמל כבר היום,
או אולי לפתוח את גבולות הארץ לכניסת עשרות אלפי מחבלים לישראל, בשני המקרים הפתרון היחידי זה לעלות על חסק'ה ולברוח, מי שיספיק...
הם מקבלים מאיתנו חשמל חינם ועוד 850 משאיות הספקה כל יום על מזון וציוד שחלקו הולך מיידית לבניית מנהרות.

לתת להם נמל חופשי בלי בקרה, והרצועה תהפוך למחסן הנשק/תחמושת/טילים הענק ביותר במזרח התיכון, ואז ביום אחד תושמד מדינת ישראל ולא ישאר בה זכר, למרות "כיפת ברזל","מעיל רוח" ואחרים שיועילו למיתקפה של עשרות אלפי טילים בבת אחת, כמו כוסות רוח למת.

או מצרים, ארץ מוסלמית, שאטמה את שעריה לעזה ? כי הם יודעים שרצועת עזה היא קן צפעונים עוד מימי התנ"ך, ושום דבר לא ישנה את אופיים.

מי אשם - היהודים או המוסלמים ? או גם וגם ?
צריך להביט צעד אחד קדימה.....

מינהר

New member
ניומה, מה עם טענות טיבי וחבריו, שהם תחת

כיבוש? ניתן לחמאס את הגליל והמשולש? למה לא בעצם?

ניומה

New member
לא כל דבר שמישהו אומר צריך מיד לתרגם

למעשים. אמר. אז אמר הוא הרי לא מתכוון. ובאשר לנעשה בשטחים יכול להיות שאי אפשר מיד לצאת מהשטחים אבל אפשר לעשות כמה וכמה צעדים של הקלה של הפגנת כוונות טובות, כמו למשל הפסקת הבניה בהתנחלויות המבודדות שאפילו אם לא בונים שם הרי ההצהרות כבר עושות את שלהן. וההצהרות נשמעות ברחבי העולם וחמיד יוצרות תגובה וישראל לא יוצאת טוב מזה. ובקיצור שמונה מליון בני אדם שבויים ונשלטים על ידי 400 אלף מתנחלים. זה המצב ובעידוד הממשלה. אבל בעובדה למרות כל הכוונות של בנט הממשלה לא סיפחה את השטחים מדוע? כי היא מבינה שאי אפשר שזה לא חוקי שאנחנו יושבים שם ועוברים על החוק הבינלאומי. שאפשר לצפצף עליו אבל אנחנו לא עם לבדד ישכון אנחנו תלויים בעולם הרבה יותר ממה שנדמה לנו.

מינהר

New member
ניומה, טיבי וזועבי מתכוונים ועוד איך.

הם אומרים שאנו פלשנו לבית שלהם! ולא הם פלשו לבית שלנו.

יוליקה

Member
מנהל
ניומה, אינני אדם דתי אבל מאד ציונית

במסגרת הוויתורים שלך למען השלום עם הפלשתינאים ועם האיסלם
את כניראה מוכנה לוותר על הכותל ועל הר הבית....
אז הר הבית תיאורטית בידנו אבל למעשה הוא בידי הווקף
אבל מה עם הכותל??? עשרות שנים קיווינו להגיע אליו... ומשה דיין
שלמעשה רצה למנוע מצה"ל להגיע למזרח ירושלים, כשבסוף שחררנו אותה
נתן הוראה מיידית להרוס את השכונה שהצרה על הכותל...

אבל היום?? נקודת הפתיחה של הדרישה הפלשתינית היא להחזיר להם
את הכותל אז מצידי שימשיכו להיות כבושים... אם הם לא מוכנים לוותר
כהוא זה על שום דבר - אין לנו כוונה לבוא לקראתם.

ניומה

New member
אני מאד מחשיבה סמלים. אין עם שיכול לחיות ללא סמלים

השאלה היא מה עושים עם הסמלים האלה?
למען האמת אני כשלעצמי מוכנה לוותר על הכותל עבור חיל אחד שלא ייהרג איני חושבת שחייו של חיל שוים לכותל אבל מבינה שהכותל חשוב להרבה אנשים כסמל לישראל.
באשר להר הבית אני לא יודעת הרי אנחנו לא הולכים לבנות את בית המקדש, למרות שאני יודעת שיש הזויים שחושבים על זה ברצינות אז מה, יתחילו להעלות קרבנות? להקים מזבח. למנות כהנים ולויים שישלמו להם שלמונים. לא מספיק יש לנו הרבנים ואוכלי החינם מכל הכיוונים שמשלמים להם. אבל לא הייתי נלחמת על הר הבית , הרי משה דיין ידע מה שהוא עשה כאשר הפקיד את הר הבית בידי הוקפ כמו שידע מה שהוא עושה כאשר השאיר את הגשרים פתוחים. אני מאמינה שאם לא חשים את הצער ואת הרגש של השכן שלנו אי אפשר לצפות שהוא יחוש את הצער והרגש שלנו ואי אפשר כך לכונן יחסי שכנות ואם אין יחסי שכנות טובים זה מביא למלחמה אז מי שרוצה לחיות על החרב לעולמי עולמים, שילחם אני לא מוכנה. אני לא חושבת שאנחנו צריכים לתכנן לילדינו ונכדינו חיים על החרב. צריך להתחיל לחשוב מחשבות אחרות.

למעלה