חשד במקום עבודה

arielez

New member
חשד במקום עבודה

שלום רב,
במקום עבודתי עצרתי ליד אדם זר, הסתכלתי והמשכתי לשירותים. כשיצאתי חלפתי שוב על פניו והמשכתי בדרכי. הבטתי לאחור וראיתי אנשי ביטחון "קופצים" עליו. סימנתי להם שהוא לא עשה דבר פלילי והמשכתי בדרכי.
לאחר כמה מטרים אנשי הביטחון "קפצו" עלי. חיפשו בכלי עבודתי וביקשו לחפש עלי וסירבתי ושיחררו אותי לדרכי אחרי שאימתו את זהותי.
לאחר כרבע שעה ראיתי שאנשי הביטחון מחפשים אותי באיזור עבודתי. ניגשתי אליהם וביקשו שוב לחפש בכלי. הסכמתי והצעתי להם לעשות חיפוש על גופי. הם לא רצו וטענו שהם יודעים שהכל בסדר אבל הקבט שלח אותם לבדוק אותי שוב. הם רשמו את שמי והלכו לדרכם.
הבעיה היא שזה טורד את מנוחתי מאחר ולא היה חסר כלום באיזור שבו קרתה התקרית ולא היתה להם שום עילה לבדוק אותי.

מה ההשלכות של המקרה? האם פעולתם היא חוקית (אם אין עילה וסיבה)? האם הגשת תלונה במשטרה תהיה מוצדקת? מה עושים במצב שכזה כאשר אני בגדר חשוד ללא סיבה?

תודה מראש

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לאנשי בטחון פרטיים אסור לחפש בכיליך ללא הסכמתך

הם גם לא רשאים לעכבך אלא אם יש להם הוכחה למשהו ולא חשד בלבד.
הם רשאים להזמין משטרה - לשוטר יש סמכויות גדולות יותר ואם הוא חושד הוא רשאי לעכב ולחפש, אם אתה מסרב לעיכוב או לחיפוש הוא רשאי לעצור.

קלייטון.ש

Well-known member
מספיק חשד לשם עיכוב, אבל בתנאי שזהות החשוד אינה ידועה

סעיף 75 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים)
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/055_103.htm#Seif57

סמכויות אנשי ביטחון מוסדרות גם מול המשטרה אז צריך לבדוק מה המשטרה אישרה לגורמי הביטחון במפעל.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא מספיק חשד, צריך לראות את ביצוע העבירה ויש תנאים נוספים

אני מצטט
75. (א) כל אדם רשאי לעכב אדם אחר עד לבואו של שוטר אם נתקיים אחד מאלה:
(1) האדם חשוד כי ביצע בפניו עבירת אלימות, פשע, גניבה או עבירה שגרמה נזק של ממש לרכוש;
(2) אדם אחר הקורא לעזרה מצביע על אדם החשוד שביצע בפניו עבירה, כאמור בפסקה (1),
והכל אם יש חשש שהחשוד יימלט או שזהותו אינה ידועה.
-
ואף אחד מהתנאים האלה לא התקיים במקרה הנדון, איש לא ראהו מבצע עבירה, לא היה חשש שימלט כי זה מקום עבודתו וזהותו בהחלט ידועה

למעלה