חשד לבעיות רשתית

ירון5767

New member
חשד לבעיות רשתית

שלום אני בן 28 וחצי ואני חובש משקפיים לקוצר ראייה. אני , משנת 2000 חוויתי ועדיין חווה, לסירוגין, תופעות של הבזקי אור, כתמים שחורים, טיקים מהירים/עכירויות, ואפילו מסך שחור (עיוורון שנמשך לי פרק זמן של בערך 20 שניות, באופן חריג),שמשכן, מקסימום משך זמן של 9 שניות. בממוצע חמש-שבע שניות. כל התופעות האלה קרו ועדיין קורות, כשאני בסביבה של מנורות בחדר כזה או אחר, בלבד, לסירוגין, אחת לכמה זמן, ולא בתדירות מובנית מראש. אני מדבר על 12 שנים, משנת 2000 כולל ינואר 2012. אם אפשר לקבל הכוונה

ירון5767

New member
חשד לבעיות רשתית

בכל רגע שחוויתי את התופעות האלה הייתי ער לגמרי

חשד לבעיות רשתית

שלום, רוב התופעות שציינת (הבזקים, כתמי שחורים ועכירויות) מוסבריות על ידי הינתקות של זגוגית העין. במקרה זה כדאי לפנות לבדיקת רופא עיניים בהקדם. תלונה של מסך שחור לחלוטין מול העין עלולה להיגרם מגורמים שונים ולצורך קביעת האבחנה מומלץ גם כן לפנות לבדיקת רופא עיניים. הסבר על הינתקות הזגוגית או פלאוטרס: הופעה של נקודות / עכירויות מול שדה הראיה משנית לשינויים בזגוגית העין הינה תלונה שכיחה מאד באוכלוסיה. זגוגית העין (חומר שקוף דמוי ג'לי התופס את רוב הנפח של העין) עשויה להינתק מהרשתית הצמודה אליה: עם הגיל אותו נוזל ג'לי עובר תהליך איטי של התנזלות, וברגע מסוים מופיעה הינתקות שלו מהרשתית (PVD – posterior vitreous detachment). תהליך זה מלווה במקרים רבים בהופעה של נקודות או עכירויות ("זבובים") מול שדה הראייה באותה עין – אלו הם הפלאוטרס (floaters). לעיתים מופיעות גם תלונות של הבזקים או ברקים מול שדה הראייה כתוצאה ממשיכה של הרשתית. מדובר בתהליך נורמאלי ושכיחותו עולה עם הגיל – בגיל 70 כמעט 70% מהאוכלוסייה יעברו תהליך של הינתקות של הזגוגית, למרות שהתהליך מופיע במקרים רבים גם בגילאים צעירים בהרבה. השכיחות עולה במקרים של קוצר ראייה (מספר "מינוס" במשקפיים) ולאחר חבלה עינית. במקרים בהם מופיעות נקודות או הבזקים מול שדה הראייה יש לפנות מיידית לבדיקה של רופא עיניים הכוללת בדיקה יסודית של הרשתית עם הרחבת אישונים, מכיוון שבחלק קטן מהמקרים מופיע קרע ברשתית, שנוצר במהלך היפרדות הזגוגית מהרשתית. קרע כזה דורש טיפול מיידי על ידי הגבלה בלייזר (פרוצדורה פשוטה יחסית האורכת מספר דקות) ומטרתו מניעה של היפרדות רשתית. היפרדות רשתית היא מצב נדיר יחסית, מסובך וקשה לטיפול, העלול לפגוע בראייה במקרים רבים, זאת לעומת הטיפול הקל יחסית של הגבלה בלייזר של קרע ברשתית. הטיפול אינו משפיע על התלונות של העכירויות או ההבזקים, ומטרתו היחידה היא "הלחמה" של הרשתית סביב הקרע ומניעת היפרדות רשתית. לעיתים הופעת העכירויות או ההבזקים עלולה להחמיר (גם אם לא נמצא קרע בבדיקה הראשונית על ידי רופא העיניים). בכל מקרה זו מופיעות נקודות חדשות, עוצמת ההבזקים או תדירותם עולה או במקרים של תחושת מסך או וילון מול שדה הראייה, יש לפנות לבדיקה מיידית אצל רופא העיניים על מנת לשלול הופעה של קרע חדש או היפרדות של הרשתית. העכירויות המופיעות בזמן הינתקות של הזגוגית יכולות להטריד בתקופה ההתחלתית, אך עם הזמן (בדרך כלל לאחר מספר חודשים) אותן עכירויות פחות מפריעות לתפקוד. בכל מקרה חשוב להקפיד על בדיקות תקופתיות אצל רופא העיניים וכאמור לפנות לבדיקה מיידית בכל החמרה. בברכה,

למעלה