חשד לורטיגו

חשד לורטיגו

שלום, מזה כשבוע וחצי סובלת מסחרחורות אבל לא כתלות במנח הראש אלא כל הזמן. כלומר, כשקמה בבוקר הכל עוד בסדר, לאחר כשעה כבר מצטברת תחושת סחרחורת והיא נשארת כל היום ונרגעת רק אחרי שכיבה בת 20 דקות לפחות. זו לא סחרחורת של החדר מסתובב אלא סחרחורת כמו תחושה של "משהו לא מאוזן בפנים", שמביאה לבחילות קשות. הפראמין כבר לא עוזר. היום מצאו ירידה קלה בשמיעה באוזן שמאל. קבעתי גם לרופא עיניים ולנוירולוג השבוע. האם מה שאני מתארת יכול להיות ורטיגו? מה הפרוגנוזה בד"כ? האם אני עלולה לסבול מזה באופן תדיר עד כדי חופשות מחלה ממושכות וחוסר תפקוד (לא מסוגלת לתפקד כבר שבוע וחצי וכל פעולה קטנה גורמת לי לקושי רב, כולל לצאת לטייל עם הכלב, נקיונות בבית וכו'). תודה מראש על התשובה...

ורטיגו

שלום לקץ עידן התמימות, ורטיגו הוא סימפטום - תחושת תנועה במרחב שאינה קימת במציאות, ולכן איננה אבחנה (כמו שכאב הוא סימפטום ולא אבחנה). אם בצעת בדיקת שמיעה אני מניח שהיית גם אצל רופא אא"ג. בכל מקרה כדי להתקדם בבירור יש לשמוע פרטים רבים נוספים ממך (גיל, מצב שמיעה, עבר רפואי, סחרחורות בעבר ועוד), ולבדוק אותך בדיקה גופנית יסודית. לכן ממה שאת כותבת משתמע שזה לא "ורטיגו" אלא סוג אחר של סחרחורת. לא ניתן לקבוע בשלב זה ללא אבחנה מה הפרוגנוזה והעתיד הצפוי. במקרים מסוימים בשל שילוב של סחרחורת/חוסר יציבות עם ירידה אסימטרית בשמיעה יש לשקול ביצוע הדמיה. כדאי להשלים את הבירור לפני הסקת מסקנות. בהצלחה, ד"ר אופיר הנדזל

למעלה