חשד לטפילים

ILoveIL

New member
חשד לטפילים

הי. יש ברשותי חתולה כבר יותר משנה, והאמת היא שלמרות שהיא ישנה על מיטות מעולם לא עשיתי לה טיפול נגד מזיקים למיניהם... לאחרונה התעורר אצלי חשד שהיא קיבלה פרעושים\פשפשים\קרציות. היא בעיקר ישנה על המיטה שלי, ובזמן האחרון כל פעם כשאני נכנס למיטה, אני נעקץ בעקיצות קטנות שאינן של יתוש. החלפת מצעים לא עזרה (וכן, היא המשיכה לישון על המיטה גם אחרי. אני, כבר לא...). אני לא רואה עליה שום מזיקים, גם לא על המצעים, אבל האמת היא שהראייה שלי לא משהו...
האם השתלטו על החתולה שלי החרמייקס? ומי מהם ספיציפית?
נמאס לי לנדוד בין מיטות וספות,
תודה חברים.

Yukita

Active member
מנהל
טפילים

בכל מקרה, רצוי מאוד לתת לחתולים ולכלבים שלנו טיפולים תקופתיים נגד טפילים. זה עובד בשני מישורים:
&nbsp
1. טיפול ישיר נגד פרעושים וכד' - בדרך כלל בצורת אמפולה. את האמפולה קונים בחבילות של שלוש או ארבע בחנות לציוד חיות מחמד, ואת תכולת האמפולה מטפטפים על העורף של החתול, בין עצמות הכתפיים, במקום שבו החתול לא יכול להתלקק.
&nbsp
מי שמעולם לא עשה זאת קודם או לא ראה איך עושים זאת - מומלץ מאוד שיבקש מהוטרינר שלו להראות לו פעם אחת איך עושים זאת. לא מסובך, רק רצוי לוודא שעושים זאת נכון ובצורה בטיחותית. צריך גם לוודא שקונים את סוג האמפולה הנכון לחתולים (לא לקנות בטעות אמפולה לכלבים. חלק מאמפולות הכלבים רעילות לחתולים). יש תוצרות שונות. אמפולות רבולושן (revolution) נחשבות ליעילות לטווח קצת יותר גדול של טפילים - ועוזרות לטפל למשל גם בקרדיות אזניים ובקרציות. קרציות בדרך כלל יותר בולטות לעין מטפילים אחרים (ודאי בשלב שאחרי שהן ניזונות מדם החתול) אז ההנחה שלי היא שהמקרה שלכם לא כולל קרציות. מרבית האמפולות טובות לתקופה של חודש בערך. כלומר, שמים אמפולה חדשה פעם בחודש. בעונות שיא של טפילים (אביב וקיץ) מומלץ להקפיד על טיפול. רצוי גם בשאר הזמן, אבל עונות השיא הן הקריטיות.
&nbsp
2. טיפול עקיף נגד פרעושים - טיפול תילוע. זה בדרך כלל ניתן בצורת כדור לבליעה. התולעים, מעבר להיותן טפיל לא-נעים בפני עצמו, הן נשאיות של שלב חיים של הפרעושים.
&nbsp
מעבר לזה, יתכן גם שמקור הטפילים אינו בחתול. אם יש הרבה כאלה שעוקצים אותך, סביר להניח שהם מגיעים גם אל החתול - אבל לא בהכרח ממנו. במקרה כזה, המקור הוא בבית באיזה מקום, ואז צריך נקיון ממש מעמיק (כיבוס מצעים בהרתחה, שאיבת מזרונים ורהיטים אחרים, שטיפות חוזרות של הרצפה) ובמקרים היותר חמורים צריך להזמין הדברה מקצועית לבית.
&nbsp

ILoveIL

New member
אוףףףףףףףףף

באמת קצת חוסר אחריות מצידנו לא לטפל בחתולה. נתחיל לתת לה אמפולות. האמת נראה לי שאני צריך לחשוב מחדש על העניין של לישון במיטות... העניין הוא שהיא כל כך התרגלה...

אבל מנסיונך, האם את מכירה עקיצות קטנות מאוד, הרבה יותר משל יתוש, לא אדומות, שנגרמות מאחד מטפילי החתול, שאי אפשר לראות בעין? לפי מה שהסתכלתי באינטרנט, העקיצות שיש לי ממש לא מתאימות לתמונות של עקיצות פרעושים\קרציות\פשפשים. כמו שאמרת אם הבעיה היא לא החתולה, אצטרך לחשוב על משהו אחר (חוץ מזה, זה גורם למתחים ביני לבינה:), ולכן חשוב לי לדעת האם זה מהחתולה.
תודה

למעלה