קצת תשובות
ראשית, לגבי שטר החוב והערבות הבנקאית. אני מצרפת קישור להודעה של יעל ארבל שהסבירה קצת עליהם, ואני ארחיב: שטר חוב הוא הפקדון המועדף מבחינת השוכר (כלומר אתה): על מנת לממש אותו יש לפנות להוצאה לפועל, ועל כן הסיכויים שכספך יגזל קטנים. ערבות בנקאית הינה ערבון לא מומלץ - המשמעות שלו היא שהבנק ערב בסכום הנקוב - וישלם כל סכום עד לסכום זה לבעלים, במידה ותהיה דרישה לכך. שים לב- כל מה שהבעלים צריך לעשות זה ללכת לבנק ולדרוש את הכסף - וזהו, הבנק נותן. מאיפה הוא נותן? מאצלך כמובן:תנאי לערבות בנקאית הוא שתשים מידה כזו של הכסף בבנק. המסקנה: אין לך שום הגנה במקרה של ערבות בנקאית. עם זאת, זה סוג ערבות נפוץ, ויש משכירים שמתעקשים על כך. לא כולם גנבים - אני רק אומרת שרצוי שתדע מה זה מה. לגבי החוזה, הייתי ממליצה לך לקרוא הכל בקפידה. לא ברור מדבריך נגד מי אתה חתום - אם זה כנגד השוכרים, או כנגד בעל הבית. עדיף שזה יהיה למול בעל הדירה - כי אחרת אם השותפים האחרים מפרים חוזה בעל הבית יכול להעיף אותם - וגם אותך. חשוב שיפורט מה יש בדירה, ועל אילו תיקונים אחראי בעל הבית (הביטוי הנפוץ הוא "בלאי סביר", אבל צריך לראות איפה זה עומד לגבי דברים כמו המקרר והמזגן.). ישנו מעט מידע בנושא הזה גם באתר המד"ס, יחד עם דוגמאות של חוזים שניתן להוריד, אשר כתובים כך שיגנו במידת מה על השוכר.