חשוב, דחוף ,בהול
שאלות ותשובות

חגית1111

New member
../images/Emo26.gif היי לכולם../images/Emo36.gif

מה הדרך הטובה ביותר למצוא דירה עם שותפים בת"א? האם זה דרך אתרי האינטרנט או שיש דרכים אחרות?

מה כוונתך ב"טובה ביותר"?

מלבד אתרים יש גם לוחות בעיתונים מקומיים, מודעות על עמודי חשמל, מודעות באוניברסיטאות. יש לך איזשהו צורך או רצון ספציפי?

חגית1111

New member
../images/Emo26.gifהתכוונתי לשאול..

מה הדרך היעילה ביותר, אבל אני מניחה שצריך לפעול בכמה כיוונים. האמת היא שאני אדע בימים הקרובים אם אני אצטרך לבצע מעבר לת"א ואז אני אכנס לכל העניין בצורה רצינית יותר. אז היכונו למלא שאלות במידה וההחלטה לעבור תתקבל כי אין לי שום ניסיון בכל הקשור לזה. ודרך אגב חציש - היום נכנסתי לפורום הזה בפעם הראשונה ואני מוכרחה לציין שנחמד לי מאוד לקרוא את ההודעות ולראות את היחס הרציני שלך לנושא. אז תודה ונשתמע בקרוב מאוד כמו שאמרתי, אני אדע ביום יומיים הקרובים אם אני נאלצת לבצע את המעבר ואז אולי אזדקק לעצות המועילות שלכם. תודה.

בכיף, רק בקשה

ראשית, אציע לך כוס
, כי זה מה שעושים פה. חוצמיזה, את מוזמנת (אם כי לא חייבת
),לספר עוד קצת על עצמך. האם את עוברת לרגל לימודים באוניברסיטה? עבודה? מנין את בארץ ? את מוזמנת להשאר עמנו, שמח פה. והבקשה: הבקשה מכוונת גם אל משתתפים שקטים/חדשים אחרים, שמעוניינים אולי במידע ספציפי. לצורך כך נפתחים שרשורי שאלות ותשובות - ואני אשמח אם שאלות רלוונטיות ישורשרו לשם . אל תבינו אותי לא נכון - אין לי בעיה עם הודעות חדשות. כל חוויה שחוויתם, כל תהיה שיש לכם ואתם סבורים שתעניין אחרים - למה לא? אבל הודעות מסוג "כיצד מוצאים דירה", "מה לבדוק בדירה?", "כמה עולה לגור לבד" הן שאלות שיש להן תשובות קצרות, מאמרים מלאי מידע נכתבו על מנת לענות בדיוק עליהן, ואין שום סיבה שהן ידחקו שרשורים אחורה סתם. כך, במקום שיהיה דף ראשון עם תשע שאלות קצרצרות עם תשובות קצרות ומספקות, יש דף שמכיל את כל השאלות והתשובות בשרשור אחד, וגם דיונים, כך שלאנשים שנכנסים לפורום יהיה מושג טוב לגבי מה הולך פה. בנוסף שרשורים גדולים מושכים תשומת לב - כך שזה גם האינטרס שלכם להציב את השאלה בשרשור פעיל, ולא עומדת בודדה ונדחקת אחורה.

חגית1111

New member
../images/Emo26.gif אז ככה...

תודה על הקפה
ולגבי השאלות, לא בא לי להיכנס לפרטים אבל בגדול אני חושבת להשכיר דירה ואז לחפש עבודה באיזור המרכז. מה אתם חושבים? זה רעיון טוב? וחשבתי להיכנס כשותפה 3 כדי לחסוך בעלויות. והכל נראה לי כ"כ מסובך. גם אין היצע גדול כ"כ כמו שחשבתי. ועוד שאלה - יש אתר בשם מד"ס - האם זה רק לסטודנטים? (אני כבר מזמן עברתי את הגיל) ובאתר הזה מבקשים פרטים להרשמה כולל ת.ז למה יש להם צורך בת.ז?

המדס זה לא רק לסטודנטים

פשוט הוא הוקם ע"י אגודת הסטודנטים או משהו כזה. בכל מקרה, את הת.ז שלך הם צריכים בשביל ההרשמה וזו תהיה הסיסמא הראשונית שלך (כדי שלא תשכחי אותה...) תנסי גם באתר הומלס, ההיצע בו בדרך כלל גדול. בהצלחה!

חגית1111

New member
../images/Emo140.gifתודה.....

כל הקטע מלחיץ אותי לאללה אני כ"כ לא מכירה את ת"א, אין לי מושג מי נגד מי ולמה
והכל נראה לי כ"כ מפחיד אני מקווה שאני אצליח במשימה הזאת. תודה

חשוב, דחוף ,בהול ../images/Emo12.gif שאלות ותשובות

נא לשרשר לכאן שאלות ממוקדות בנושאי האיך-כמה-מה של מגורים עצמאיים.

כמה שאלות...

אני עוברת לדירה בירושלים, ורציתי לשאול איפה אני יכולה למצוא מישהו חלטוריסט שיצבע לי קיר אחד בחדר שלי ולא יקח על זה הרבה. בנוסף, רציתי לשאול מהי הדרך הזולה ביותר להעביר חפצים לא כבדים, אבל הרבה (מחשב, מזוודות, מדיח כלים, מיקרוגל)?

הדרך הכי זולה

זה לעשות כמה נגלות עם האוטו הפרטי. בתוך גוש דן יש חבר'ה שמעבירים עם טנדר, אבל אני מניחה שלירושלים הם ידרשו תשלום בהתאם.

כמה תשובות

ראשית, בקשר לקיר, למה שלא תצבעי אותו בעצמך? בין אם זה בצבע לבן או צבע צבעוני, זה לא מסובך ולא מאוד קשה, ואת גם לא צריכה לסמוך על מישהו אחר וגם לא לשלם לו. בקשר להעברה, אם באמת אין אפשרות לסנג'ר כמה אנשים עם אוטו שיעזרו לך, נסי במד"ס (הקישור נמצא בקישורי הפורום.). יש שם חלק של מובילים, ונטען שם כי אלו נבחרו כי הם מספקים מחירים הוגנים. בהצלחה

only me 27

New member
../images/Emo53.gif

תגידו...איך עובדת הפרוצדורה של סגירת חוזה? על איזה נושאים צריך להתעקש? וגם מה הקטע של שטר חוב וערבות בנקאית? זה די מלחיץ אותי והאם זה חובה ומקובל? אתמול ראיתי שלושה דירות חדר באזור נתניה,ואחת ממש מצאה חן, למרות שהמטבחון שלה ממש קטנטן,אבל החדר די מרווח וגר שם זוג ממש נחמד. אולי אני אלך על זה..ותודה על העזרה...

פרח משי

New member
יש חוזים מוכנים שאפשר לקנות

בסטימצקי במספר שקלים, ויש גם חוזים שניתן לחפש באינטרנט באמצעות google. אלו חוזים סטנדרטים...

קצת תשובות

ראשית, לגבי שטר החוב והערבות הבנקאית. אני מצרפת קישור להודעה של יעל ארבל שהסבירה קצת עליהם, ואני ארחיב: שטר חוב הוא הפקדון המועדף מבחינת השוכר (כלומר אתה): על מנת לממש אותו יש לפנות להוצאה לפועל, ועל כן הסיכויים שכספך יגזל קטנים. ערבות בנקאית הינה ערבון לא מומלץ - המשמעות שלו היא שהבנק ערב בסכום הנקוב - וישלם כל סכום עד לסכום זה לבעלים, במידה ותהיה דרישה לכך. שים לב- כל מה שהבעלים צריך לעשות זה ללכת לבנק ולדרוש את הכסף - וזהו, הבנק נותן. מאיפה הוא נותן? מאצלך כמובן:תנאי לערבות בנקאית הוא שתשים מידה כזו של הכסף בבנק. המסקנה: אין לך שום הגנה במקרה של ערבות בנקאית. עם זאת, זה סוג ערבות נפוץ, ויש משכירים שמתעקשים על כך. לא כולם גנבים - אני רק אומרת שרצוי שתדע מה זה מה. לגבי החוזה, הייתי ממליצה לך לקרוא הכל בקפידה. לא ברור מדבריך נגד מי אתה חתום - אם זה כנגד השוכרים, או כנגד בעל הבית. עדיף שזה יהיה למול בעל הדירה - כי אחרת אם השותפים האחרים מפרים חוזה בעל הבית יכול להעיף אותם - וגם אותך. חשוב שיפורט מה יש בדירה, ועל אילו תיקונים אחראי בעל הבית (הביטוי הנפוץ הוא "בלאי סביר", אבל צריך לראות איפה זה עומד לגבי דברים כמו המקרר והמזגן.). ישנו מעט מידע בנושא הזה גם באתר המד"ס, יחד עם דוגמאות של חוזים שניתן להוריד, אשר כתובים כך שיגנו במידת מה על השוכר.

חגית1111

New member
ומה אם בעל הדירה מתעקש?........

האם כדאי לזנוח את הרעיון של לחתום איתו חוזה? השאלה היא מה מקובל ומה לא?

נחום6

New member
בעיית הצימרים במושבים?

שאלה: אני גר במושב מסורתי קטן. עד לא מזמן אווירת השבת ביישוב נשמרה ואף אחד לא היה נוסע ביישוב בשבת. לאחרונה החלה מגמה של בניית ’צימרים’ להשכרה במושב ואז נפרץ הסכר והחלה תנועת מכוניות במושב בשבת (גם מבני תושבי המקום). אורחי הצימרים גם עושים מנגל וכדומה שגורם לפגיעה באווירת השבת במושב. האם מעיקר הדין יש טענה כלפי בעלי הצימרים על פגיעה באווירת השבת במושב? תשובה: בהחלט. לדבריך השכרת הצימרים הורידה את אכות החיים של הישוב לא רק מבחינה דתית אלא גם מבחינות אחרות. השאלה היא, מה ניתן לעשות עם טענה צודקת? הרה"ג יעקב אריאל

מעניין

מספר דברים מעניינים אותי בהודעתך. מעניינת אותי העובדה שהיא מופיעה כלשונה במספר פורומים שונים. מעניינת אותי במיוחד עובדה שההודעה נכתבה לפחות חצי שעה אחרי כניסת השבת (לא משנה היכן אתה גר בארץ) - כך שמידת המסורתיות של כותב ההודעה עצמה היא כנראה בערבון מוגבל. מעניין גם הנוסח, בו אתה גם שואל וגם עונה, ועוד מוסיף ועונה בנחרצות תשובה אינה בהכרח מבוססת משפטית (ויסלח לי הרב הגדול יעקב אריאל, יהיה זה אשר יהיה.). אך יותר מהכל מעניין אותי למה, מכל אלף ומשהו הפורומים שיש בתפוז, זכה הפורום הזה להיות בין אלו שלהם הפצת את ההודעה הזו. אינני יודעת מה היתה מטרתך המקורית, אך ליושבי הפורום הייתי מייעצת פשוט לעבור הלאה. מכיוון שההודעה הזו אינה מנסה למכור או לפרסם שום דבר במפגיע, והיא גם לא מעליבה באופו מיוחד, אין לי בסיס למחוק אותה. אבל היא עדיין מעצבנת אותי.

השורד

New member
ארנונה

היי, 1. אם ארנונה לדירה בת 6 חדרים היא 600 ש"ח לחודש, מה תהיה הארנונה באותו אזור לדירת 4 חדרים? 2. מישהו יודע מה מחירי הארנונה באזור מרכז הרצליה ובשכונת וייצמן בעיר? 3. מה מחיר הארנונה ברמת השרון? תודה.

למעלה