חשוב ודחוף - נערה בסכנה

חשוב ודחוף - נערה בסכנה

קיבלתי את ההודעה הזו במסר ואני חרדה לנערה ואחיה אבל לא יודעת אייך להגיע אליהם, שלחתי מסר לאפרת אבל עדיין לא שמעתי ממנה זו ההודעה: מה שלומך ? :) אני מקווה שזה בסדר להתייעץ איתך גם במסרים. הסיפור הוא לא שלי, אבל אני חייבת עזרה, כי זה גדול עליי- אני בת 19 ומתכתבת באינטרנט עם נערה בת 16 כבר ארבעה חודשים (כמעט רצוף...) היא סיפרה לי (דרך האינטנט) כל מיני דברים קשים מאוד על חייה, דברים שלטענתה לא סיפרה לאף נפש חיה. רק לי. מדובר בנערה לאם חד הורית, שעברה אונס בגיל 14 ע"י החבר של אימה, לאחר מכן, הפלה, לאחר מכן אונס ע"י עוד חבר... וכך הלאה...וכמובן, שהיו לזה השלכות והשפעות על האישיות שלה ועל חוש השיפוט שלה ועל התפיסות שלה. עד כמה שידוע לי, אימה אלכוהוליסטית ומזניחה אותם, המצב הכלכלי שלהם (16, 12, 10) הוא קשה מאוד. הנערה דואגת לעניני הבית. ואימא שלה מתהוללת כל היום. מעבר לזה, היא כבר הסתבכה עם המשטרה בגלל עישון סמים (בהשפעת ה"חברים" שלה..) כעת, היא נמצאת במצב כפייה שבו היא בקשר עם אדם בן 27 שכופה עליה לשכב עם חברים שלו, תמורת כסף. (הוא כנראה בתפקיד הסרסור..) היא כמובן לא קבלה כלום בתמורה, אבל זאת לא הנקודה.היא אומרת שהיא לא יכולה להגיד לו לא, כי הוא גדול וחזק ויש לו חברים חזקים ושליטה. את יכולה לתאר לעצמך מה היא מרגישה ואיך היא חיה. למשל, בפעם האחרונה- היא סיפרה שהיו יותר משבעה גברים אחד אחרי השני..שהיא נאלצה לשכב איתם. נתתי לה את מספר הטלפון שלי, ורק היום היא העיזה להתקשר (זאת לאחר שהצעתי לה שתבוא אליי, ושנפגש...) היא שוקלת לבוא אליי. עד היום לא היתי בטוחה אם אני רוצה בזה-מכל מיני סיבות אגואיסטיות..., אבל בכל זאת הצעתי. והיום אני בכלל לא בטוחה!! וזה ממש מכביד עליי. אנשים אומרים לי שזה רעיון רע ושמסוכן להכניס ככה אדם לבית שלי, שהכרתי באינטרנט ושזה נשמע חירטוט אחד גדול, שלאף חברה שלה היא לא סיפרה, ולי- כן. ולמרות שהיא נקראת ונשמעת הכי תמימה בעולם- עדיין ייתכן שהיא רק מתמרנת אותי (ואני לא שוללת את האופציה הזו..:\). מצד שני, אני מרגישה אחריות עליה- כי אני זו שהבאתי אותה לספר לי את כל זה, ולמרות שאני מפחדת לקחת סיכון- יש אפשרות שכל מה שהיא סיפרה לי זה נכון. אז כל החששות שלי צריכות להתגמד אל מול טרגדיה כזאת, ואם יש באפשרותי לעזור לה- אז זה צריך להיות המעשה הנכון. פעמים רבות נתתי לה מספרי טלפון של מרכזיי סיוע ותמיכה, והצעתי לגשת למשטרה, אבל היא לא עשתה זאת. היא אומרת ש...היא מפחדת לדבר עם "האנשים האלה"... אז אני מרגישה כאילו...אני הדבר היחידי שטוב לה בעולם הזה. ואין לי בעיה עם זה. אבל, מה אם היא תבוא יחד עם כל המטען שלה מהבית אליי? אני לא יודעת מה לעשות.... גם אם כל זה נכון- אני לא יודעת אם להכניס את עצמי לתוך הברוך הזה, (למרות שכבר הצעתי לה שתגיע....והיא שוקלת את זה...) הפחד היותר גדול שלי- הוא שזה הכל שקר ושאני אצטער על זה בסוף. מה דעתך ?

051463741

חוץ מזה שאני מניחה שהיא נמצאת עכשיו בתפוז. מסר זו צורת התקשרות לא יעילה,הם כתבו במפורש...

שלחתי לכותבת מסר דחוף עם

מספר הטלפון של אפרת והתחננתי אליה שתתקשר אני כאן לכל דבר שאתם צריכים אותי, גם אם צריך להכנס למכונית ולנסוע אליהם. פנינה

מוּסקט

New member
גם אני קיבלתי

את אותו מסר בדיוק. ונדמה לי שעוד כמה וכמה קיבלו - מה שקצת מעלה את החשד לגבי האותנטיות, אבל עדיף לצאת פה ושם אדיוטים (אחד באפריל, אתם יודעים), מאשר להשאיר מישהו מאחור במצוקה. אם העליתם משהו בחכתכם, אשמח לדעת.

עדכון- אתמול כתבתי לאותה נערה

מסר ואמרתי לה שאם היא סומכת על שקול דעתי , ומן הסתם כן שאחרת לא היתה פונה אלי, אז אני מודיעה לה חד משמעית שזה לא עניין לא לה ולא לי להתעסק אלא לרשויות ושאני מבקשת ממנה בכל לשון של בקשה אם הספור נכון אזי 3 קטינים בסכנת!!!!! ויש על כלמי שיודע על קטינים בסכנה ועלסכנות בכלל חובת דיווח זו חובה בחוק!!! ואני מניחה שהייתי מאוד חד משמעית שכן מאתמול ב-6 בערב עד עכשיו לא הייתי על יד מחשב (עד 2 לפנות בוקר עוד התעסקנו במבצע "קמחא דפסחא" וכעת אני רואה תשובה שלה משעה 2:45 לפנות בוקר אם אפשר להתקשר כעת? עכשיו עניתי לה שאני ממתינה לצלצול שלה בכל שעה שלא תחשוש אני אענה לה. אז כעת אני מחכה ואעדכן בהמשך, אני לא חושבת שזה קשור ל-1/4 שכן היפא פנתה ב-31/3 פנינה

מוּסקט

New member
לא יודעת

נראה לי שהיא לא תתקשר. תחושת בטן כזו. הרי מדובר בקשר וירטואלי, היא מרגישה מועקה ממנו (ולא בכדי! הסיפור מזעזע, גם אם הוא פיקטיבי). מצד שני, אין לה שום דרך לדווח כחוק כי אינה יודעת לנכון על מי מדובר, היכן היא גרה, ועם בכלל הסיפור נכון.

למעלה