חשוב חשוב חשוב

אילן2007

New member
חשוב חשוב חשוב ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שלום לחברי הפורום. שאלה חשובה אם אתם יודעים שחבר לעבודה גונב מהמעסיק שלכם, האם תתלוננו כנגדו ??? תודה מראש אילן

הזוייה

New member
בעיה. דילמה מוסרית

האם לגרום לאדם לאבד את מקום עבודתו, או לשתוק. חד משמעית גניבה מהעבודה היא עברה. השאלה היא איפה אתה עומד בכל הסיטואציה הזו. לפני כמה שנים, כמעט עשור עבדתי במקום שהיה בו מזון. הברמן היה מביא את הרכב שלו בלילה וגונב אוכל דרך הרמפה. הייתי חברה קרובה של אותו ברמן, שבא ממשפחה עם מצוקה כלכלית. בוא נגיד שארבעת המלפפונים ושתי העגבניות לא עשו אותו יותר מאושר, אבל חסכו לו עוד כמה שקלים. בסוף מישהו אחר שהסתכסך איתו הלשין עליו. אני באופן אישי פחדתי מחשש שיתנהג באלימות כלפי, משהו שראיתי שאופייני אצלו. מזכיר לי את הסיפור בפסיכולוגיה חברתית על הינץ שגנב מהרוקח תרופה כדי להציל את אשתו. הרבה אנשים גונבים, כל אחד מהמניעים שלו. אני מכירה אנשים שיש להם כסף ובכל זאת גונבים, כי זה גורם לאדרנלין שלהם לזרום. הייתה לי חברה כזו שגנבה מחנויות שטויות- גומייה לשיער, חולצה, ליפסטיק. סתם, פשוט סתם. כי עצם הריגוש מקפיץ להם את העונג. לפעמים אתה אומר לעצמך. מה איכפת לי, אני עושה את העבודה ולא רוצה שיהיה על המצפון שלי פיטורי אותו עובד. אם היית הממונה שלו, חד משמעית זה התפקיד שלך. לא יודעת מה הייתי עושה במקומך. הרציונאל אומר כן, הלב אומר לא- ושוב תלוי מי האדם שעליו מדובר.

בעיה ? כן! דילמה מוסרית?.. איך זה?.....

הרי כל מה שאותו עובד, או לעניין זה כל אדם, יצליח לעשות זה להזיק לעצמו בטווח הארוך, המעביד שלו אמנם יפסיד כדברייך "ארבע מלפפונים ושתי עגבניות", דבר שלא ירושש אותו, וזה עדיין מעשה שלא ייעשה, אולם, מה שאנו שוכחים ואו מתעלמים ממנו הוא שאדם שעושה מעשים מזיקים ושנויים במחלוקת כמו למשל לגנוב, הרי גורם לעצמו להיות בעמדת מגננה כל הזמן, מחשש שמעשהו יתגלה לנפגע, אז אני שואל אותך, איך אותו גנב, ומה לעשות זה מה שהוא, יכול לאחר מעשים כאלה להרגיש חופשי מהצורך להתגונן? ואת יודעת? כדי להיות פעיל בכל תחום, חברתית, כלכלית, עיסקית, וכו' אדם חייב להיות ייזם, או במילים אחרות, אינו יכול להיות עסוק עם עצמו ומעשיו, או במילים אחרות אינו יכול להיות מופנם ומתגונן, למעשה היותו מופנם ומתגונן תהייה הסיבה לכשלונו ואי הצלחתו הכמעט מובטחת! ואז.. איפה הדילמה? אם האדם , כל אדם, חשוב לנו, אזי כבר מתוך חשיבות זו לבדה , אין ספק שיש לקרוא לו לסדר , עבור עצמו ובוודאי לדווח לממונה עליו! והפחד מהתוצאות? יקירתי, אומר לך משהו, מחיר החופש הוא ערנות מתמדת והנכונות להשיב מלחמה במקרה הצורך
. ...אבל דבר אחד חשוב ביותר אותו אנו מזניחים כל הדרך הוא שעלינו לגרום לממונים, לאחראים, למנהלי עבודה, לבעלי עסקים, להכשיר את עצמם לניהול. הכשרתם בניהול היא הערובה לכך שאנו ננהג באופן שלא נזיק למי שהכי חשוב בעניין, לעצמנו
. המקרה הנדון בשרשור זה מצביע על העובדה שבמקומות עבודה ולעניין זה בכלל בכל מקום, אין לאנשים כלל הכשרה מספקת בטיפול בעובדים ואו זוטרים ואו בבני אדם בכלל, שאחרת העניין כלל לא היה עולה! והנה טיפ קטן, יש מקום בו ניתן לרכוש הכשרה כזו, עוצמה עסקית, כך ראיתי נותנים ידע רב בנושא.

הזוייה

New member
בדבר אחד אני מסכימה

ניהול נכון ימנע גנבות. מצד שני עיין ערך ממשלת ישראל שבה השחיתות עצומה, כולם גונבים מכולם במודע או בתת מודע. הם מנהלים בכירים, עסקנים, וגם גנבים. המוכרן של הטלוויזיות גונב ממני כסף כדי להרוויח עמלה וגובה ממני מחיר מופקע, והעובד שעל ידי גונב מההכנסות כשמדובר על מזומן נזיל כי ככה בא לו. שורה תחתונה, היום במקום שאני נמצאת בו, ניסיון החיים שלי אומר לי להתנהג אחרת, פעם התנהגתי אולי באופן לא נכון כשידעתי ולא דיווחתי שמנע משיקולי רווח והפסד- מה ייצא לי מההלשנה ומה זה עלול לעשות לי באופן אישי. : )

אילן2007

New member
"אם היית הממונה שלו, חד משמעית זה התפקיד שלך"

אפשר לקבל בבקשה הסבר למשפט

הזוייה

New member
אם אתה מנהל שעוקב אחרי הכפיפים שלך

כמו שאתה כקולגה יכול לראות את הקולגה שלך גונב, התפקיד של המנהל הוא ראייה ניהולית מרחבית שרואה את הכשלים הללו. לפני כמה שנים תפסתי מלצרית גונבת, איך, פשוט ערנות, בדיקת רווחי הקופה שנותן לך מדד כמה פרודוקטים יצאו לעומת כמה הכנסה כספית- ראיתי שהיא מעמיסה על המגש כוסות קפה שמספרם לא תאם לבון שהיא רשמה. יש לי עוד הרבה סיפורים שכאלו...כמה עצוב

למעלה